4 oktober 2011 om 13:48
< 1 min lezen

Nr. 1 restaurant van de wereld krijgt les in grillen

‘S-GRAVENZANDE – Op maandag 3 oktober heeft de Nederlandse Chef Leo Elenbaas, Chef en eigenaar van Restaurant Pure Passie uit ‘s-Gravenzande, de keuken-brigade van restaurant NOMA (Nr. 1 van de wereld) kennis laten maken met de nieuwste manier van grillen.

Op verzoek van NOMA vond deze demo plaats. Zij wilden graag alles leren over de mogelijkheden van de Big Green Egg, de keramische grill/oven.

De Nederlandse Chef Leonard Elenbaas werkt al langere tijd met een Big Green Egg en was graag bereid naar Kopenhagen af te reizen om NOMA bekend te maken met alle mogelijkheden.

Gedurende een echte jamsessie van 5 uur liet Leonard zien hoe de Green Egg ingezet kan worden voor de bereiding van alle soorten vlees, vis, groenten, schaal- en schelpdieren en zelfs brood.

Niet alleen het garen op deze keramische houtskool grill werd uitvoerig behandeld, ook de combinatie van de Green Egg met een Sous-vide bereiding werd door Leonard uitvoerig gedemonstreerd. Deze combinatie van bereidingen is ontzettend populair momenteel in de gastronomie doordat de langzaam en op lage temperatuur gegaarde ingrediënten nog even op de Big Green Egg worden gelegd voor wat extra kleur en smaak.

De complete brigade van NOMA was na afloop overtuigd van de meerwaarde van deze nieuwe manier van grillen en de 3 gebruikte modellen zullen permanent ingezet gaan worden in hun futuristische keuken.

© Nationale Horecagids

Relevante artikelen

Alles van restaurant
    • Restaurant

    Zwolle eert Jonnie Boer met Cruyff Court

    Gisteren om 15:07
    • Restaurant

    Wat is het verschil tussen een normale parasol en horeca parasol?

    4 november 2025 om 11:50

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland