Australische topkok vraagt bijna vier euro voor glas water
Chef-kok Mark Best vraagt in zijn restaurant Marque in Surry Hills in Sydney 5 dollar (3,75 euro) voor een glas water. Naar eigen zeggen om zijn “milieugeweten” te sussen, zo meldt Het Laatste Nieuws.
Mark Best serveert geen flessen gebotteld water meer, maar filtert nu zijn water zelf. Hij liet daarvoor een Italiaanse filtermachine installeren van 4.470 euro. Die kan het water ook koelen en ook bruisend maken.
Maar het oorspronkelijke water dat Best aan zijn gasten aanbiedt, komt nog altijd uit de kraan: het is waar de rest van Surry Hills zich mee wast en mee kookt.
In de Australische staat New South Wales zijn restaurants bij wet verplicht kraantjeswater gratis aan te bieden als de klant erom vraagt. Maar de wet zegt niets over gefilterd en gekoeld water. De prijs van 3,75 euro die Mark Best vraagt, is waarschijnlijk wettelijk toegestaan. Je mag voor dat geld overigens zo veel water drinken als je op kunt.