9 maart 2012 om 13:10
< 1 min lezen

Houdbaarheidsdatum vaak onnodig

DEN HAAG (ANP) – Het Voedingscentrum vindt dat van een flink aantal de producten het label ,,tenminste houdbaar tot” zou moeten verdwijnen omdat de spullen veel langer houdbaar zijn dan de datum doet vermoeden. Dat zei een woordvoerder van het centrum vrijdag naar aanleiding van een uitzending van Zembla vrijdagavond.

Het gaat bijvoorbeeld om pasta, rijst en meel. Die zijn veel langer houdbaar dan de tht-datum doorgaans aangeeft. Volgens het centrum kan door het wegnemen van het etiket worden voorkomen dat mensen voedsel weggooien.

Volgens het centrum kent meer dan de helft van de mensen het verschil niet tussen de aanduidingen ,,te gebruiken tot” voor bederfelijke waar en ,,tenminste houdbaar tot” voor minder bederfelijke spullen. De gemiddelde Nederlander gooit volgens het Voedingscentrum per jaar 40 kilo goed voedsel weg.

Relevante artikelen

Alles van restaurant
    • Restaurant

    De Librije brengt eerbetoon aan Jonnie Boer met nieuw kookboek

    19 november 2025 om 10:24
    • Restaurant

    Zwolle eert Jonnie Boer met Cruyff Court

    11 november 2025 om 15:07

Aankomende evenementen

11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland