NHG Horecanieuws

Logo_gerben_land

Friese chef wint internationaal zilver


Gerben Land van B&B en theeschenkerij 't Landschap in Boelenslaan heeft met een team van chefs zilver gewonnen tijdens de Culinary World Cup in Luxemburg. Met vijf andere koks uit het tienkoppige Culinary Team The Netherlands zorgde Land voor het dessert in de warme klasse.

Logo_rss_entry-178312

Horeca in actie tegen duurder tijdelijk werk


Ondernemers in onder meer de detailhandel, horeca, recreatie en land- en tuinbouw komen in actie tegen de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) die tijdelijk werk duurder maakt. Ze overhandigen dinsdagmiddag in Den Haag een manifest aan de vaste Kamercommissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid om hun zorgen te uiten. 

Logo_rss_entry-178316

Best Kept Secret strikt Kraftwerk


HILVARENBEEK - Kraftwerk is volgend jaar in Hilvarenbeek te vinden. De Duitse elektroband komt naar Best Kept Secret, maakte de festivalorganisatie dinsdag bekend. Kraftwerk sluit de tweede festivaldag, zaterdag 1 juni, af met een speciale 3D-show.

Logo_rss_entry-178317

Video Café Top 100: Dick Wildeman Trofee voor Huppel the Pub


De hoofdjury van de Café Top 100 heeft de eerste Dick Wildeman Trofee overhandigd aan Huppel the Pub in Den Haag. De winnaars van de Café Top 100 krijgen het beeldje standaard overhandigd, maar de Haagse zaak is de eerste, sinds het Gastvrijheidsbeeldje is omgedoopt tot Dick Wildeman Trofee. 

Logo_rss_entry-178318

Groeiend Deliveroo lanceert nieuwe tools voor restaurants


Het aantal restaurants dat samenwerkt met Deliveroo is sinds juni 2018 met 1.000 restaurants toegenomen. Dat komt neer op een stijging van 67%. De bezorgservice heeft ook nieuwe tools gelanceerd voor restaurants. 

Normal_foodtruck

Opvallen met je foodtruck: 6 tips


Waar de foodtruck jaren geleden nog helemaal nieuw was, zul je merken dat er nu al flink wat concurrentie te ontdekken valt. En hoewel jij jezelf misschien ontzettend onderscheidt van je concurrenten op gebied van menu en smaak, is dit nog niet direct voldoende reden om te slagen. Je foodtruck moet namelijk opvallen, en de promotie moet tiptop i...

Logo_rss_entry-178196

Acht Nederlandse restaurants in eerste Michelingids Chinese keuken


Voor het eerst in de culinaire geschiedenis is een Michelingids verschenen die gericht is op één specifieke keukenstijl: de‘Fine Cantonese Food by the Michelin Guide 2018 – 2019’. De gids vermeldt ruim 290 restaurants wereldwijd die de Kantonese keuken vertegenwoordigen. In de gids zijn maar liefst acht Nederlandse restaurants opgenomen. 

Logo_rss_entry-178197

Golden Tulip Weert en Tulip Inn Eindhoven beste van de groep


Louvre Hotels Group heeft de winnaars van de jaarlijkse Hotel of the Year verkiezing bekendgemaakt. Golden Tulip Weert en Tulip Inn Eindhoven Airport mogen zich voor het tweede jaar op rij ‘Hotel of the Year’ noemen, beiden scoorden in de Benelux het hoogst van hun merk. 

Logo_rss_entry-178189

Nieuw restaurant in kerkje in Sittard


Horecaondernemers Danny Meijers en Rik Opstals van restaurant De Kolentip in Maasbracht (13,5 pnt in GaultMillau) hebben een tweede restaurant geopend: G7 Food & Drinks in Sittard. Dagverse producten staan centraal op het menu van G7. 

Logo_rss_entry-178185

EventHotels bouwt app voor persoonlijke ontwikkeling medewerkers


Event Hotels Nederland introduceert een nieuwe methode om in gesprek te gaan met medewerkers over hun ontwikkeling. Niet langer de jaarlijkse evaluatieformulieren en -gesprekken, maar een eigentijdse methode – met onder meer een app – die naadloos aansluit bij de behoeften van de huidige generatie medewerkers. 

Logo_rss_entry-178180

Grootspraak awards voor O&O, restaurant 212 en Wijn bij Stijn


In Grootspraak de wijnrestaurantgids 2019, staan twee restaurants met een 9,9: Inter Scaldes en De Librije. Nog eens twee scoren een 9,5: Spectrum in Amsterdam (voormalig Librije’s Zusje) en De Leest in Vaassen. De award voor Restaurant van het Jaar gaat naar 212 in Amsterdam. O&O in Sint Willebrord is Wijnrestaurant van het Jaar, Wijn bij S...

Logo_rss_entry-178212

Top 3 Hotello of the Year 2019 bekend


De drie finalisten die kans maken op de titel Hotello of the Year 2019 zijn bekend: Desiree Dils, Joost Rietveld en Kiona Malinka lieten in de halve finale zes andere kandidaten uit de in totaal 45 genomineerden achter zich. Woensdag 9 januari wordt op het HotelloTOP Year Event de winnaar bekendgemaakt. 

Logo_rss_entry-177919

Hoogbejaarde YouTuber (107) overleden


NEW DELHI - Een van de oudste YouTubers ter wereld is overleden. De Indiase Mastanamma, hoofdrolspeelster van kookvideo's, stierf op 107-jarige leeftijd. Ze begon twee jaar geleden met haar vlog, op 105-jarige leeftijd, op aandringen van haar achterkleinzoon.

Logo_rss_entry-177832

Hotel Des Indes treedt toe tot The Leading Hotels of the World


Hotel Des Indes is geselecteerd om vanaf 10 december 2018 onderdeel uit te maken van de prestigieuze portfolio van The Leading Hotels of the World. Het vermaarde Haagse hotel komt hiermee in het gezelschap van meer dan 400 bijzondere en exclusieve hotels in 80 landen. 

Logo_rss_entry-177849

Jan en Patricia Marrees openen deuren van restaurant Marrees in Weert


Restaurant Marrees heeft de deuren geopend aan de Stadhuispassage in Weert. Eigenaren Patricia en Jan Marrees exploiteerden tot voor kort in dezelfde plaats het door Michelin met een ster bekroonde restaurant Bretelli. ‘Na twintig jaar ziel en zaligheid in restaurant Bretelli te hebben gestoken, zijn we toe aan een nieuwe uitdaging.’ 

Logo_rss_entry-177742

Wesly Bronkhorst volgend jaar in AFAS Live


AMSTERDAM - Volkszanger Wesly Bronkhorst staat op 4 oktober 2019 in AFAS Live in Amsterdam. Dat maakt de zanger donderdag bekend tijdens de presentatie van zijn album in het Amsterdamse QO Hotel. Het concert heeft dezelfde naam als zijn nieuwste album Trots.

NHG Video

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht