NHG Horecanieuws

Normal_horeca

Laagste omzetgroei horeca in bijna 2 jaar


(Novum) - DEN HAAG - De omzet van de horeca in Nederland is in het eerste kwartaal verder toegenomen, maar wel met het laagste groeicijfer in bijna twee jaar tijd. Hotels, restaurants, snackbars en cafs zetten bij elkaar 0,3 procent meer om dan in de voorgaande driemaandsperiode. Het aantal consumpties en overnachtingen kwam 0,2 procent hoger ui...

Normal_chinees_bord_in_giethoorn

Golf van Chinese toeristen naar Nederland


(Novum) - DEN HAAG - Steeds meer Chinese toeristen weten Nederland te vinden. De komende dagen reist een recordaantal van 4500 Chinezen van één bedrijf in negentig bussen door het land, meldt het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen (NBTC) vrijdag.

Normal_14328338350022_1

Mysterie van Zwitserse gatenkaas ontrafeld


(Novum/AP) - Emmentaler en Appenzeller zijn slechts twee van de Zwitserse kazen met de karakteristieke gaten. De afgelopen vijftien jaar zaten er echter steeds minder gaten in de kazen. Zwitserse onderzoekers hebben eindelijk ontdekt waarom: een gebrek aan hooi.

Normal_schoonmaken_hotel

Campagne tegen uitbuiting schoonmakers horeca


(Novum) - HOEVELAKEN - Meld Misdaad Anoniem begint een campagne tegen de uitbuiting van schoonmakers in de horeca. In die sector zijn bedrijven actief die hun personeel uitbuiten. Mensen worden gedwongen lange dagen te maken en worden onderbetaald. Ook komt het voor dat mensen worden verplicht om op hun werk te overnachten. Vaak is er sprake van...

Normal_gavin_degraw

Gavin DeGraw naar Night of the Proms


(Novum) - ROTTERDAM - Gavin DeGraw komt dit jaar naar de Night of the Proms in Ahoy in Rotterdam. Hij is de eerste popartiest die Mojo Concerts bekend kan maken. Naast Gavin DeGraw komt de tenor Fernando Varela naar Rotterdam.

Logo_lowlands_2015_logo

Lowlands maakt literatuurprogramma bekend


(Novum) - BIDDINGHUIZEN - Naast veel muziek heeft Lowlands ieder jaar ook op literair vlak het nodige te bieden. Zo doen onder andere Libris Literatuur Prijs-winnaar Adriaan van Dis en Arjen Lubach in augustus het festival aan.

Normal_live_at_amsterdamse_bos_logo

Helft zomeravondconcerten Live At uitverkocht


(Novum) - AMSTELVEEN - Drie van de zes zomeravondconcerten in de reeks Live At Amsterdamse Bos zijn uitverkocht. Het betreft de concerten van Jett Rebel en twee akoestische optredens van Kensington, maakte de organisatie donderdag bekend.

Logo_let_s_dance_humberto_tan_cd

Humberto Tan geeft discofeest in Ziggo Dome


(Novum) - AMSTERDAM - Eind vorig jaar bundelde Humberto Tan zijn favoriete discoklassiekers in de 4-cdbox Let's Dance. Komend najaar brengt hij zijn disco- en funkhelden samen in de Ziggo Dome. Met onder anderen KC & The Sunshine Band en Sister Sledge tovert de tv-presentator de Amsterdamse zaal om tot grootste discotheek van het land.

Normal_glazen_huis_breda_2008

Glazen Huis volgend jaar in Breda


(Novum) - In 2016 bouwt 3FM zijn bekende Glazen Huis in de week voor kerst op in Breda. Voor de succesvolle goededoelenactie Serious Request strijken de vastende dj's volgend jaar voor de tweede keer neer in de Brabantse stad. In 2008 was Breda ook al het decor van de inzamelingsweek van 3FM en het Rode Kruis. Dat maakte 3FM-dj Paul Rabbering wo...

Logo_dance___amsterdam_kruizen

Amsterdam strenger voor dance-evenementen


(Novum) - AMSTERDAM - Organisatoren van dance-evenementen in Amsterdam moeten bezoekers duidelijk informeren over huisregels, de gezondheidsrisico's van drugs en de aanwezigheid en toegankelijkheid van gratis drinkwater. Ook moeten ze gekwalificeerde beveiligers en professionele medische hulpverleners inzetten, de in- en uitstroom van bezoekers ...

Logo_dauwpop_logo

Dauwpop na 20 jaar verplaatst


(Novum) - HELLENDOORN - Na twintig jaar vindt popfestival Dauwpop in 2016 niet plaats op Hemelvaartsdag. De organisatie van het festival in Hellendoorn ziet zich genoodzaakt van de traditionele dag af te wijken, omdat Hemelvaartsdag volgend jaar valt op 5 mei. Het evenement wijkt eenmalig uit naar zaterdag 28 mei.

Normal_andr__hazes

Martijn Fischer zingt Hazes-hit Concertgebouw


(Novum) - AMSTERDAM - Martijn Fischer zingt op dinsdag 30 juni hits van André Hazes in het Koninklijk Concertgebouw in Amsterdam. Roxeanne Hazes verzorgt een gastoptreden. Het ingelaste concert op de geboortedag van Hazes maakt deel uit van de Robeco SummerNights, meldt het Concertgebouw.

Logo_dance

'Dance steeds belangrijker voor economie'


(Novum) - AMSTERDAM - Met 170 dance-events per jaar, 2,7 miljoen bezoekers en Nederlandse dj's die de toplijsten domineren, is de dance-industrie van toenemend economisch belang. De Nederlandse dance-industrie is goed voor een op de veertien banen in de creatieve industrie en de exportwaarde van dance stijgt de laatste jaren gemiddeld met 50 pro...

Logo_selah_sue

Selah Sue komt naar Heineken Music Hall


(Novum) - AMSTERDAM - De Belgische zangeres Selah Sue geeft op 4 december een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Dit maakte Mojo Concerts woensdag bekend. De kaartverkoop begint vrijdag.

Normal_parkpop_crowd_en_logo

Frans Bauer verrassend op Parkpop


(Novum) - DEN HAAG - Frans Bauer maakt op 28 juni zijn debuut op Parkpop in Den Haag. De zanger van het levenslied stond al enkele jaren op het verlanglijstje van de organisatie.

Normal_artzuid_2015_logo

Beatrix opent beeldenroute in Amsterdam-Zuid


(Novum) - AMSTERDAM - Prinses Beatrix opende vrijdag de beeldententoonstelling ARTZUID in het zuiden van Amsterdam. Langs de Apollolaan, de Minervalaan en de Zuidas is een 2,5 kilometer lange route uitgestippeld met sculpturen van 21 internationaal bekende hedendaagse kunstenaars.

NHG Horecavacatures

NHG Video

NHG Nieuwsoverzicht