NHG Horecanieuws

Logo_rss_entry-48268

Nederland in top barbecue-landen


Nederland scoort hoog in de top tien van landen waar barbecueën het meest populair is. Nederland neemt in die top de zesde plaats in na typische barbecue-naties als Australië, Nieuw-Zeeland, Canada, de Verenigde Staten en Singapore. Dat blijkt uit onderzoek van Beslist.nl. 

Logo_rss_entry-48269

Van der Valk Hotel Hoogkerk-Groningen begin 2017 open


Het nieuwe Van der Valk hotel Hoogkerk-Groningen gaat begin 2017 open. Het hotel heeft 125 kamers en een restaurant. De eerste gasten slapen er in januari. 

Logo_rss_entry-48272

Foto's: metamorfose Umami by Han


De restaurants van Umami by Han worden vernieuwd. Zowel de keuken als het interieur krijgen veel meer modern-Aziatische invloeden en de kaart draait nog meer om gezondheid. Het restaurant in Eindhoven is als eerste onder handen genomen. 

Logo_rss_entry-48273

Ibis-hotel in Apeldoorn van de baan


Er komt voorlopig geen Ibis-hotel in een leegstaand kantoorpand aan de Roggestraat in Apeldoorn, tegenover het Coda-museum. De plannen omvatten een hotel met 97 kamers dat onderdeel zou worden van Ibis. 

Logo_stellenbosch_vineyard_wijngaard

Franse wijngaarden lijden onder hagelbuien


PARIJS (ANP) - Het noodweer dat dezer dagen over Frankrijk trok, heeft met name door de hevige hagelbuien flinke schade toegebracht aan wijngaarden. Vooral in de streek die bekend is om zijn cognac is zwaar getroffen. De domeineigenaren vrezen dit jaar een slechte opbrengst. Volgens hen is 5000 tot 6000 hectare vernield door grote hagelstenen, o...

Logo_rss_entry-48258

Omzet horeca stijgt elfde kwartaal op rij


De horeca heeft in het eerste kwartaal van dit jaar met 6,9 procent een hogere omzet behaald dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat komt vooral doordat de prijzen stegen. De omzet van snackbars en dan vooral fastfoodrestaurants en maaltijdbezorgers, steeg met 9,3 procent het sterkst, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) dinsdag. 

Logo_spookfactuur_bureau_stemra

Ga niet in op de valse factuur "BUREAU STEMRA"


Net als vorig jaar september, hebben criminelen weer een valse factuur gestuurd onder de naam Bureau Stemra. Niet toevallig een naam die sterk lijkt op die van de belangenorganisatie voor artiesten Buma-Stemra. 

Logo_rss_entry-48103

575.000 AirBnB-gasten in Amsterdam in 2015


Het afgelopen jaar hebben 575.000 mensen een woning in Amsterdam gehuurd via verhuurderswebsite Airbnb. In totaal stelden 14.200 Amsterdammers hun woning via de website beschikbaar, liet het Amerikaanse bedrijf zaterdag weten. 

Logo_rss_entry-48121

Hop & Stork ook naar Utrecht


Naast Den Haag krijgt ook Utrecht een vestiging van Hop & Stork. De deuren van de tweede vestiging van deze formule met koffie, ijs, chocolade en patisserie openen op 1 juli. 

Logo_rss_entry-48122

Festival Dorst trekt ruim 12.500 bezoekers


Ruim 12.500 wijn- en bierliefhebbers bezochten afgelopen weekend de eerste editie van Festival Dorst in het Westbroekpark in Den Haag. 

Logo_rss_entry-48116

Monumentaal pand wordt hotel, café en restaurant


Het sterk in verval geraakte voormalige hotel het Wapen van Drenthe in Assen, lijkt onderdak te gaan bieden aan het TT Museum, een hotel/restaurant en een Grand Café. 

Logo_rss_entry-47748

The Sore Losers op Down the Rabbit Hole


BEUNINGEN - Down The Rabbit Hole heeft zijn muziekprogramma rond. The Sore Losers en The Cinematic Orchestra werden vrijdag toegevoegd aan de line-up.

Logo_rss_entry-47762

'Tattoo vloer' voor nieuwe kamer Volkshotel


De grootste kamer in het Volkshotel in Amsterdam is recent aangepakt en vernieuwd. De kamer is voorzien van een nieuwe Marmoleum Signature; een vloerbedekking bestaande uit tegels waarin met laserlicht dessins zijn gegraveerd. 

Logo_rss_entry-47773

Winnaars eerste ronde Terras Top 100 2016 vrijdagmiddag bekend


De eerste ronde van de Terras Top 100 zit erop. Vrijdagmiddag 27 mei krijgen alle deelnemende terrassen bericht of ze wel of niet door zijn naar de tweede ronde. In deze tweede ronde komt een vakjury onaangekondigd langs voor een bezoek dat voor 80 procent meetelt voor de eindscore. 135 terrassen gaan door naar deze tweede ronde. 

Logo_rss_entry-47774

Enquete: 37% toprestaurants valt om bij uitbetalen overuren


Vier op de tien restaurants in het hogere segment vindt dat overwerken zonder uitbetaling bij de horeca hoort. 83 procent vindt het bij de baan van chef-kok horen. Daarnaast valt 37% procent van de restaurants in het hogere segment om als zij alle overuren zouden uitbetalen. Dat blijkt uit een exclusieve enquete van Misset Horeca. Met het niet u...

Logo_rss_entry-47728

Koppert Cress wint Koning Willem I Plaquette


Tuinbouwbedrijf Koppert Cress in Monster heeft donderdagavond in Eindhoven de Koning Willem I Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap 2016 gewonnen. Eigenaar Rob Baan kreeg de prijs uit handen van koningin Máxima. 

NHG Horecavacatures

NHG Video

NHG Nieuwsoverzicht