18 augustus 2011 om 14:21
< 1 min lezen

Geurende zoutvervangers kunnen voeding gezonder maken

BAARN – Franse wetenschappers hebben ontdekt dat er veertien geuren bestaan die als mogelijke vervanger van zout in voedsel kunnen dienen, zo meldt Nu.nl.

Fastfood en kant- en klaarmaaltijden, die doorgaans een hoog zoutgehalte hebben, zouden door het gebruik van de geuren een stuk gezonder worden. De consumptie van zout zou zelfs met een kwart kunnen verminderen, aldus de wetenschappers.

Geuren van sardines, ansjovis, nootjes, bacon, ham en bijvoorbeeld kaas laten voedsel zout smaken, zonder dat de consument het verminderde zoutgehalte bemerkt. Levensmiddelenconcern Unilever heeft inmiddels al testen uitgevoerd met de zoutvervangers in pizza’s en de eerste resultaten zijn veelbelovend.

Teveel zout leidt tot een hoge bloeddruk en kan schade aan de nieren veroorzaken.

© Nationale Horecagids

Relevante artikelen

Alles van restaurant
    • Restaurant

    Wat is het verschil tussen een normale parasol en horeca parasol?

    4 november 2025 om 11:50
    • Restaurant

    Arbeidsinspectie sluit De Kleine Moghul en Kohinoor van India in Groningen

    30 oktober 2025 om 10:38

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland