21 februari 2013 om 09:55
< 1 min lezen

Wijnmakerij VS rijpt wijn in zee

CALIFORNIË (Novum/AP) – Een wijnmakerij uit de Amerikaanse staat Californië gaat een aantal flessen wijn drie maanden in zee laten rijpen. Het gaat om een experiment om te kijken hoe de zee de smaak van de wijn beïnvloedt.

Wijnkenners weten al langer dat flessen wijn die zijn geborgen uit scheepswrakken een unieke smaak hebben. Vermoedelijk heeft de zee invloed op de smaak. De Mira Winery heeft de wijn in speciale stalen kisten gestopt en in de haven van Charleston, in South Carolina, te water gelaten.

Relevante artikelen

Alles van restaurant
    • Restaurant

    Horeca makelaar: specialist in koop, verkoop en huur van horecapanden

    17 oktober 2025 om 14:43
    • Restaurant

    Horeca groothandel: de beste leveranciers voor jouw horecabedrijf

    9 oktober 2025 om 14:26

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland