NHG Horecanieuws

Normal_rss_entry-170305

QO Amsterdam wint Hotel Property Award 2018


QO Amsterdam, heeft woensdag 10 oktober de Hotel Property Award 2018 gewonnen. Het hotel, dat luxe combineert met circulariteit en duurzaamheid, onderscheidde zich van de overige elf genomineerden en mocht de award in ontvangst nemen bij de uitreiking in München. Voor het eerst in het bestaan van deze award wist een Nederlands hotel te winnen.

Normal_rss_entry-170416

Nicolette van Dam krijgt met kerst pop-uprestaurant


Nicolette van Dam opent in de kerstvakantie in de RAI een pop-uprestaurant. Brasserie Van Dam maakt deel uit van het Amsterdamse Winterparadijs dat van 21 tot en met 30 december plaatsvindt in het evenementencomplex.

Normal_rss_entry-170155

Deelnemers ‘Dobla Pastry Battle’ 2019 bekend


De acht deelnemende teams, die op 10 januari 2019 strijden in The Dobla Pastry Battle, zijn bekend. Deze spannende patisseriewedstrijd voor banket- en chocoladeprofessionals, georganiseerd door Dobla en het Gastronomisch Gilde, vindt plaats tijdens de Horecava in RAI Amsterdam.

Normal_rss_entry-170289

Pink treedt 16 juni op in Johan Cruijff Arena


Internationaal popicoon Pink geeft zondag 16 juni een concert in de Johan Cruijff Arena. Het optreden maakt deel uit van haar Beautiful Trauma World Tour die in maart van start is gegaan in Phoenix en al diverse steden in Amerika, Australië en Nieuw-Zeeland heeft aangedaan. De kaartverkoop start vrijdag 26 oktober.

Normal_rss_entry-170129

Weer meer bezoekers festival Festyland


Muziekfestival Festyland in Volkel heeft met de zomerse temperaturen van de afgelopen dagen een recordaantal bezoekers gehad. Vrijdag en zaterdag bezochten 28.500 mensen de elfde editie van het evenement. Vorig jaar waren het er 28.000.

Normal_rss_entry-170148

Deelnemers NK Leermeester-Leerling 2019 bekend


Acht teams strijden op 8 januari 2019 met elkaar om de titel NK Leermeester-Leerling. Het Gastronomisch Gilde heeft de namen van de acht teams onthuld. Wie doen er mee? Ruim de helft van de teams werkt bij een restaurant met een of zelfs meerdere Michelinsterren.

Normal_rss_entry-169660

Voormalig eigenaren Apollo hotels stappen in Bidroom


Bas Tolmeijer, Francesco Monaco en John Stoffers, ervaren hoteliers en investeerders en tot voor kort eigenaren van Apollo Hotels, stappen in Bidroom. Ze zijn toegetreden tot de directie van de in 2014 opgerichte – en snel groeiende – OTA.

Normal_rss_entry-169675

Nicky Quarz: chef Bistrôt Chapeau in Blaricum


Nicky Quarz is gestopt met Restaurant Quarz in Muiderberg. Hij wordt samen met zijn vrouw Michele het gezicht van de nieuwe Bistrôt Chapeau in Blaricum. Deze bistro komt in het pand van Trattoria Da Bruno. De eigenaren hiervan gaan alleen verder met de tegenovergelegen winkel.

Normal_rss_entry-169703

Leon Mazairac gaat koken bij nieuw restaurant in Maarssen


Leon Mazairac en Roy Wiggers gaan koken in het nieuwe restaurant De Zusters in Maarssen. Restaurant De Zusters opent in een voormalig klooster op Landgoed Doornburgh aan de Vecht. Zij koken er samen met Niels van Zijl. Eind oktober eten de eerste gasten er. 

Normal_rss_entry-169721

Stemrecord Café Top 100 Publieksprijs: Goesting blijft aan kop


Proeflokaal Goesting gaat nog altijd aan kop bij de Publieksprijs van de Café Top 100. De prijs, die naast de regulieren Café Top 100 uitgereikt wordt, is voor het café dat de meeste stemmen bij haar achterban kan genereren. Central uit Venlo stoomt op naar plek 2. Er is inmiddels een recordaantal stemmen uitgebracht en dat stemmen kan nog tot e...

Normal_rss_entry-169728

Koriander in Drachten wil geen ster meer in Michelingids voor 2019


Jan Gaastra, patron cuisinier van Restaurant Koriander in Drachten heeft Michelin verzocht om hem in de gids voor 2019 geen ster meer te geven. ‘Ik heb een brief gestuurd en Michelin heeft laten weten dat ze mijn verzoek respecteerden.’

Normal_rss_entry-169828

Nieuw pand en nieuwe naam voor conferentiehotel Drienerburght


Conferentiehotel Drienerburght op het universiteitsterrein in Enschede gaat verhuizen naar een ander pand. Ook krijgt het hotel dan een andere naam.: U Parkhotel. Ook het nieuwe hotel bevindt zich op de campus van de Universiteit Twente en opent begin 2019.

Normal_rss_entry-169829

Horecava introduceert de ‘Horecava Street Takeover’


Horecava organiseert in samenwerking met Ondernemersvereniging Reguliersdwarsstraat op 7, 8 en 9 januari 2019 de Horecava Street Takeover in de Reguliersdwarsstraat in hartje Amsterdam. Bezoekers van de Horecava kunnen hun beursbezoek verlengen met een bezoek aan deze straat met een gevarieerd horeca-aanbod.

Normal_rss_entry-169499

Entourage Group opent pizza-restaurant Toni Loco


Oktober staat in het teken van festiviteiten bij The Entourage Group. Terwijl Momo haar 10-jarig bestaan afgelopen week groots vierde, kondigt het hospitality imperium van Yossi Eliyahoo de opening van een nieuw dining concept aan: Toni Loco, een nieuw Italian-American style pizza restaurant.

Normal_rss_entry-169632

Relatief meeste faillissementen in de horeca


Het aantal failliet verklaarde bedrijven is afgenomen. In september zijn er 33 bedrijven minder failliet verklaard dan in augustus, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) donderdag. Het aantal faillissementen bereikte het laagste niveau na 2000.

Normal_rss_entry-169470

Takeaway in trek op Damrak


Op het Damrak viel woensdag een handelsupdate van maaltijdbestelbedrijf Takeaway.com in de smaak bij beleggers. Het algehele beurssentiment in Europa bleef terughoudend door de zorgen over het handelsconflict tussen de VS en China. Een update van de strategie door verzekeraar ASR maakte weinig indruk op beleggers.

NHG Video

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht