NHG Horecanieuws

Logo_rss_entry-14532

Oprichter Erasmus Catering overleden


Precies twee weken na het vieren van het 75-jarig jubileum van het Rotterdamse familiebedrijf Erasmus Cateringservices is oprichter Hans van Welzen overleden. Hij is 90 jaar geworden.

Logo_rss_entry-14490

Winnaars Opening Soon-actie Misset Horeca


Op 4 september is Misset Horeca geheel vernieuwd. De campagne rondom de herlancering, Opening Soon, zorgde voor veel reuring in de horeca. Onder de ondernemers die zich aanmeldden voor meer informatie zijn 15 VVV-bonnen van 50 euro verloot. Gewonnen?

Logo_rss_entry-14491

Meer bierverkoop SABMiller door groei in opkomende markten


Bierbrouwer SABMiller heeft in het afgelopen kwartaal meer bier verkocht, dankzij groei in opkomende markten. Het moederbedrijf van Grolsch kwam met dit nieuws in een vervroegd handelsbericht naar buiten. Deze werd eerder naar buiten gebracht vanwege de overnamegesprekken met AB InBev.

Logo_rss_entry-14492

Pop-up concept Gustafson van start


Na een extreem korte aanlooptijd van slechts drie weken heeft pop-up concept Gustafson haar deuren geopend op het terrein van de Amsterdamse Westergasfabriek.

Logo_rss_entry-14479

Verreweg duurste hotelovernachting op De Malediven


Op de Malediven betaalden Europese reizigers in verreweg het meest voor een hotelovernachting in de eerste helft van 2015. Dat bleek uit de meest recente Hotel Price Index van Hotels.com.

Logo_rss_entry-14495

12e Columbus Trophy voor ‘The Real Wine Gum'


De Columbus Trophy, een aanmoedigingsprijs voor jonge ondernemers in de gastvrijheidsindustrie, is dit jaar gewonnen door Vinoos by AMS met hun concept The Real Winegum.

Logo_rss_entry-14484

Spaans pop-up restaurant voor Cobra Museum


Het Cobra Museum in Amstelveen start met La Pequeña Cobra, een Spaanse pop-up restaurant. Op de kaart een speciale cocktail bedacht door de kleinzoon van kunstenar Miró.

Logo_rss_entry-14478

The Jane van Sergio Herman is mooiste


The Jane, het Antwerpse restaurant van de Zeeuwse chef Sergio Herman en zijn rechterhand Nick Bril, is tijdens de Restaurant and Bar Design Awards in Londen uitgeroepen tot mooiste restaurant ter wereld.

Logo_rss_entry-14473

Jamie's Italian officieel geopend in Markthal Rotterdam


Jamie’s Italian, het restaurant van de Britse tv-chef Jamie Oliver, heeft maandag 5 oktober officieel haar deuren geopend in de Markthal in Rotterdam. Gasten kunnen er zeven dagen in de week terecht voor ontbijt, lunch en diner.

Logo_rss_entry-14469

Remco Wols maakt lekkerste saté van Nederland


Remco Wols van restaurant Jansen & Jansen in Schijndel maakt de lekkerste saté van Nederland. Dat werd maandag 5 oktober bekend tijdens de gelijknamige wedstrijd in Amsterdam. De Brabantse chef liet 29 finalisten achter zich en werd door jury voorzitter Erik van Loo gekroond tot ‘s lands beste. 

Logo_fooi

Als een gast een fooi achterlaat voor de bediening moet ik daar dan belastingen of premies over betalen?


Wanneer is een fooi belast en wanneer niet? Of moet mijn medewerker zelf belasting betalen? En hoe werkt het bij een fooi per pin- of creditcardbetaling? KHN zet de fiscale behandeling van fooien voor u op een rij.

Logo_rss_entry-14390

Landal: nieuw park bij Loosdrecht


Landal bouwt een nieuw park vlakbij de Loosdrechtse Plassen. Volgend jaar wordt gestart met de bouw en in 2017 slapen de eerste gasten er. Het park krijgt de naam ‘t Gooische Hart.

Logo_rss_entry-14394

Jacobus Boelen terug voor top gastronomie


De naam van Nederlands’ oudste wijnimporteur keert weer terug op markt. Oud Reuchlin & Boelen gaat zich onder de naam Jacobus Boelen richten op de top van de gastronomie.

Logo_rss_entry-14385

De Zwaan* werkt samen met Albert Heijn


Sterrestaurant De Zwaan in Etten-Leur van Roland Peijnenburg gaat samenwerken met de Albert Heijn-supermarkt Pollemans in diezelfde plaats. De komende twee maanden lopen diverse acties.

Logo_rss_entry-14477

Massive Attack naar Nederland


DELFT - Massive Attack komt naar Nederland. De Britse band geeft op 24 februari een show in het Eindhovense Klokgebouw en op 25 februari in de Heineken Music Hall in Amsterdam, zo heeft Mojo bekendgemaakt.

Logo_rss_entry-14476

SABMiller verkoopt meer bier in het afgelopen kwartaal


LONDEN (ANP/BLOOMBERG) - Bierbrouwer SABMiller heeft in het afgelopen kwartaal meer bier verkocht, dankzij groei in opkomende markten. Dat maakte het moederbedrijf van onder meer Grolsch dinsdag bekend in een tussentijds handelsbericht.

NHG Horecavacatures

NHG Video

NHG Nieuwsoverzicht