NHG Horecanieuws

Logo_logo_horecagids

Nationale Horecagids nu ook via mobiel bereikbaar


Sinds vanochtend 8.00 uur is de Nationale Horecagids ook beschikbaar via onze mobiele website. Hiermee is de Horecagids nu via alle mobiele devices te bereiken. 

Normal_superman_xtc

Alarm om levensgevaarlijke 'superman'-xtc


(Novum) - Er zijn levensgevaarlijke xtc-pillen in omloop. Deze pillen, schildvormig met het logo van Superman erop, hebben een zeer hoge dosering van de gevaarlijke stof PMMA. Het Trimbos Instituut slaat alarm nadat bij het Drugs Informatie en Monitoring Systeem (DIMS) een als xtc verkochte tablet werd ingeleverd met PMMA erin.

Normal_vierdaagse

Lange vierdaagseafstand eenmalig terug


(Novum) - De organisatie van de Vierdaagse zet tijdens de honderdste editie van het wandelevenement eenmalig weer een parcours van 55 kilometer per dag uit. Tot 1966 was de afstand van 55 kilometer verplicht voor mannen van 19 tot 50 jaar, maar daarna is deze route geschrapt.

Normal_vuurwerk2

Vuurwerkuitspraak stelt Hilversum teleur


(Novum) - Hilversum noemt het 'heel teleurstellend' dat de rechter het vuurwerkverbod voor het centrum van de plaats vrijdag heeft geschrapt. De gemeente probeert een dergelijk verbod voor volgend jaar opnieuw, aldus burgemeester Pieter Broertjes.

Normal_rob_de_nijs

Zieke Rob de Nijs zegt optreden af


(Novum) - Rob de Nijs heeft voor woensdagavond een optreden in Theater De Veste in Delft geannuleerd. Op Facebook schrijft de zanger ziek te zijn.

Normal_14188249070011_1

Ook warmste jaar voor Europa


(Novum) - Niet alleen Nederland, maar heel Europa beleeft dit jaar het warmste jaar sinds eeuwen. De gemiddelde Europese temperatuur over 2014 lijkt uit te komen op 10,5 graden. Het is sinds het jaar 1500 niet zo warm geweest, meldt het KNMI woensdag. Het vorige record, uit 2007, ligt 0,3 graden lager.

Normal_rijksmuseum_amsterdam_ca_1895

Recordaantal bezoekers naar Rijksmuseum


(Novum) - Het Rijksmuseum in Amsterdam heeft dit jaar een recordaantal van 2.450.000 bezoekers ontvangen. Dat meldde het museum woensdag. Vorig jaar na de heropening kwamen ruim 2,2 miljoen mensen naar het Rijks.

Normal_ns_trein

Langere treinen naar Glazen Huis in Haarlem


(Novum) - Naar verwachting komen er vanaf donderdag weer veel bezoekers naar het Glazen Huis, het hart van de jaarlijkse benefietactie Serious Request. Daarom zet de NS op de drukste momenten treinen in met extra capaciteit. Het Glazen Huis staat dit jaar op de Grote Markt in Haarlem, niet ver van het station.

Normal_de_dijk

De Dijk speelt in HMH


(Novum) - De Dijk geeft op 13 juni een optreden in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Dat heeft Mojo Concerts dinsdag bekendgemaakt.

Normal_kiddeabcchem_brandblusser_brandweer_wiki_-c_

Horeca Rotterdam nalatig met brandveiligheid


(Novum) - De Rotterdamse horeca is rond de jaarwisseling nalatig bij het naleven van brandvoorschriften. Nooduitgangen worden geblokkeerd door bierkratten of extra garderobes, zo blijkt uit inspecties, aldus de Volkskrant.

Normal_kerstmarkt

Kerstvakantie vaker in eigen land doorgebracht


(Novum) - Net als vorig jaar gaan er dit jaar zo'n 1,8 miljoen Nederlanders op vakantie tijdens de kerstperiode. Wel blijven de vakantiegangers dit jaar iets vaker in eigen land. Dat verwacht het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC Holland Marketing).

Normal_henri_matisse_dans

Meer dan honderd Matisses bijeen in Stedelijk


(Novum) - Het Stedelijk Museum in Amsterdam brengt vanaf 27 maart voor een grote overzichtstentoonstelling ruim honderd werken van de Franse kunstenaar Henri Matisse (1868-1954) bijeen. Nooit eerder was zoveel werk van de kunstschilder in Nederland te zien. Het zal ook de eerste expositie rond de Franse meester zijn in ons land in meer dan zesti...

Logo_rembrandt-portret_van_een_man_met_de_handen_in_de_zij

Werk failliete Rembrandt in Rembrandthuis


(Novum) - Het schilderij dat Rembrandt vermoedelijk voor het laatst maakte in zijn woonhuis in Amsterdam, keert daar op dezelfde plek weer even terug. Museum Het Rembrandthuis toont vanaf dinsdag Portret van een man met de handen in de zij. De beroemde meester maakte dit schilderij in 1658, het jaar waarin hij als gevolg van een faillissement zi...

Normal_14186484130065_1

'Kans op witte kerst nul procent'


(Novum) - De kans is groot dat de kerstdagen dit jaar opnieuw groen verlopen. Winter en kou zijn ver te zoeken, laat Reinier van den Berg van MeteoGroup weten. De kans op een witte kerst is volgens hem zelfs nul procent.

Logo_rotterdam_make_it_happen

Make it Happen nieuwe slogan Rotterdam


(Novum) - De stad Rotterdam presenteerde maandag in Centraal Station de nieuwe slogan van de stad, Make it Happen. Hiermee wil de havenstad zich nationaal en internationaal beter gaan profileren. Het nieuwe motto is de vervanger van 'World port World city'.

Normal_dordrecht_kerstmarkt-2013

Dordtse kerstmarkt trekt kwart miljoen mensen


(Novum) - De jaarlijkse kerstmarkt in Dordrecht heeft dit weekeinde 250.000 bezoekers ontvangen. Dat is de schatting van de organisatie.

NHG Horecavacatures

NHG Zorgverzekering vergelijker

HoyHoy Zorgverzekering

NHG Video

NHG Nieuwsoverzicht