NHG Horecanieuws

Normal_14137095550065_1

Twee drugsdoden tijdens Amsterdam Dance Event


(Novum) - Tijdens het Amsterdam Dance Event is zaterdagnacht een 33-jarige Serviër is overleden. Een andere feestganger, een 21-jarige man uit Noord-Holland die 's nachts in kritieke toestand in een ziekenhuis was opgenomen, overleed zondagmiddag. In beide gevallen zijn vermoedelijk drugs in het spel, bevestigt een woordvoerder van de politie. "...

Normal_14134609740033_2

Soerjadi in duet met verstandelijk gehandicapten


(Novum) - Wibi Soerjadi werkt dit jaar mee aan het Knoop Gala. De pianist behoort tot de eerste namen die de organisatie van het jaarlijkse evenement, waarbij bekende artiesten muzikaal samenwerken met verstandelijk beperkten, donderdag bekend heeft gemaakt.

Normal_14134574060033_1

Extra show Hij Gelooft in Mij na run op kaarten


(Novum) - Hij Gelooft in Mij wordt ook op 2 december opgevoerd in het Amsterdamse theater Delamar. Na de aankondiging dat de musical over André Hazes op 4 januari definitief stopt is een ware run op de laatste kaarten ontstaan, laat Stage Entertainment donderdag weten. Daarom is besloten een extra voorstelling op de planken te brengen.

Logo_szw_ministerie_sociale_zaken_werkgelenheid_logo

Inspectie snapt veel illegale Chinezen in horeca


(Novum) - Bij een grootschalige controle door de Inspectie SZW zijn enkele weken geleden 136 werknemers van horecabedrijven tegen de lamp gelopen omdat ze geen werkvergunning hadden. Het gaat voornamelijk om Chinezen, meldde de inspectiedienst donderdag. Bij de inspectie in drie sectoren werden in totaal 165 werknemers zonder werkvergunning gesn...

Normal_14134445730033_2

Dotan geeft extra show in Amsterdam


(Novum) - Dotan staat op 29 oktober in De Duif in Amsterdam. Omdat alle zestienduizend kaarten voor de najaarstoer van de singer-songwriter zijn uitverkocht is besloten het extra concert toe te voegen aan de reeks. Dat is donderdagochtend bekendgemaakt in de radioshow van Giel Beelen.

Normal_14133133990033_1

Amsterdam weer even dance-walhalla


(Novum) - Het Amsterdam Dance Event (ADE) barst woensdagavond weer los. Met driehonderd evenementen verspreid over tachtig locaties, daarmee het grootste clubfestival ter wereld, is de hoofdstad tot en met zondag een waar dance-walhalla.

Normal_het_wilde_oog_in_het_kr_ller-m_ller__foto_wout_nooitgedagt

18 Oktober: Gelderse Museumdag met Het Wilde Oog


 Theater, beeldende kunst en de Spakenburgse Diva’sOp 18 oktober is het Gelderse Museumdag en verzorgt een groot aantal Gelderse musea een uitgebreid programma. In het Kröller-Müller Museum zijn er workshops van Het Wilde Oog waar iedereen, van jong tot oud, gratis aan mee kan doen. Aanmelden is niet nodig. Het museum is op de Gelderse Museumdag...

Normal_copyright_stockfreeimages_drinken_jongeren_jongen_alcohol_drank

'Helft jongeren onder 18 krijgt alcohol mee'


(Novum) - De helft van de jongeren onder de 18 jaar krijgt ondanks de aangescherpte regels nog steeds alcohol mee in supermarkten, cafés en slijterijen. Dat meldt adviesbureau Bureau Horeca Bijzondere Wetten (BHBW) dinsdag na onderzoek waarbij 'mysterykids' werden ingezet om vijfhonderd verkooppunten te testen.

Normal_terras2

Warm herstweekend in aantocht


(Novum) - Het wordt komend weekend warm voor de tijd van het jaar. Het kwik kan zaterdag de 20 graden aantikken en zondag is zelfs 22 graden haalbaar, blijkt uit de weersverwachting van het KNMI. Normaal gesproken ligt de temperatuur in deze tijd van het jaar rond de 14 graden.

Normal_14132734150031_1

Jubileum David Bowie gevierd in Paradiso


(Novum) - Paradiso staat over een maand in het teken van David Bowie. Door hem geïnspireerde artiesten uit Nederland en België treden 17 november ter ere van het jubileum van Bowie op in de Amsterdamse poptempel. De Britse zanger zit dit jaar vijftig jaar in het vak.

Logo_grolsch2__2_

SABMiller zet meer om door hogere bierprijs


(Novum) - SABMiller heeft in de eerste zes maanden van zijn gebroken boekjaar vijf procent meer omgezet dan in dezelfde periode van vorig jaar. De inkomsten van de eigenaar van Grolsch namen vooral toe doordat de bierbrouwer zijn prijzen verhoogde, zo blijkt dinsdag uit de halfjaarcijfers van het Britse bedrijf.

Normal_14131897150031_1

Neil Diamond volgend jaar weer in Nederland


(Novum) - Neil Diamond komt weer naar Nederland. De 73-jarige singer-songwriter doet op donderdag 25 juni de Amsterdamse Ziggo Dome aan met zijn Europese tournee. Dat maakte concertorganisator Mojo maandag bekend.

Normal_14131844970010_1

Extra rechtbankzitting levert meer bankroeten op


(Novum) - Het aantal bedrijven dat failliet is verklaard lag vorige maand 59 hoger uit dan in augustus, op 524. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek komt die stijging doordat de rechtbanken een dag extra open waren voor het uitspreken van een faillissement. Ten opzichte van juli, dat een gelijk aantal zittingsdagen kende, lag het aanta...

Logo_zorgzaamutrecht

Gildewandeling Utrecht


Zaterdag 11 oktoberSamen met een gildegids loopt u op zaterdag 11 oktober langs plaatsen en gebouwen die getuigen van zorg in Utrecht.

Normal_hermitage_amsterdam_by_luuk_kramer

Koperen labyrint in binnentuin Hermitage


(Novum) - Een labyrint van koper is sinds vrijdag te zien in de binnentuin van de Hermitage. Het bouwsel van beeldend kunstenaars Bart van Heesch en Emile Kröner verwijst volgens het Amsterdamse museum onder meer naar verliefde stelletjes die elkaar in labyrinten achterna zaten tijdens de bals en banketten aan het Russische hof.

Normal_rookverbod

Roken in klein café mag definitief niet meer


(Novum) - De uitzondering op het rookverbod voor kleine cafés is definitief van tafel. Het gerechtshof in Den Haag heeft in maart vorig jaar terecht besloten dat de uitzondering niet door de beugel kan, heeft de Hoge Raad vrijdag bepaald.

NHG Horecavacatures

NHG Video

NHG Nieuwsoverzicht