NHG Horecanieuws

Logo_rss_entry-64842

Meer bedden bezet in Nederlandse hotels


Nederlandse hotels worden steeds populairder. In de eerste helft van 2016 steeg het aantal overnachtingen in Nederlandse hotels met 7,5 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dit meldt het CBS op dinsdag 27 september.

Logo_rss_entry-64814

Bennie den Haan Meest Markante Horecaondernemer Midden-Nederland


Bennie den Haan van Restaurant Leuk in Bussum is uitgeroepen tot Meest Markante Horecaondernemer in de regio Midden-Nederland 2016/2017. Volgens het juryrapport is eten in restaurant Leuk één grote beleving.

Logo_rss_entry-64824

Steeds meer oproepkrachten: horeca koploper


Steeds meer werk in Nederland wordt gedaan door oproepkrachten. Tussen 2010 en 2015 groeide het aantal banen op oproepbasis met 143.000. Dit betekent een toename in die periode met 36 procent, zo blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) dinsdag publiceerde. De horeca telt de meeste oproepkrachten, ruim één op de vier we...

Logo_rss_entry-64819

Officiële start oesterseizoen


Met tientallen Belgische- en Nederlandse journalisten werd dinsdag 26 september het oesterseizoen in Nederland officieel geopend. Creuses of Zeeuwse oesters (Crassostrea gigas) en platte oesters (Ostrea edulis) kunnen weer worden gevist.

Logo_rss_entry-64730

Podium onder de Dom wint Copa Jerez 2016


Het team van Podium onder de Dom uit Utrecht is er in geslaagd de Nederlandse finale van de Copa Jerez te winnen. Alles in deze strijd draait om de beste combinatie van sherry en spijs.

Logo_rss_entry-64700

McDonald’s voor Harderwijk


In Harderwijk gaat dit najaar een nieuwe vestiging van McDonald’s open. Deze McDonald’s wordt zo’n 600 vierkante meter gorot en krijgt 170 zitplaatsen en een McCafé. Anke Gerrits gaat de zaak als franchisenemer runnen.

Logo_rss_entry-64693

Restaurant moet dag na toekenning ster dicht


Een van de weinige restaurants in China met een Michelinster moet een dag na het toekennen van die onderscheiding dicht. Het restaurant zou niet over de juiste vergunningen beschikken.

Logo_rss_entry-64689

Kruidvat komt met nieuwe restaurantactie


Kruidvat brengt in samenwerking met BonChef.nl een nieuwe restaurantactie op de markt. Via de drogisterijketen kunnen eigenaren van een Kruidvat-klantenpas, middels speciale activaticodes een gratis tweede hoofdgerecht bij deelnemende restaurants krijgen.

Logo_rss_entry-64681

Veranderingen bij French Connection Amsterdam


Restaurant The French Connection in Odeon aan de Singel in Amsterdam ondergaat veranderingen. Na het interieur volgt ook een ‘culinaire revolutie’. Bekende gerechten uit Franse districten worden uit elkaar gehaald en op revolutionaire wijze opnieuw uitgevonden.

Logo_rss_entry-64676

Eigen glossy voor Inter Scaldes (**)


Tijdens de jaarlijkse Oesterparade van Manoir Restaurant Inter Scaldes (**) presenteerde Claudia Brevet de eerste editie van hun eigen glossy. Aanleiding is het vijftienjarig bestaan van Inter Scaldes onder leiding van Jannis en Claudia Brevet.

Logo_rss_entry-64670

Lex Gasseling naar restaurant Rijks


Lex Gasseling, voormalig eigenaar van Bib-Gourmand Restaurant Fris in Haarlem, gaat aan de slag als general manager van Restaurant Rijks van de Vermaat Groep in Amsterdam. Jors Bijdendijk is er verantwoordelijk voor de culinaire invulling.

Logo_rss_entry-64668

Minder Aziatische chefs in Nederlandse keukens


Aziatische restaurants in Nederland mogen de komende drie jaar nog maar een beperkt aantal koks uit Azië in hun keuken laten werken. Daarmee moet worden voorkomen dat zij Nederlandse koks van de arbeidsmarkt verdringen.

Logo_rss_entry-64665

Marriott heeft aankoop Starwood Hotels voltooid


Marriott International heeft de aankoop van Starwood Hotels & Resorts Worldwide afgerond waardoor het de grootste hotelketen ter wereld wordt.

Logo_rss_entry-64667

Pand10 start derde pop-up in hotel De L’Europe


In Pand10 wordt gestart met een derde pop-up in hotel De L’Europe in Amsterdam. Richard van Oostenbrugge, chef van Bord’eau – het tweesterrenrestaurant van dit hotel – is culinair adviseur bij restaurant Miss Mexico.

Logo_rss_entry-64671

Sterrenchefs koken in pop-up op BBB Maastricht


Sterrenchefs Sang-Hoon Degeimbre** en Soenil Bahadoer** gaan tijdens horecavakbeurs BBB Maastricht koken in pop-up restaurant The Tent.

Logo_rss_entry-64663

Onno Kokmeijer van Ciel Bleu (**) wil derde ster


Onno Kokmeijer, chef-kok van tweesterrenrestaurant Ciel Bleu wil graag een derde Michelinster. Kokmeijer sprak zijn ambitie uit tijdens de heropening van Ciel Bleu Restaurant na een totale metamorfose.

NHG Interview Grietje van der Veen "Drie Gezusters"

Interview Grietje van der Veen (eigenaar "Drie Gezusters" Groningen)


NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht