NHG Horecanieuws

Logo_nederlandse_vlag__vlag__nederland

Nationale Horecagids wenst u een zonnige Bevrijdingsdag!


Onze redactie is op Hemelvaartsdag/Bevrijdingsdag (donderdag 5 mei) gesloten en voorziet u vanaf vrijdag 6 mei weer van al het actuele horecanieuws.

Logo_rss_entry-44544

Lagere verkopen en minder winst voor AB InBev


Bierbrouwer Anheuser-Busch InBev heeft in het eerste kwartaal minder bier verkocht dan een jaar eerder. Het Belgisch-Amerikaanse concern had onder meer last van zware economische omstandigheden in Brazilië. De nettowinst, geschoond voor eenmalige posten, zakte met twee derde tot 844 miljoen euro. 

Logo_rss_entry-44541

Brand verwoest The Harbour Club Café Amsterdam


The Harbour Club Café Amsterdam in het Olympisch Stadion in Amsterdam is woensdagochtend vroeg getroffen door een brand. ‘Het café is helemaal uitgebrand. De schade is groot’, zei een woordvoerder van de brandweer. 

Logo_rss_entry-44542

Microbrouwerij Puik introduceert Giro-bier 055


De Giro d’Italia gaat donderdag 5 mei van start in Apeldoorn. Brouwerij Puik creëerde speciaal voor het evenement het Puik Giro 055 D’Italia. 

Logo_rss_entry-44538

Amsterdam Business Award nomineert Het IJ en TAO Group


De TAO Group van horecaondernemer Casper Reinders en Brouwerij het IJ zijn met Juwelier Lyppen Langebrugsteeg genomineerd voor de Amsterdam Business Award. ‘ We hebben het succes van Amsterdam grotendeels te danken aan de ondernemers. Zij verdienen erkenning en beloning voor hun harde werk.’ 

Logo_rss_entry-44545

Bekritiseerde start McDonald's Pakistan


De Taliban in Pakistan heeft niets op met McDonald’s. Dat bleek uit reacties van die guerillabeweging, na de opening van de eerste Pakistaanse McDonald’s, onlangs in de stad Quetta. 

Logo_rss_entry-44529

Landal: 'Gasten kunnen de boom in'


Landal Miggelenberg biedt vanaf 1 juli de mogelijkheid te overnachten in een vier persoons boomhut. De nieuwe vakantiewoning komt op drie meter hoogte en heeft zowel een trap als een glijbaan als in- en uitgang. 

Logo_rss_entry-44534

Pop-up De Swarte Leeuw: mobiele keukens en speciaalbier


Pop-up proeflokaal De Swarte Leeuw opent opnieuw haar deuren in de voormalige koffiehoek van de Laurenskerk in Rotterdam. Naast diverse mobiele keukens, krijgen speciaalbieren ook de nodige aandacht deze keer. 

Logo_rss_entry-44559

Picknicken met smoothies, fruit en groente in De Efteling


Vers en verantwoord maakte naast frites, snacks en zoetigheden al langer deel uit van de horecaconcepten van De Efteling. Met de vernieuwing van De Gulden Gaarde is er echter voor het eerst een concept op het pretpark dat gezond eten als basis heeft. En de producten kunnen gekocht en verpakt worden in een ‘picknicktas’. Je zoekt een plekje ergen...

Logo_rss_entry-44603

Restaurants schenken kraanwater voor goed doel


Een reeks restaurants in Nederland schenken vanaf 4 mei kraanwater in glaswerk van Justdiggit. De restaurants vragen gasten die kraanwater bestellen om een bijdrage van 1,00 euro per persoon. Voor dit bedrag kunnen gasten gedurende een maaltijd kraanwater drinken. De volledige bijdrage gaat naar de waterprojecten van Justdiggit. 

Logo_rss_entry-44377

Slow Escargots treedt toe tot Euro-Toques


Slakkenkwekerij Slow Escargots in Nieuwaal treedt toe tot Euro-Toques. Slow Escargots is hiermee de eerste kleine producent die lid mag worden. 

Logo_rss_entry-44376

Tweede editie culinaire restaurantweek Fijnproeven


Na de succesvolle eerste editie van Fijnproeven in oktober 2015 hebben de drie restaurantverenigingen opnieuw de handen ineen geslagen en wordt van 23-29 mei 2016 voor de tweede keer een culinaire restaurantweek georganiseerd: Fijnproeven.nl. 

Logo_rss_entry-44386

Knoflookrestaurant Amsterdam na verbouwing heropend


Na een grote verbouwing, is restaurant Garlic Queen aan de Reguliersdwarsstraat heropend. Het knoflookrestaurant van Amsterdam heeft in haar eigen woorden ‘een koninklijke metamorfose’ ondergaan. Het resultaat: een verrassende mix van overdadige luxe en modern minimalisme. 

Logo_rss_entry-44374

Afrojack & Flex samen voor McDonald's


De wereldberoemde Nederlandse DJ Afrojack, en de eveneens Nederlandse rapper Ronnie Flex hebben hun naam verbonden aan McDonald’s. 

Logo_rss_entry-44387

Gironaise: roze mayo tijdens Gelderse Giro


Eigenaar en wielergek Mart Verhoeven van cafetaria Mart in Tiel ontwikkelde roze mayonaise, ‘Gironaise’. Speciaal voor de Giro d’Italia, die komend weekend aan zijn zaak voorbijtrekt. 

Normal_rss_entry-44279

Lustrumeditie Horecabeurs Noord Nederland


Horecabeurs Noord Nederland viert op 3 oktober haar vijfjarige bestaan tijdens de lustrumeditie in de Martinikerk te Groningen. Dit jaar staat het thema ‘De kracht van het Ambacht’ centraal en zullen ruim 70 standhouders de bezoekers kennis laten maken met nieuwe producten en diensten voor de horeca.

NHG Horecavacatures

NHG Video

NHG Nieuwsoverzicht