2 februari 2012 om 13:16
< 1 min lezen

Nino Beltgens is Nederlands Kampioen Biertappen 2012

MAASTRICHT – Een goed getapt glas bier gaat verder dan twee vingers schuim. Nino Beltgens van Restaurant QuasiMolo scoorde hoog. Met zijn presentatie en oog voor details bij het tappen werd het mooiste glas bier gepresenteerd aan de vakjury.

De tapwedstrijd wordt georganiseerd door de Stichting Tapwedstrijden.nl met ondersteuning van Koninklijke Horeca Nederland. Een biertapkampioenschap voor alle horecaprofessionals waarbij imago, vakmanschap en onafhankelijkheid uitgangspunten zijn.

Vakkennis en ervaring noodzakelijk
Een bartender is een vakman die met passie, ervaring en vakkennis de beste producten aan zijn gasten presenteert. Ook bij het tappen van een goed glas bier is er vakkennis en ervaring noodzakelijk.

Juryvoorzitter Gerrit Verweij: “In heel Nederland is veel enthousiasme getoond voor de tapwedstrijden en zien we een enorme kwaliteitsslag, waarmee de deelnemers tonen dat het beste biertje toch echt in de Nederlandse horeca gepresenteerd wordt.”

Over de tapwedstrijden
De stichting tapwedstrijden.nl is dit jaar gestart met de tapwedstrijden nieuwe stijl. Door heel Nederland zijn er 31 biertapwedstrijden georganiseerd. De beste tappers van de lokale tapwedstrijden hebben gestreden per district.

Vanuit deze drie districten zijn 24 finalisten afgevaardigd en heeft ook de titelverdediger van 2011 een plek in de finale gehad.

De beste 25 biertappers van Nederland hebben gisteren op een groot podium gestreden voor de titel Nederlands Kampioen Biertappen op de horecavakbeurs BBB in het MECC Maastricht.

Bierkenners
De deskundige jury bestaat uit: Gerrit Verweij (voorzitter), Eric de Kock (wedstrijdleider), Gilbert Royen, Antonio van den Hengel, Nigel Siebelt, Peter van de Arend en Thomas Wijn.

Deze jury heeft gekeken naar een aantal aspecten van een vakkundig gepresenteerd biertje:

  • Voorbereiding en presentatie
  • Spoelen van de glazen
  • Wijze van tappen
  • Wijze van afschuimen
  • Hoe wordt het biertje geserveerd aan de gast
  • Hoe wordt de presentatie van een ‘speciaal biertje’ voorbereid
  • Hoe wordt het glas van een ‘speciaal biertje’ gespoeld
  • Hoe wordt het ‘speciaal biertje’ geserveerd aan de gast
  • Top 10 beste biertappers in Nederland

© Nationale Horecagids

Relevante artikelen

Alles van cafe
    • Cafe

    Wat is het verschil tussen een normale parasol en horeca parasol?

    4 november 2025 om 11:50
    • Cafe

    Horeca makelaar: specialist in koop, verkoop en huur van horecapanden

    17 oktober 2025 om 14:43

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland