7 maart 2013 om 16:31
< 1 min lezen

Paardenvlees in pastasaus Grand Italia

ROME (Novum) – In pastasaus van Grand’Italia zijn dna-sporen van paard ontdekt. Het gaat om bolognesesaus, waar eigenlijk alleen rundvlees in hoort te zitten. De betreffende partijen zijn uit de handel gehaald, laat het Nederlandse bedrijf donderdag weten.

Volgens Grand’Italia zat in de pastasaus vlees van een Frans bedrijf. Grand’Italia heeft de banden met het bedrijf verbroken vanwege de vondst van het paarden-dna.

Alleen in de bolognesepastasaus zijn sporen van paardenvlees gevonden, benadrukt Grand’Italia, dat vanwege het paardenvleesschandaal zelf tests liet doen in al zijn producten. Het bedrijf heeft de betreffende partijen weten te achterhalen.

Relevante artikelen

Alles van restaurant
    • Restaurant

    Horeca groothandel: de beste leveranciers voor jouw horecabedrijf

    9 oktober 2025 om 14:26
    • Restaurant

    Dag van de Doggybag, maar meeste Nederlanders durven er in een restaurant niet om te vragen

    9 oktober 2025 om 13:43

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland