3 oktober 2011 om 11:18
< 1 min lezen

Brood wordt minder zout

DOETINCHEM (ANP) – Bakkers willen nog minder zout in het brood gaan doen. De brancheorganisaties NBOV en NVB roepen hun leden op om uiterlijk per 1 januari 2013 de hoeveelheid zout verder te verlagen. Over de hele linie komt de hoeveelheid zout in brood dan een kwart lager uit dan in 2008 het geval was. Dat bericht vakblad Bakkerswereld.

De organisaties willen de minister vragen het wettelijke maximum zoutgehalte voor ingrediënten voor brood te verlagen, zodat alle bakkers mee moeten. De bakkers willen geen zoutvervangers inzetten, de consument moet omwille van de gezondheid juist wennen aan minder zout eten.

Relevante artikelen

Alles van catering
    • Catering

    Horeca makelaar: specialist in koop, verkoop en huur van horecapanden

    17 oktober 2025 om 14:43
    • Catering

    Horeca groothandel: de beste leveranciers voor jouw horecabedrijf

    9 oktober 2025 om 14:26

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland