NHG Horecanieuws

Normal_sergio_herman_topkok

Nieuwe Michelinster voor Sergio Herman


(Novum) - Topkok Sergio Herman heeft wederom een Michelinster in de wacht gesleept. Hij deed dat samen met topkok Nick Bril in hun nieuwe zaak The Jane in Antwerpen. Dat heeft Michelin maandag bekendgemaakt in de nieuwe sterrenuitgave van Michelin voor België en Luxemburg.

Normal_system_of_a_down__metalband_

System Of A Down in april naar Ziggo Dome


(Novum) - System Of A Down geeft op 17 april een concert in de Amsterdamse Ziggo Dome. Dat heeft concertorganisator Mojo maandag bekendgemaakt.

Normal_temperatuur_wereld_jaarlijks_gemiddeld__61-_96

'2014 waarschijnlijk warmste jaar'


(Novum/AP) - Afgelopen oktober was mondiaal gezien de warmste oktobermaand ooit gemeten. Waarschijnlijk stevent de aarde af op het warmste jaar sinds weergegevens worden bijgehouden. Dat heeft de Amerikaanse klimaatdienst NOAA donderdag gezegd.

Normal_kiss_band

Kiss viert 40-jarig bestaan in Ziggo Dome


(Novum) - De Amerikaanse rockband Kiss komt ook naar Nederland om zijn veertigjarige bestaan te vieren. Op 18 juni treden de zwart-wit geschminkte rockartiesten op in de Amsterdamse Ziggo Dome, laat concertorganisator Mojo donderdag weten.

Normal_mooi_weer_herfst_bos

Zacht weekend in aantocht


(Novum) - De temperatuur gaat komend weekend weer omhoog. Vanuit het zuiden wordt zachte lucht aangevoerd waardoor het kwik naar 10 tot 14 graden kan oplopen. In Limburg kan het zondag 15 graden worden, 7 graden warmer dan gebruikelijk in deze tijd van het jaar, meldt de Meteogroup donderdag.

Normal_14164104730031_1

Pinkpop strikt ook Muse


(Novum) - Muse staat volgend jaar weer op Pinkpop. De Britse rockband rondom frontman Matthew Bellamy sluit de eerste festivaldag, vrijdag 12 juni, af. Dat maakte Pinkpop woensdag bekend. Het Limburgse festival liet maandag al weten dat ook Foo Fighters van de partij is in Landgraaf.

Normal_14163894110065_1

The Passion volgend jaar in Enschede


(Novum) - The Passion wordt volgend jaar opgevoerd in Enschede. Dat bevestigt de gemeente en organisatoren EO en KRO na berichtgeving hierover in de Twentsche Courant Tubantia woensdag. Wie de hoofdrollen dit keer in het bijbelse muziekspektakel vertolken, is nog niet bekend.

Logo_14163933300065_1

Lenny Kravitz speelt op Concert at Sea


(Novum) - Lenny Kravitz is volgend jaar een van de hoofdacts van de tiende editie van Concert at Sea. Ook Racoon, Kensington en Bløf staan op het podium van het Zeeuwse festival. Dat heeft Bløf-zanger Paskal Jakobsen, die met zijn band gastheer is van het evenement, woensdagochtend bekendgemaakt op 3FM.

Normal_14163877460065_1

'Onveilig paardenvlees in kroketten en hamburgers'


(Novum) - Paardenvlees dat als rundvlees is verkocht door de van fraude verdachte Brabantse groothandel Willy Selten is onder meer verwerkt in kroketten, bitterballen, hamburgers en salami. Dat meldt voedselwaakhond Foodwatch woensdag die een lijst van producten boven tafel wist te krijgen na een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur (Wob).

Logo_tablet_restaurants

Zelf bestellen met de tablet breekt door


“Binnen 2 jaar zal het de normaalste zaak van de wereld zijn om met een tablet je gerechten te kiezen in een restaurant of een nieuwe fles wijn op tafel te laten zetten.” Dat stelt Auke de Geus, VWO-scholier en maker van de website www.tabletrestaurants.nl. Drie jaar geleden maakte hij zelf voor het eerst kennis met een iPad-bestelsysteem bij re...

Normal_the_wombats

The Wombats volgend jaar maart in Amsterdam


(Novum) - The Wombats is volgend jaar maart in Amsterdam te vinden. De Britse postpunkband staat op 16 maart in de Melkweg. Het concert maakt deel uit van een grote Europese toer die de Britten maandag aankondigden.

Normal_14162376370031_1

Foo Fighters opnieuw van de partij op Pinkpop


(Novum) - Foo Fighters staat volgend jaar op Pinkpop. Dat heeft de organisatie maandag bekendgemaakt. De groep rond ex-Nirvana-drummer Dave Grohl sluit het festival af op 14 juni. De band, die vorige week een nieuw album uitbracht, stond twee keer eerder op het Limburgse festival.

Normal_50000e_bezoeker_hermitage_nov_2014_jpg

Hermitage Amsterdam verwelkomt 50.000ste bezoeker voor Dining with the Tsars


Op maandag 10 november 2014 verwelkomde de Hermitage Amsterdam de 50.000ste bezoeker in de tentoonstelling Dining with the Tsars. Breekbare schoonheid uit de Hermitage. De heer en mevrouw Kuiperi uit Nieuwegein waren de gelukkigen. Zij ontvingen uit handen van Cathelijne Broers, directeur van de Hermitage Amsterdam, de tentoonstellingscatalogus ...

Normal_14162352870011_1

Al 200.000 bezoekers voor expositie Dumas


(Novum) - De tentoonstelling The Image as Burden van Marlene Dumas in het Stedelijk Museum in Amsterdam heeft al tweehonderdduizend bezoekers getrokken. De deuren gingen op 6 september open en sluiten op 4 januari. Daarna verhuist de expositie naar Tate Modern in Londen en Fondation Beyeler in Basel.

Logo_michelin_guide_2014

Meer tweesterrenrestaurants in Nederland


(Novum) - Nederland telt drie extra restaurants met twee Michelin-sterren. Dat maakte Michelin maandag in Maastricht bekend, waar de sterren werden uitgedeeld. Een nieuwe tweede ster is er voor 't Nonnetje in Harderwijk, De Lindehof in Nuenen en Librije's Zusje in hotel Waldorf Astoria in Amsterdam.

Normal_winter_weer

Winter bereikt Nederland volgende week


(Novum) - Nederland krijgt volgende week te maken met het eerste winterse weer. Vanaf komend weekeinde neemt de kans op nachtvorst flink toe naar tachtig procent, meldt Weeronline maandag. Daarmee zouden de temperaturen na weken hoger dan gemiddeld te zijn geweest onder de gebruikelijke temperatuur voor deze tijd van het jaar duiken. Overdag bli...

NHG Horecavacatures

NHG Video

NHG Nieuwsoverzicht