NHG Horecanieuws

Logo_rss_entry-174850

Eerste Kuip-concert Borsato snel uitverkocht


DEN HAAG - De kaarten voor het concert van Marco Borsato in De Kuip vlogen vrijdagochtend over de digitale toonbank. De show op 29 mei was binnen een paar minuten uitverkocht, melden Borsato en concertorganisator MOJO op Twitter.

Logo_rss_entry-174851

De Librije opent medio april 'Brass Boer Thuis' in Zwolle


Jonnie en Thérèse Boer van driesterrenrestaurant De Librije in Zwolle openen medio april 2019 restaurant Brass Boer Thuis aan de Nieuwe Markt 21 in Zwolle. 

Logo_rss_entry-174758

Jubilerend Restaurant ’t Kalkoentje lid van Euro-Toques


Restaurant ’t Kalkoentje in Rhenen bestaat 30 jaar en viert dat met een speciaal jubileummenu. In dit menu zijn toppers uit de afgelopen 30 jaar opgenomen. Daarnaast is het restaurant van Nico Klaver lid geworden van restaurantvereniging Euro-Toques Nederland. 

Logo_rss_entry-174700

Slayer neemt afscheid van Nederland


ZWOLLE - Slayer treedt donderdag voor de allerlaatste keer op in Nederland. De Amerikaanse trashmetalband neemt in de Zwolse IJsselhallen afscheid van zijn fans. Daar worden concertgangers niet alleen getrakteerd op een show van de vier mannen van Slayer, ook Lamb of God, Anthrax en Obituary zijn meegekomen als special guests.

Logo_rss_entry-174702

Elf Nederlandse medailles op European Beer Star: vier maal goud voor La Trappe


Met alleen Duitsland, de Verenigde Staten en Italië boven zich, eindigde Nederland op een verdienstelijke vierde plaats van de medaillespiegel op de European Beer Star. Liefst elf medailles werden er binnen gehaald: zeven gouden, 1 zilveren en drie bronzen. Trappistenbrouwer La Trappe uit Hilvarenbeek was de grote winnaar met liefst vier gouden ...

Logo_rss_entry-174690

Laurens Meijer lanceert eigen ‘werken bij’ website: Baas in de horeca


Meyer Beheer – de overkoepelende paraplu van de horecabedrijven van Laurens Meijer – komt met een nieuwe website om horecapersoneel te vinden. 

Logo_rss_entry-174687

Hotelschool The Hague wint prestigieuze Worldwide Hospitality Awards


Hotelschool The Hague heeft in de categorie ‘best professional success’ tijdens de Worldwide Hospitality Award gewonnen. Daarnaast maakte Hotelschool The Hague deel uit van de drie finalisten in de categorie ‘best innovation in an educational programme’. 

Logo_rss_entry-174538

Restaurant Klaas: weer succesvolle inzet van video 'Klaas en de appeltaartpiet'


Restaurant Klaas in Uitgeest van Niek Groen en Jos Keijsper heeft weer de aandacht op zich gevestigd met een video op Facebook. Eerder deed de ondernemer dit al om zijn personeelsbestand aan te vullen. Dit keer vestigt hij de aandacht – met een dosis humor – op de appeltaarten die hij serveert tijdens de intocht van Sinterklaas in Uitgeest. 

Logo_rss_entry-174527

Zusje Tapas: vijf nieuwe locaties waaronder Rotterdam


Restaurantketen Zusje – waar je avondvullend tapas kunt eten voor 28,80 euro– heeft er vijf familieleden bij. Eind oktober is Zusje Veenendaal geopend, op 9 november Zusje Arnhem aan het Willemsplein. Rotterdam, Woerden en Ede volgen in 2019. 

Logo_rss_entry-174504

IDFA begint aan 31e editie


AMSTERDAM - Met de film Kabul, City in the Wind van de jonge Afghaanse filmmaker Aboozar Amini opent woensdag in theater Carré de 31e editie van IDFA, het internationale documentairefestival in Amsterdam. De komende twaalf dagen zijn op diverse plekken in de hoofdstad zo'n driehonderd documentaires te zien.

Logo_rss_entry-174511

TravelBird maakt doorstart onder de Britse Secret Escapes Group


De failliete reisorganisatie TravelBird maakt een doorstart onder de vleugels van de Britse Secret Escapes Group. Volgens de curator is de website van TravelBird hierdoor waarschijnlijk snel weer in de lucht. Maar hij betreurt dat er weinig van de oorspronkelijke werkgelegenheid behouden blijft. 

Logo_rss_entry-174510

SurpriSeat: uit eten in een restaurant dat tot het laatste moment geheim blijft


Naast Rotterdam breidt SurpriSeat nu ook uit naar Amsterdam. Deze dienst ‘kiest’ voor consumenten de locatie waar ze gaan eten. De gast krijgt twee uur voor aanvang van het diner de naam en de locatie van het restaurant door. 

Logo_rss_entry-174403

Hoofdjury Café Top 100: 'Pak door met de borrelkaart'


Ook kleine café’s kunnen meer doen om gasten te verrassen met een mooie borrelkaart. Dat is één van de conclusies die de hoofdjury trekt na afloop van de Café Top 100 2018. ‘Mensen verwachten tegenwoordig meer.’ 

Logo_rss_entry-174393

Gastvrijheidsbeeldje Café Top 100 omgedoopt tot Dick Wildeman Trofee


Het Gastvrijheidsbeeldje, dat jaarlijks aan elke winnaar van de Café Top 100 wordt uitgereikt wordt per direct omgedoopt tot de Dick Wildeman Trofee. Dat is maandag 12 november bekendgemaakt tijdens de Café Top 100 2018. Om de doop officieel te maken werd er direct een Oeuvre-versie van de trofee uitgereikt. 

Logo_rss_entry-174391

Goesting wint Publieksprijs Café Top 100: 'Als we iets doen, doen we het goed'


Met om precies te zijn 4329 stemmen, won Proeflokaal Goesting in Venray op 12 november de felbegeerde Publieksprijs van de Café Top 100. Met onder meer professionele video’s op Facebook, wist Goesting stemmen te werven. 

Logo_rss_entry-174367

Gouden Apenstaart voor Bobby's Bar: 'Social media levert ons veel op'


Bobby’s Bar in Helmond won op maandag 12 november de Gouden Apenstaart van de Café Top 100 2018. Het café wordt daarmee beloond voor haar social media-beleid. ‘Op social media willen we dezelfde sfeer neerzetten als in onze zaak: warm, gezellig en gastvrij’, reageert mede-eigenaar Geert Blenckers nadien. 

NHG Video

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht