25 juli 2011 om 16:24
< 1 min lezen

Rauwe mosterdkiemen mogen weer

DEN HAAG (ANP) – Rauwe rucolakiemen en mosterdkiemen eten mag weer.

Minister Edith Schippers (Gezondheid) volgt het advies van de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) om deze producten weer vrij tegeven, zo heeft ze vrijdag laten weten.

Rauwe fenegriekkiemen worden nog steeds ontraden in verband met een uitbraak van de STEC (EHEC) bacterie.

Nederland volgt met het nieuwe advies Duitsland en Engeland, die ook hetadvies hebben beperkt tot het afraden van eten van de laatste soort kiemen. Wie rauwe fenegriekkiemen heeft verorberd en diarree krijgt, moet beslist even contact opnemen met de dokter, vindt het ministerie.

In Frankrijk waren deze groenten uit de handel gehaald, omdat in de omgeving van Bordeaux mensen de bacterie hebben opgelopen. Deze bacterieis hetzelfde type dat in Duitsland enkele tientallen levens eiste en duizenden mensen ziek heeft gemaakt.

Relevante artikelen

Alles van restaurant
    • Restaurant

    Wat is het verschil tussen een normale parasol en horeca parasol?

    4 november 2025 om 11:50
    • Restaurant

    Arbeidsinspectie sluit De Kleine Moghul en Kohinoor van India in Groningen

    30 oktober 2025 om 10:38

Aankomende evenementen

15 Nov
HORECA EXPO 2025
  • Buitenland
11 Jan
Horecava 2026
  • Noord-Holland
08 Feb
HorecaEvenTT 2026
  • Friesland