NHG Horecanieuws

Normal_14096387710131_1

Nederlandse hotelprijzen gestegen


(Novum) - Nederlandse hotelkamers zijn in de eerste helft van dit jaar gemiddeld twee procent in prijs gestegen. Een overnachting kost nu gemiddeld 124 euro. Dat blijkt uit de Hotel Price Index van boekingssite Hotels.com.

Normal_noorderzon_2014_vijver_noord

'Menselijke' 24e editie van Noorderzon eindigt met zonnige dag


De 24e editie van Noorderzon Performing Arts Festival Groningen is voorbij. Het festival trok in elf dagen tijd 135.000 bezoekers naar het gratis toegankelijke festivalterrein in het Noorderplantsoen en naar de vele DownTown-locaties in de binnenstad van Groningen. Het avontuurlijke programma van Noorderzon is onverminderd goed bezocht, ongehind...

Normal_14095647970071_1

Katy Perry geeft extra concert in Ziggo Dome


(Novum) - Katy Perry geeft nog een optreden in de Ziggo Dome. "Amsterdam, raad eens. Ik heb een tweede concert voor jullie toegevoegd op 10 maart", twitterde de Amerikaanse zangeres maandag. Het concert op 9 juli is al uitverkocht. kaarten voor 10 maart zijn vrijdag vanaf 10.00 uur te koop.

Normal_terras6

Zomer vanaf woensdag terug


(Novum) - Na een aantal herfstachtige weken is volgende week de zomer terug in Nederland. Mogelijk loopt het kwik woensdag al op tot boven de zomerse grens van 25 graden. Donderdag wordt het met 27 graden vervolgens nog warmer, verwachten de meteorologen van weeronline.nl.

Normal_14093084470031_2

Ben Howard geeft extra concert in Amsterdam


(Novum) - Ben Howard blijft in december nog even plakken in Amsterdam. De Britse singer-songwriter staat niet alleen op donderdag 18 maar ook op vrijdag 19 december in de Heineken Music Hall. Howard maakte het extra concert vrijdag bekend via Facebook.

Normal_14093015100107_1

KNMI: koudste augustus in twintig jaar


(Novum) - Door een serie 'zeer koele dagen' is de maand augustus met een gemiddelde van ongeveer 16,1 graden de koudste in meer dan twintig jaar. Dat meldt het KNMI vrijdag. Augustus is ook de eerste maand sinds december vorig jaar met een lagere gemiddelde temperatuur dan normaal.

Logo_proeven_in_groningen

Proeven van Groningse culinaire hoogstandjes


Op 6 en 7 september beleeft Proeven in Groningen zijn zevende editie. Het concept is in al die jaren even simpel als succesvol gebleken: bezoekers kunnen tegen betaling van een of meerdere muntjes proeven van allerlei culinaire hoogstandjes van toprestaurants uit Groningen.

Logo_food_e-motion_logo

Foodservice ontmoet retail


Deli XL Foodservice Fair wordt Food e-motionOp 9 en 10 september 2014 vindt Food e-motion plaats in de Americahal te Apeldoorn. De beurs waar foodservice en retail samenkomen zet alle zintuigen op scherp en vertelt een bijzonder verhaal, dat begint bij de naamwijziging: Bidvest Deli XL doopte haar Foodservice Fair dit jaar om tot Food e-motion.

Normal_terras6

Volgende week kans op mooi nazomerweer


(Novum) - In de eerste week van september breekt vermoedelijk weer een zomerse periode aan. Vanaf dan wordt droog, zonnig en aangenaam warm weer verwacht, meldt weeronline.nl woensdag. De warme lucht wordt meegenomen door orkaan Cristobal, die komende dagen richting Europa trekt.

Logo_noorderlicht_2014

Noorderlicht: An Ocean of Possiblities


Op zondag 31 Augustus a.s. start de 21e editie van de Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie, An Ocean of Possibilities. U bent tot en met 26 oktober van harte welkom in het Fries Museum en op de nevenlocaties, het Natuurmuseum Fryslân, Zaailand en de Blokhuispoort in Leeuwarden. Dit jaar nemen meer dan 60 fotografen deel aan het fe stival...

Normal_14089522800013_1

Aardbeving Californië grote klap voor wijnhuizen


(Novum/AP) - De aardbeving die zondag Californië trof is een zware klap voor de wijnmakers in de beroemde Napa Valley. Het epicentrum van de beving lag maar een paar kilometer van de wijnstreek, waar de boeren net bezig waren de druivenoogst van 2014 binnen te halen. Duizenden flessen en vaten wijn zijn door het natuurgeweld verloren gegaan.

Logo_parade_2014_logo

Minder bezoekers Parade door regen en WK


(Novum) - De Parade heeft dit jaar ruim 245 duizend bezoekers getrokken. Dat is 55 duizend minder dan het record van vorig jaar, toen ruim driehonderdduizend bezoekers het theaterkampement in Utrecht, Rotterdam, Den Haag of Amsterdam aandeden. Die schatting maakt de organisatie van het festival, dat nog tot zondagavond in Amsterdam te vinden is....

Normal_14089048630011_1

Herfstweer zorgt voor minder animo Grachtenfestival


(Novum) - Het Grachtenfestival Amsterdam heeft dit jaar 53 duizend bezoekers getrokken, tienduizend minder dan vorig jaar. Het natte en koude weer had duidelijk invloed op de bezoekersaantallen van de gratis buitenconcerten, normaal gesproken de grootste publiekstrekkers.

Logo_schoonste_stranden_top_10

Noord-Beveland wint schoonstestrandverkiezing


(Novum) - Het strand van Noord-Beveland in Zeeland is het schoonste van Nederland. Het strand, dat vorig jaar derde stond, wint nipt van het Zeeuwse Oostkapelle. Dat maakte Nederlandschoon donderdag bekend. De winnaar van vorig jaar, Domburg, staat dit jaar op de vijfde plek.

Normal_14086310350107_1

Geen zomerweer meer in augustus


(Novum) - Nederland hoeft in augustus niet meer te rekenen op zomerweer. Dat meldt Weerplaza donderdag. Het weerinstituut verwacht deze maand geen herstel van het mooie weer van de afgelopen maanden.

Normal_literatuurnacht_in_leeuwarder_snackbar

Literatuurnacht in Leeuwarder snackbar


Snackbuffet Het Vliet in Leeuwarden is op 3 oktober het decor van een ware literatuurnacht. Peter Buwalda, Nico Dijkshoorn en Sylvia Witteman lezen er voor meldt de Leeuwarder Courant.

NHG Horecavacatures

NHG Video

NHG Nieuwsoverzicht