Restaurant Assisi Plaza geopend door chefkok Erik van Loo
Donderdag is het gecombineerde patiënten-, bezoekers en medewerkersrestaurant Assisi Plaza in het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam geopend. Henk Gerla, voorzitter Raad van Bestuur Sint Franciscus Gasthuis en Teun Verheij, algemeen directeur Albron, verzorgden de officiële openingshandeling.
Tijdens de opening was een bijzondere rol weggelegd voor Erik van Loo, chef-kok restaurant Parkheuvel. Hij presenteerde samen met Sabitrie Raghoenath, de winnares van de receptenwedstrijd voor medewerkers van het Sint Franciscus Gasthuis, een broodje kouseband met garnalen aan de gasten.
Assisi Plaza
‘Om in de geest van de naamgever van ons ziekenhuis te blijven: Franciscus van Assisi, hebben we ons nieuwe restaurant dan ook naar hem vernoemd: Assisi Plaza’, aldus Henk Gerla.
Het restaurant is een unieke samenwerkingsvorm tussen Albron en het Sint Franciscus Gasthuis, waarbinnen een gezamenlijke visie op eten en drinken is gerealiseerd voor patiënten, bezoekers en medewerkers. De gasten kunnen genieten van een sfeervolle espressobar, prachtig modern restaurant en eigentijdse winkel.
In Assisi Plaza is voor ieder moment van de dag een passend aanbod aan gerechten. Dit wordt vers bereid in het zicht van de gast. Gasten kunnen plaatsnemen in diverse zitgelegenheden voor een moment van ontspanning of om samen met collega’s te werken en te overleggen.
Vier sterren voor gastvrijheid
Het Sint Franciscus Gasthuis heeft op 9 juni 2011 een extra ster ontvangen in de ‘Sterrengids Gastvrijheidszorg in Zorginstellingen 2011’ voor zijn service en gastvrijheid. Met deze hoogst haalbare classificatie van vier sterren toont het ziekenhuis zijn kwaliteit van eten en drinken, ambiance en serviceverlening naar patiënten en bezoekers.
Het Sint Franciscus Gasthuis is in deze Sterrengids het hoogst scorende ziekenhuis van west Nederland en staat landelijk op een vijfde positie.