NHG Horecanieuws

Logo_starbucks_logo

Starbucks trekt meer koffieliefhebbers


(Novum) - SEATTLE - Starbucks wist zijn winst en omzet in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar 2014/2015 op te voeren dankzij een groter aantal klanten in zijn koffiebars dan een jaar eerder. Dat blijkt uit het verslag over de periode dat het bedrijf donderdag naar buiten bracht.

Logo_north_sea_jazz_festival_2015

North Sea Jazz heeft programma compleet


(Novum) - ROTTERDAM - De organisatie van het North Sea Jazz Festival heeft zijn programmering rond. Op 10, 11 en 12 juli treedt in Ahoy Rotterdam weer een groot aantal artiesten op uit de jazz, soul, funk en blues. De tienduizenden bezoekers kunnen mensen verwachten als D'Angelo, Mary J. Blige, Tony Bennett en Lady Gaga, Jamie Cullum, Melody Gar...

Normal_koningsdag_regen_koud

Koningsdag kil, nat en winderig


(Novum) - ZEIST - Het dreigt een herfstachtige Koningsdag te worden. De verwachting is kil, nat en winderig, meldt Weeronline donderdag. De dag begint bewolkt en regenachtig met zo'n 11 graden. Daarbij waait een stevige westenwind met een kracht van zes tot mogelijk zeven aan de kust.

Normal_elektriciteit_stroom

'Consument gaat minder betalen voor stroom'


(Novum) - DEN HAAG - Nederlandse consumenten gaan minder betalen voor stroom, nu Nederland zijn netwerk beter koppelt aan omringende landen. Dat maakte toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) donderdag bekend. Volgens de toezichthouder ontstaat door de samenwerking één grote markt, waar producenten van elektriciteit scherper met el...

Logo_montage_of_heck_kurt_cobain

Pathé plant extra voorstellingen Cobain-film


(Novum) - AMSTERDAM - Bioscoopexploitant Pathé heeft extra voorstellingen van Montage of Heck, de veelgeprezen documentaire over Kurt Cobain, ingepland. De film zou in eerste instantie alleen op donderdag eenmalig in elf theaters te zien zijn.

Normal_toerist_terras

Toeristen besteden 10,2 miljard in Nederland


(Novum) - DEN HAAG - De 14 miljoen toeristen en zakenreizigers die Nederland vorig jaar bezochten, gaven in totaal 10,2 miljard euro uit aan hun bezoek. Naast reis- verblijfskosten besteedden ze 2,1 miljard euro aan eten en drinken en kochten zij voor 1 miljard euro souvenirs, kleding en andere benodigdheden. Dit blijkt uit cijfers van NBTC Holl...

Normal_mcdonalds_logo_macdonalds

McDonald's trekt minder klanten


(Novum) - OAK BROOK - McDonald's heeft vorig kwartaal wereldwijd opnieuw minder klanten getrokken. Samen met negatieve wisselkoerseffecten zorgde dat voor een flinke daling van de omzet en de winst, maakte 's werelds grootste restaurantketen woensdag bekend.

Logo_coca-cola_logo

Valuta's halen prik uit Coca-Cola


(Novum) - ATLANTA - Coca-Cola heeft in het eerste kwartaal flink last gehad van negatieve wisselkoerseffecten. De omrekening van allerlei munteenheden naar de sterkere dollar resulteerde in een nagenoeg vlakke omzetontwikkeling en druk op de winstgevendheid. Dat bleek woensdag uit de resultaten van het Amerikaanse frisdrankconcern.

Normal_moeder__ik_wil_bij_de_revue

Moeder, ik wil bij de revue-musical stopt


(Novum) - UTRECHT - De musical Moeder, ik wil bij de revue stopt op 9 augustus. Dat heeft Stage Entertainment Nederland woensdag bekendgemaakt. De voorstelling is bijna een jaar in het Beatrixtheater in Utrecht te zien geweest.

Logo_counting_crows_somewhere_under_wonderland

Counting Crows komen naar Nederland


(Novum) - AMSTERDAM - De Counting Crows komen naar Nederland. De Amerikaanse rockband speelt op 16 juni in de Oosterpoort in Groningen, en een dag later in de Philharmonie in Haarlem, heeft Mojo Concerts bekendgemaakt.

Normal_di-rect

Di-rect speelt op strandfestival Zand


(Novum) - ALMERE - Di-rect speelt op het zomerse strandfestival Zand. Dat heeft de organisatie van het festival dat op 22 augustus plaatsvindt op het strand van Almere woensdag bekendgemaakt.

Normal_heineken4

Heineken brengt meer bier aan de man


(Novum) - AMSTERDAM - Heineken heeft afgelopen kwartaal 2,2 procent meer bier aan de man gebracht, de effecten van overnames niet meegerekend. Dat maakte de brouwer woensdag bekend. De geconsolideerde omzet nam met 2 procent toe tot 4,34 miljard euro.

Logo_nederlandse_voedsel-_en_warenautoriteit_nvwa_logo

'Eindelijk forse boete bij voedselschandaal'


(Novum) - De Consumentenbond reageert verheugd op het verhogen van de boetes voor overtredingen van de Warenwet. Die gaan fors omhoog naar maximaal 810.000 euro bij ernstige voedselschandalen. Voorheen bedroegen de boetes hooguit 4500 euro en kwamen bedrijven volgens de bond makkelijk weg met forse overtredingen.

Logo_about_freedom_2015_logo

Vrijheidsfestival bij Oerol op Terschelling


(Novum) - TERSCHELLING - Het Oerolfestival op Terschelling staat van 12 tot en met 21 juni deels in het teken van de bevrijding. Het festival wordt tien dagen bezocht door About Freedom, een reizende karavaan die in het kader van zeventig jaar bevrijding de route van de bevrijders volgt. De organisatie neemt haar intrek in een voormalige Duitse ...

Logo_booking.com_logo_blue

Booking.com stopt met 'laagsteprijsgarantie'


(Novum) - Booking.com gaat stoppen met het opleggen van de laagsteprijsgarantie aan hotels in Europa. De hotelsite heeft daarover toezeggingen gedaan in Frankrijk, Italië en Zweden, en is van plan zijn beleid ook in andere landen aan te passen. De Nederlandse concurrentiewaakhond ACM reageert positief.

Logo_solar_weekend_2015_logo

Typhoon en Jett Rebel op Solarfestival


(Novum) - ROERMOND - Jett Rebel, Typhoon, Vitalic, Carl Craig en The Bloody Beetroots zijn enkele van de namen die dit jaar optreden op Solar Weekend in Roermond. Dat maakte de organisatie maandag bekend. Het festival vindt plaats van 30 juli tot en met 2 augustus.

NHG Horecavacatures

NHG Video

NHG Nieuwsoverzicht