NHG Horecanieuws

Logo_rss_entry-158167

Drukste avond ooit voor Vierdaagsefeesten


NIJMEGEN (ANP) - De Vierdaagsefeesten in Nijmegen hebben donderdag meer bezoekers dan ooit in het 49-jarige bestaan getrokken. Er waren 265.000 feestvierders in de stad. Het bezoekersaantal wordt elke dag geteld via de camerabeelden waarmee de politie de feesten in de gaten houdt.

Logo_rss_entry-158173

Start bouw Amrâth Galaxy Jaarbeurshotel in Utrecht


Met het onthullen van het bouwbord door wethouder Victor Everhardt en eigenaar Kaspar van Eijl, zijn op 18 juli 2018 de grondwerkzaamheden voor de realisatie van de Galaxy Tower op het Jaarbeursplein te Utrecht, officieel gestart. In het pand komt het Amrâth Galaxy Jaarbeurs Hotel dat zal bestaan uit circa 250 kamers. 

Logo_rss_entry-158148

Kinderen eten op zondag gratis bij Jamie Oliver’s Diner


Bij Jamie Oliver’s Diner is het sinds kort elke zondag ‘Kids Eat Free’ en staat alles in het teken van de kleine gasten. Zo kunnen de kids, naast genieten van een gratis kindermenu, ook spelen met lego, kleuren en zijn er tafelspelletjes voor het hele gezin. 

Logo_rss_entry-158145

Rondje geven in Amsterdam opnieuw het duurst


LEIDEN (ANP) - Op een terras een rondje geven, is wederom het duurst in Amsterdam. De hoofdstad is voor het vierde jaar op rij de duurste 'terrasstad' van Nederland. Net als vorig jaar is een drankje op een terras in Zwolle het goedkoopst. Dat blijkt uit het jaarlijkse terrasonderzoek van horeca-adviesbureau Van Spronsen & Partners.

Logo_rss_entry-157991

Jeugd betrapt met limonadeflesjes drank


NIJMEGEN (ANP) - Handhavers van de gemeente Nijmegen hebben tot nu toe in de Vierdaagseweek 52 minderjarigen betrapt, die alcoholhoudende drank mee wilden nemen naar de Vierdaagsefeesten in de stad. Ze hadden bijna allemaal limonade- of waterflesjes gevuld met drank bij zich, aldus de gemeente donderdag. Omdat alle betrapte jongeren hun drank zo...

Logo_rss_entry-157996

Fastfoodsector gaat beter om met schoonmakers


DEN HAAG (ANP) - De fastfoodsector heeft zijn leven gebeterd wat betreft de omgang met schoonmakers. Volgens de Inspectie SZW hebben de grote ketens hun schoonmaak het afgelopen jaar ,,veel beter georganiseerd'' dan daarvoor. ,,Schoonmakers worden nu niet meer onderbetaald en werken niet te lang'', vat de inspectie de verbeteringen samen. Verder...

Logo_rss_entry-157988

DoubleTree by Hilton: eerste plastic vrije hotelkamer van Hilton Benelux


Het Double Tree by Hilton Amsterdam Centraal Station heeft de eerste plastic vrije hotelkamer van Hilton Benelux. Hilton deed meer dan het plastic bekertje op de wastafel weghalen. Tapijt, bed en gordijnen zijn vervangen. De tv – waar nog geen plastic vrije versie van is – maakt plaats voor een houten schaakspel. 

Logo_rss_entry-157957

Ron Blaauw en Michiel van der Eerde: foodhal met Deliveroo


Chefs Ron Blaauw en Michiel van der Eerde werken samen met Deliveroo in een nieuwe foodhal met zes keukens in Amsterdam. Het gaat om Editions Amsterdam met zes keukens bij de eerste jeu de boules foodhal van Nederland: Mooie Boules. 

Logo_rss_entry-157700

Bokkedoorns** print eigen oplosbare keukenstickers


Roy Eijkelkamp van tweesterrenrestaurant De Bokkedoorns in Overveen is in september 2018 de eerste chef in Nederland met een printer van Chefslabels. Hiermee kan de keuken haar eigen haccp stickers printen. Het printen gebeurt via een app. De stickers lossen na gebruik geheel op in de vaatwasser. 

Logo_rss_entry-157707

Pulitzer plaatst groot ponton in gracht om Gay Pride te kijken


Het Pulitzer hotel in Amsterdam bouwt een dertig meter lang ponton in het water van de Prinsengracht voor het hotel. Gasten kunnen vanaf dit ponton de botenparade van de Amsterdam Pride bekijken op 4 augustus 2018. 

Logo_rss_entry-157670

Jessie J geeft show in AFAS Live


AMSTERDAM - Jessie J komt aan het eind van het jaar weer naar Nederland. De Britse zangeres treedt op 3 december op in AFAS Live in Amsterdam, zo maakt concertorganisator Mojo bekend.

Logo_rss_entry-157653

Cucina del Mondo* breidt activiteiten uit naar Kasteel in Maastricht


Restaurant Cucina del Mondo in Heerlen breidt zijn activiteiten uit naar Maastricht. De zaak van sterchef Servais Tielman gaat intensief samenwerken met Kasteel de Hoogenweerth in de Limburgse hoofdstad. 

Logo_rss_entry-157553

Bekende auteurs naar nieuw literatuurfestival


UTRECHT (ANP) - Het nieuwe International Literature Festival Utrecht (ILFU) heeft een hele reeks bekende auteurs gestrikt voor de eerste editie in september. Zo komen de Britse schrijver Julian Barnes, de Italiaanse schrijver en documentairemaker Paolo Cognetti en de Britse historicus Sir Antony Beevor naar ons land. In totaal zijn er meer dan h...

Logo_rss_entry-157517

'Het blijft droog met kans op hittegolf'


AMSTERDAM (ANP) - Kondigden weerbureaus eind vorige week nog aan dat er een eind zou komen aan de droogte in Nederland, maandag meldt Weeronline dat de extreme droogte juist zal verergeren. Er valt de komende twee weken nauwelijks neerslag, terwijl eerder ,,stereotiep Nederlands zomerweer met geregeld buien'' werd verwacht.

Logo_rss_entry-157506

Nijmegen stinkt door warmte


NIJMEGEN (ANP) - De Vierdaagsefeesten zorgen door de warmte voor stankoverlast in de Nijmeegse binnenstad. Vooral rond de vele plaskruizen en urinoirs hangt een vieze lucht. De organisatie zet na klachten van binnenstadbewoners vanaf maandag extra mensen in om de urinoirs vaker te legen en schoon te maken, zo is maandag besloten.

Logo_rss_entry-157503

Mirabelle Breda stopt, Loetje komt in het pand


Restaurant Mirabelle in Breda sluit op 1 november 2018 haar deuren. In het pand  komt een vestiging van de biefstukketen Loetje. Na 63 jaar komt er een einde aan de geschiedenis van Mirabelle, een restaurant dat acht jaar lang in bezit was van een Michelinster. 

NHG Video

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht