De Cateringbranche moet vernieuwen
GRONINGEN – Food Service Instituut Nederland (FSIN) laat weten dat de cateringbranche zich moet omschakelen en zich vernieuwen. Dat meldt Misset Horeca.
Verschillende cateraars ontwikkelen commerciële formules die opgaan in trends zoals gezondheid, duurzaamheid en flexibiliteit.
“Traditionele concepten werken niet meer; de bedrijfsrestaurants leveren al enkele jaren achtereen omzet in”, aldus FSIN.
De catering zal in de toekomst steeds meer richting horeca gaan. Zowel in de inrichting als in het assortiment en de gastvrijheid moet dat zichtbaar worden. Het aanbod zal beter moeten worden aangepast op de behoeftes van de gasten, waardoor de omzet zal stijgen en de cateraar een beter rendement krijgt.
Bij veel bedrijfscatering bestaat de vraag naar multifunctionele bedrijfsrestaurants waar bijvoorbeeld ontspannen, werken en vergaderen samenkomen. Duurzaamheid blijft tot op heden stipt op nummer één.
© Nationale Horecagids