Documentaire over topkok El Bulli in filmhuizen
Voor de fans van topkok Ferran Adrià van het wereldberoemde Spaanse restaurant El Bulli was zijn afscheid van dat restaurant afgelopen weekend wellicht een treurige gebeurtenis, maar de gelauwerde kok valt vanaf september te zien in een documentaire, zo meldt Nu.nl.
De documentaire ‘El Bulli – Cooking in progress’ zal in die maand te zien zijn in een aantal filmhuizen. Filmmaker Gereon Wetzel volgde Adrià en zijn team zes maanden lang op de voet met zijn camera.
De documentaire laat zien hoe Adrià en zijn medewerkers op zoek gaan naar nieuwe gerechten en ingrediënten. Het restaurant van Adrià was slechts zes maanden per jaar geopend; de andere zes maanden verrichtte hij onderzoek. De film van Wetzel focust zich op het laatste.
El Bulli mag dan gesloten zijn, in 2014 heropend het restaurant zijn deuren als culinair onderzoeks- en opleidingscentrum. Het restaurant werd in 2009 voor de vierde keer op rij uitgeroepen tot beste restaurant ter wereld.
© Nationale Horecagids