6 september 2011 om 13:51
< 1 min lezen

Na komkommertijd breekt kruidnotentijd aan

GRONINGEN – Vele Nederlanders bewonderen nog dagelijks hun zongebruinde tronie van een welverdiende zomervakantie in Spanje.
Toegegeven, vergeleken met de weersomstandigheden in het populaire vakantieland kun je maar nauwelijks spreken van een zomer hier in Nederland, maar officieel duurt het nog twee weken voordat de herfst aanbreekt. Toch liggen de kruidnoten van de Spaanse goedheiligman alweer in de schappen. Lang niet iedereen is daarover te spreken, maar de makers van het kookboek: “Maak van de Noot een deugd”, juichen de komst van de kruidnoot wel toe.

Auteurs Marije Sietsma en Karin Sitalsing bedachten recepten met kruidnoten als hoofdingrediënt. Naast hun eigen recepten hebben enkele bekende Nederlanders, waaronder schrijver Ronald Giphart en de excentrieke kok Pierre Wind, een bijdrage geleverd aan het kookboek.

In het boek staan behalve recepten voor zoete gerechten ook tips voor de bereiding van bijvoorbeeld pastasauzen en kruidnotenpaté. Het boek wordt dit weekend officieel gepresenteerd tijdens de Pepernoten party in de Puddingfabriek in Groningen en is voorlopig alleen verkrijgbaar via Bol.com en op de internetpagina van de makers.

© Nationale Horecagids

Relevante artikelen

Alles van restaurant
    • Restaurant

    Horeca makelaar: specialist in koop, verkoop en huur van horecapanden

    17 oktober 2025 om 14:43
    • Restaurant

    Horeca groothandel: de beste leveranciers voor jouw horecabedrijf

    9 oktober 2025 om 14:26

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland