NHG Horecanieuws

Logo_rss_entry-65344

Kevin Kroon bij beste twaalf bartenders van de wereld


Kevin Kroon is tijdens de Nederlandse World Class Bartender of the Year 2016, in de top twaalf geëindigd. Van 26 tot 29 september vond het Diageo World Glass Global Final plaats, een bartendercompetitie met meer dan 50 bartenders van over de hele wereld. 

Logo_rss_entry-65346

Programma Gault&Millau Theater op Folie Culinaire


Restaurantgids Gault&Millau heeft een eigen paviljoen op Folie Culinaire, het exclusieve evenement voor de internationale gastronomie dat op 10 tot en met 12 oktober gehouden wordt in MECC Maastricht. 

Logo_rss_entry-65341

René Tabbers verlaat na 11 jaar De Treeswijkhoeve (**)


René Tabbers gaat na elf jaar te hebben gewerkt bij tweesterrenrestaurant De Treeswijkhoeve in Waalre, een nieuwe uitdaging aan: ‘Ik heb hier fantastische jaren beleefd en ben ontzettend trots op het restaurant waar ik al die tijd de maître sommelier ben geweest. Soms moet je echter afscheid nemen van hetgeen je houdt om een nieuw avontuur de ka...

Logo_rss_entry-65342

Hotel Okura Amsterdam benoemt nieuwe adjunct directeur


Michiel Roelfsema is per 1 september 2016 benoemd tot adjunct directeur van Hotel Okura Amsterdam. Hij blijft tevens eindverantwoordelijk voor Rooms Division, waar hij per december 2012 directeur van is. Vanaf 2008 werkte Roelfsema vijf jaar als assistent directeur Food & Beverage in het vijfsterren Superior hotel. 

Logo_rss_entry-65318

Biebers concerten in GelreDome gaan door


ARNHEM - De twee concerten die Justin Bieber volgende week in het GelreDome in Arnhem geeft, gaan gewoon door. Concertorganisator Greenhouse Talent laat weten dat er 'helemaal niets aan de hand' is.

Logo_rss_entry-65133

Kort geding Den Haag tegen Pokémon Go


De gemeente Den Haag heeft een kort geding aangespannen tegen het Amerikaanse bedrijf Niantic dat achter het spel Pokémon Go zit. Reden is de overlast die Pokémonjagers in Kijkduin veroorzaken. De horeca lijkt juist wel blij te zijn met Pokémon. 

Logo_rss_entry-65124

AB InBev behoudt naam, adelaar verdwijnt uit logo


Bierreus AB InBev blijft na de overname van concurrent SABMiller gewoon AB InBev heten. Wel verdwijnt de iconische adelaar uit het logo van ’s werelds grootste brouwersgroep. Dat is woensdag bekendgemaakt op een algemene vergadering waar aandeelhouders stemden over de samensmelting van de biermakers. 

Logo_rss_entry-65129

Derde editie culinair visfestival Vissch


Staatssecretaris Martijn van Dam en wethouder Karsten Klein openen op 7 oktober de derde editie van het driedaagse visfestival Vissch op de Scheveningse visafslag. 

Logo_rss_entry-65125

'Tio Utrecht beste hotelopleiding Nederland'


De opleiding Hotel en Eventmanagement bij Hogeschool Tio in Utrecht is de beste hotelopleiding van Nederland. Dat maake Keuzegids Hbo 2017 bekend. ‘Prettige school, hoog niveau en een analytisch denken wordt gestimuleerd.’ 

Logo_rss_entry-65000

Granen-restsroom Oedipus in nieuwe BrouwBrood


Brood gemaakt met de granen-reststroom van bierbrouwerij Oedipus. Dat is BrouwBrood dat deze week wordt gelanceerd. Vier jonge ondernemers produceren in samenwerking met de brouwerij en bakkerij Hartog’s Volkoren dit nieuwe en duurzame brood. Deze week start de verkoop in het proeflokaal van Oedipus en bij Hartog’s Volkoren. Daarna vindt uitbrei...

Logo_rss_entry-64994

De Café Top 100: de Eregalerij in statistieken


De Café Top 100 2016 wordt maandag 7 november onthuld in Hilversum. De cafés die in de lijst staan, hebben daar inmiddels bericht van gekregen. Op welke plek ze staan, blijft nog even spannend. Tot die bekendmaking blikken we regelmatig terug en vooruit op de Café Top 100 met ditmaal: de Eregalerij, wie wisten de afgelopen jaren de Café Top 100 ...

Logo_rss_entry-64978

Victoria Ruijs nieuwe directeur Hotel Theater Figi Zeist


Victoria Ruijs volgt haar vader Theo Ruijsop als directeur van het familiebedrijf Hotel Theater Figi. De geboren Zeisterse is de eerste vrouwelijke directeur van de derde generatie Ruijs.

Logo_rss_entry-64975

Martin Kooijker nieuwe chef en eigenaar In de Molen


Steven en Tanja Klein Nijenhuis hebben in Martin Kooijker een opvolger gevonden voor hun sterrestaurant In de Molen in Onderdendam. Kooijker was al ruim een jaar in dienst bij In de Molen als sous-chef. Nu het echtpaar Klein Nijenhuis hun zaak verhuist, ziet Kooijker zijn kans schoon. De zaak gaat verder onder een nieuwe naam: restaurant De Mole...

Logo_rss_entry-64897

McDonald’s serveert in 50 zaken aan tafel


In 50 van de 246 vestigingen serveert McDonald’s de hamburgers en frietjes tegenwoordig aan tafel als bezoekers dat wensen. De hamburgerketen gaat het versneld uitrollen in de rest van Nederland.

Logo_rss_entry-64870

Twee ton binnen half uur via crowdfunding


Klooster Nieuwkerk in Goirle heeft binnen een half uur twee ton opgehaald via crowdfunding. Het horecabedrijf dat bestaat uit een hotel met 20 kamers, 5 zalen en een brasserie, wil met het geld verder groeien.

Logo_rss_entry-64842

Meer bedden bezet in Nederlandse hotels


Nederlandse hotels worden steeds populairder. In de eerste helft van 2016 steeg het aantal overnachtingen in Nederlandse hotels met 7,5 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dit meldt het CBS op dinsdag 27 september.

NHG Interview Grietje van der Veen "Drie Gezusters"

Interview Grietje van der Veen (eigenaar "Drie Gezusters" Groningen)


NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht