28 maart 2012 om 15:34
< 1 min lezen

Vaak varkensvlees in filet americain

AMSTERDAM (Novum) – Filet americain op kant-en-klare broodjes bevat in twintig procent van de gevallen varkensvlees. Dat meldt het televisieprogramma Keuringsdienst van Waarde na onderzoek van twintig broodjes met het rauwe vlees.

Voor het onderzoek werden twintig broodjes filet americain uit broodjeszaken, cafetaria, slagerijen en pompstations uit verschillende delen van het land onder de loep genomen. Zes broodjes bleken meer dan de toegestane norm van een miljoen bacteriën per gram te bevatten. Bij vier broodjes bevatte de filet americain niet alleen rund- of paardenvlees, maar ook varkensvlees.

Filet americain mag rund- en paardenvlees bevatten, maar geen varkensvlees. Dat vormt een groter risico voor de gezondheid als het rauw wordt gegeten.

Relevante artikelen

Alles van catering
    • Catering

    Wat is het verschil tussen een normale parasol en horeca parasol?

    4 november 2025 om 11:50
    • Catering

    Drinkwaterproblemen raken ook horeca TivoliVredenburg

    3 november 2025 om 09:58

Aankomende evenementen

11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland