NHG Horecanieuws

Normal_rss_entry-166479

Ilse DeLange start met haar clubtour


UTRECHT - Vier jaar na haar laatste solotour begint Ilse DeLange met haar clubtour in het Utrechtse TivoliVredenburg. De zangeres treedt in totaal in acht clubs op, in onder meer Groningen, Nijmegen en Haarlem. Op 13 oktober sluit ze de clubtour af in Heerlen.

Logo_overtourism-unwto-celth_logo

Nieuw UNWTO-rapport biedt steden hulp bij beheersen impact overtoerisme


Een nieuw rapport van de World Tourism Organization (UNWTO) biedt ondersteuning bij het beheersen van de groeiende toeristenstromen in stedelijke gebieden en de impact hiervan op de betrokken steden en bewoners. ‘‘Overtourism? Understanding and managing urban tourism growth beyond perceptions”, werd vannacht gelanceerd tijdens de zevende UNWTO G...

Logo_csa_-_1e_prijs_puur_koken_met_wild_2018-liggend

1e prijs voor Cas Spijkers Academie Twente ‘Puur koken met wild’


Rotterdam/Almelo, 18 september 2018 – Amber Beekman en Mart Oude Luttikhuis, beide student aan de Cas Spijkers Academie Twente, wonnen maandag 17 september de wedstrijd ‘Puur koken met wild voor aanstormend talent’. Met de winst namen zij ook de Cas Spijkers Cup mee naar huis. Deze wisseltrofee gaat voor de derde keer mee naar Twente. De wedstri...

Logo_syrische_vluchtelingen_aan_het_werk_rapport-1

Investeren in Syrische vluchtelingen op de werkvloer loont


Werken met Syrische vluchtelingen heeft goede kans van slagen. Dit signaleren onderzoekers van het HRM Lectoren Netwerk Nederland in het e-book ‘Syrische vluchtelingen aan het werk’. Het gaat om gemotiveerde en goed opgeleide mensen die als statushouder mogen werken. Werkgevers kunnen van die kennis en ervaring profiteren, mits ze bereid zijn la...

Normal_rss_entry-166311

Danser Polunin treedt op in Carré


AMSTERDAM - Balletdanser Sergei Polunin is binnenkort voor het eerst in een Nederlands theater te zien. De Oekraïner, die wereldberoemd werd door zijn optreden in de muziekclip van Take me to Church van Hozier, staat in oktober in Theater Carré in Amsterdam.

Normal_rss_entry-166307

Restaurant Abel. Portugaal verwoest door brand


Abel. Grandcafé en restaurant in Poortugaal is woensdagmorgen door een felle brand verwoest: ‘Het was een houten pand, er was helaas niets aan te doen’, aldus een woordvoerder van de veiligheidsregio. Ook een naastgelegen woning viel niet de redden, ondanks pogingen daartoe van de brandweer. Vier bewoners en een kat zijn in veiligheid gebracht. 

Normal_rss_entry-166128

Michel van der Kroft wint Palingbokaal 2018


Nederland heeft de strijd om de palingbokaal gewonnen van België. Op maandag 17 september 2018 vond de interland plaats op Gastvrij Rotterdam. Michel van der Kroft van ’t Nonnetje in Harderwijk wist samen met Marco van der Wijngaard, sous van ’t Amsterdammertje, de Belgen te verslaan. 

Normal_rss_entry-166134

Eerste namen Eurosonic bekendgemaakt


GRONINGEN - Eurosonic Noorderslag (ESNS) heeft dinsdag de eerste namen aangekondigd voor de aankomende editie. De eerste serie bevat 29 namen van opkomende acts. Ze zijn geselecteerd in samenwerking met de radiozenders uit de Europese Unie, verenigd in de EBU (European Broadcasting Union).

Normal_rss_entry-166090

Garnalenprijs keldert door grote aanvoer


DE HAAG (ANP) - Vissers vangen momenteel zoveel garnalen, dat de veilingprijs is gekelderd. Door de warme zomer zit de zee vol. ,,Twee maanden geleden gingen garnalen nog voor een tientje per kilo weg, nu is dat nog geen drie euro, dat gaat de consument merken", zegt voorzitter Matthijs van der Ploeg van de garnalenvissersbond in De Telegraaf. H...

Normal_rss_entry-166096

Eerste Oranjefans staan al klaar


DEN HAAG (ANP) - De eerste fanatieke Oranjefans staan dinsdagochtend al voor Paleis Noordeinde. Rond 05.30 uur verzamelde een handjevol belangstellenden zich om de beste plekjes te bemachtigen om de rijtour en de balkonscène te zien.

Normal_rss_entry-166107

Coca-Cola kijkt naar mogelijkheid wiet-drankjes


Coca-Cola kijkt nu ook naar de markt voor cannabisdrankjes. De frisdrankgigant is naar verluidt zelfs in gesprek hierover met wietproducent Aurora Cannabis, waardoor de beurskoers van dat Canadese bedrijf maandag flink omhoogschoot. 

Normal_rss_entry-166105

Joost Deurloo wint NK Oestersteken


Joost Deurloo van restaurant BRU17 uit Bruinisse heeft maandag het Nederlands kampioenschap oestersteken gewonnen. Het kampioenschap werd voor de zesde maal gehouden in Bruinisse. Deurloo mag nu op 29 september meedoen aan het wereldkampioenschap tijdens het Ierse Galway International Oyster Festival. 

Normal_rss_entry-165988

Franse rapper MHD treedt op in Amsterdam


DELFT - De Franse rapper MHD komt op 16 januari voor een concert naar AFAS Live in Amsterdam. De show is onderdeel van een concertreeks ter gelegenheid van zijn nieuwe album, meldde concertorganisator Mojo maandag.

Normal_rss_entry-165958

Bryan Ferry in 2019 naar Nederland


AMSTERDAM - De Britse muzieklegende Bryan Ferry komt terug naar Nederland. In juni stond hij nog in AFAS Live, in mei 2019 doet hij shows in Muziekgebouw Eindhoven en Theater Carré.

Normal_rss_entry-165939

Restaurant Hulscher's (her)schrijft geschiedenis


Exact 148 jaar nadat twee broers op een historische plek op de Nieuwezijds Voorburgwal in Amsterdam een horecagelegenheid  begonnen, heeft opnieuw een Hulscher het restaurant geopend dat vernoemd is naar haar grootvaders. 

Normal_rss_entry-165602

Affligem Patersvat gelimiteerd naar horeca


Voor het eerst zal een gelimiteerde editie Affligem Patersvat in Nederland beschikbaar zijn in de horeca. Tot het einde van het jaar, voor ongeveer 1000 horecazaken. Het eerste glas wordt 14 september getapt in de Foodhallen in Amsterdam. 

NHG Video

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht