NHG Horecanieuws

Logo_rss_entry-98843

Jan Smink, Joris Prinssen en Marcel de Leeuw versterken bestuur Bocuse d'Or


Het bestuur van Bocuse d’Or Nederland is versterkt met drie nieuwe bestuursleden: Jan Smink, Joris Prinssen en Marcel de Leeuw. Daarmee is het bestuur weer op volle sterkte voordat de voorrondes starten op maandag 12 juni bij het innovation centre van FrieslandCampina. 

Logo_rss_entry-98795

Kwalitaria groeit maar door


Formulehuis FFC verwelkomt deze week een nieuwe vestiging van Kwalitaria en heropent een ‘oude’. Het is weer een teken dat deze club in rap tempo doorgroeit. 

Logo_rss_entry-98802

Marcel de Leeuw vertrekt bij DoubleTree by Hilton Amsterdam


SVH Meesterkok Marcel de Leeuw vertrekt als head chef van het DoubleTree by Hilton Hotel in Amsterdam. Hij gaat per 1 juni aan de slag als Chef2Chef-manager bij Nestlé Professional. Zijn opvolger bij Double Tree is bekend. 

Logo_rss_entry-98820

Persian Caviar: Champagne en kaviaar diners in zes toprestaurants


Restaurant Amarone in Rotterdam, Restaurant Lakes in Hilversum, Restaurant Cucina del Mondo in Heerlen, Sotto Lounge in Ermelo, het Kruisherenhotel in Maastricht en Het Bosch Waterfront in Amsterdam doen mee aan een speciaal kaviaar en champagne event van Persian Caviar en Dis Donc Champagne. 

Logo_rss_entry-98822

Peter Lute: lunch op Vaderdag voor strijd tegen prostaatkanker


De Kruidfabriek in Amstelveen van chef Peter Lute slaat de handen ineen met Blue Ribbon in de strijd tegen prostaatkanker. Lute organiseert op 18 juni een complete lunch waarvan de opbrengst direct naar onderzoek en voorlichting gaat. De vader van Lute lijdt aan prostaatkanker. 

Logo_rss_entry-98616

Twents Speciaalbier Festival 4 juni in Hengelo


In het Overijsselse Hengelo wordt zondag 4 juni het Twents Speciaalbier Festival georganiseerd. 26 brouwerijen uit heel Nederland zijn dan aanwezig op en rond het terrein van de Twentse Bierbrouwerij. 

Logo_rss_entry-98617

MasterChef-winnaar Bart van Berkel opent eigen restaurant


De winnaar van het tv-programma MasterChef van 2014, Bart van Berkel opent op 10 augustus de deuren van zijn eigen restaurant in de binnenstad van Haarlem. 

Logo_rss_entry-98623

Terras Top 100 2017: extreem hoog niveau ronde 1


De eerste ronde van de Terras Top 100 2017 is afgerond en 125 bedrijven zijn door naar de tweede ronde. Het niveau was dit jaar verrassend hoog: een 8,9 volstond voor een plek in die ronde twee. 

Logo_rss_entry-98667

NCTV voert overleg met evenementensector


DEN HAAG - Dick Schoof, de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV), voert dinsdagmiddag overleg met vertegenwoordigers van de evenementensector.

Logo_rss_entry-98635

Lendl Mijnhijmer wint Wine Making Challenge tijdens Slag op de Schelde


Sommelier van Waterproef in Scheveningen, Lendl Mijnhijmer heeft maandag 22 mei 2017 de allereerste Wine Making Challenge gewonnen. Vijf topsommeliers kregen de kans van rode mono-cépage wijnen van het Spaanse wijnhuis Pago Casa del Blanco hun eigen blend te maken. 

Logo_rss_entry-98640

Fransen nemen Baarsma Wijnen over


De Nederlandse wijndistributeur Baarsma Wine Group komt in handen van de Franse landbouwcoöperatie InVivo. Dat maakte de onderneming dinsdag bekend. De overnamesom werd niet vermeld. Oud Reuchlin & Boelen is een BV van de Baarsma Wine Group. 

Logo_rss_entry-98665

Oproep: minuut stilte in popzalen


AMSTERDAM - In popzalen en bij festivals wordt zaterdag tijdens de 'hoofdact' een minuut stilte gehouden vanwege de aanslag maandagavond in Manchester. Door die aanslag aan het einde van een concert van Amerikaanse zangeres Ariana Grande kwamen zeker 22 mensen om het leven.

Logo_rss_entry-98613

Mojo bekijkt veiligheidsmaatregelen


DELFT (ANP) - Concertorganisator Mojo bekijkt na de aanslag in Manchester of er extra veiligheidsmaatregelen nodig zijn bij concerten in Nederland. Dat vertelde een woordvoerder dinsdag.

Logo_rss_entry-98499

Bierbrouwer Oedipus lanceert nieuw bier Offline offline


De Amsterdamse bierbrouwer Oedipus lanceert 2 juni haar nieuwe witbier Offline. Geheel in stijl van het bier wordt dit seizoenbier gepresenteerd tijdens een ‘volledig offline event’.  

Logo_rss_entry-98442

Wim Markwat stopt met Wok to go


Wok to go gaat verder zonder horeca-ondernemer Wim Markwat. De twee zouden in goed overleg uit elkaar zijn gegaan. 

Logo_rss_entry-98441

Winnaars tickets Perfect Serve Barshow


De Perfect Serve Barshow is maandag 22 mei van start gegaan. Het bartending- en netwerkevenement in Amsterdam wordt mede-georganiseerd door Misset Horeca-columnist Tess Posthumus. Zij verlootte in haar laatste column 3×2 vrijkaarten en die zijn nu bekend. 

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht