Van het Groninger land naar het restaurant
GRONINGEN – De organisatie van ‘Groningen Hoofdstad van de Smaak’ komt met een seminar over streekproducten voor restaurateurs en chefs uit de hele provincie, zo meldt Horeca Entree. De bijeenkomst ‘De Zakelijke Smaak’ wordt gehouden bij Forum Images op maandag 26 september.
Rijke traditie
“Onze provincie heeft een rijke traditie als het gaat om eerlijk voedsel van eigen bodem”, schrijft de organisatie. “Het kent een ommeland waar boeren met hart en ziel mooie (biologische) producten maken. Bij een aantal horecaondernemers in Groningen staan inmiddels al regionale producten op de kaart.”
Sprekers
Op het seminar zal een aantal sprekers uitweiden over onder andere het verkrijgen van deze producten en de voordelen ervan voor de uitbater. Sprekers zijn Jan Willem van der Schans (WUR Wageningen), horecaondernemer Eric van Veluwen (De Vale Ouwe, gastronomisch inspirator) en chef Dick Soek (Schathoes). “Zij maken de middag inzichtelijk, het onderwerp praktisch toepasbaar voor uw eigen keuken en niet in de laatste plaats smakelijk”, aldus de organisatie.
Deelname aan het evenement is gratis. Naast het bijwonen van presentaties is er ook de mogelijkheid om te proeven en mensen te ontmoeten.
© Nationale Horecagids