1 december 2011 om 14:11
< 1 min lezen

Kleurenmodel voor horeca

NIEUWVEEN – De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) willen bedrijven indelen in drie kleurencategorieën. De kleurencategorieën moeten aangeven of een bedrijf de wet- en regelgeving naleeft, zo meldt Out Of Home.

Door middel van een applicatie moet de consument kunnen zien welke kleuren horecagelegenheden in hun omgeving hebben. De kleuren zullen bestaan uit groen, oranje en rood.

De kleur groen staat voor een goedgekeurd bedrijf, oranje staat voor een bedrijf waar nog verbeteringen nodig zijn en rood betekent dat het bedrijf een risico vormt voor bijvoorbeeld de voedselveiligheid. Bij rood zal het bedrijf zelfs kunnen worden gesloten.

De komst van het kleurenmodel is nog niet zeker. De nVWA geeft aan dat het nog in de ideeënbus zit.

© Nationale Horecagids

Relevante artikelen

Alles van restaurant
    • Restaurant

    Zwolle eert Jonnie Boer met Cruyff Court

    11 november 2025 om 15:07
    • Restaurant

    Wat is het verschil tussen een normale parasol en horeca parasol?

    4 november 2025 om 11:50

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland