NHG Horecanieuws

Logo_rss_entry-55666

Haringtest AD: 2016 is een geweldig jaar


SCHEVENINGEN (ANP) - De jury van de jaarlijkse AD Haringtest heeft dit jaar uitzonderlijk genoten van vette visjes. De 35e editie van de test laat zien dat 2016 ,,een geweldig haringjaar is'', schrijft de krant vrijdag. ,,Zelfs de nummer 26 scoort nog een 9.'' De allerbeste Hollandse nieuwe is volgens de keurmeesters te vinden in de diverse vest...

Logo_rss_entry-55735

Starbucks ziet groei afvlakken in Nederland


Koffieketen Starbucks heeft de verkopen afgelopen kwartaal verder zien toenemen. In eigen land is de omzetgroei evenwel afgezwakt ten opzichte van eerdere periodes, blijkt uit de donderdag gepubliceerde kwartaalcijfers. 

Logo_rss_entry-55746

Opa Max Verstappen uit kritiek op term ambachtelijk ijs


‘De term ambachtelijk ijs wordt misbruikt’, zegt Frans Verstappen, eigenaar van Gelato Di Casa in Montfort en opa van van Formule 1-coureur Max Verstappen. ‘Steeds meer bedrijven zeggen dat ze ambachtelijk ijs verkopen. ‘Dat is onterecht. Het gaat vaak om ‘pottendraaiers’. Ambachelijk ijsbereider Frans Verstappen: ‘Je moet een eerlijk verhaal ve...

Logo_rss_entry-55747

Accor splitst vastgoedtak af om kapitaal op te halen


AccorHotels wil de vastgoedtak Hotelinvest afsplitsen om zo externe investeerders de mogelijkheid te geven geld in Hotelinvest te steken. Met het beschikbare kapitaal kan Accor verder investeren. 

Logo_rss_entry-55748

Park Plaza Hotels komt met 'kinderarrangement'


Deze maand introduceert Park Plaza Hotels & Resorts, internationaal het Family Getaway arrangement. Een arrangement met de focus op kinderen. 

Logo_rss_entry-55750

Zevende vestiging Budget Broodjes opent in Zoetermeer


Ondernemer Rob van Minnen Zoetermeer opent maandag 26 september de zevende franchisevestiging van Budget Broodjes. Van Minnen start vanuit Wattstraat 7a in Zoetermeer met het aanbieden van de broodjes van de keten. 

Logo_rss_entry-55752

Tweede restaurant-editie Nationale Mosselweek in september


De restaurant-editie van de Nationale Mosselweek vindt van 3 tot en met 11 september 2016 voor de tweede keer plaats. Na het grote succes van vorig jaar, waaraan 300 restaurants deelnamen, is besloten dit jaar weer een mosselweek te organiseren. Deze week staat volledig in het teken van de Zeeuwse mossel. 

Logo_rss_entry-55755

Cafetaria looft 'smakelijke beloning' uit voor tip naar vandalen


Eigenaar van cafetaria De Spoorhut in Soest heeft camerabeelden van twee vandalen die op zaterdag 17 juli vernielingen aanrichtten bij zijn zaak, op Facebook gezet. ‘De schade was groot’, aldus Pedro Rötscheid. 

Logo_rss_entry-55757

Pokémon Go-verbodssticker voor cafetaria Hoogeveen


‘Het is er één met een knipoog’, zegt René Anninga van snackbar Frank in Hoogeveen over de Pokémonverbodssticker op zijn deur. ‘Een vriend van mij heeft ‘m gemaakt. Uit gekheid, maar ik snap werkelijk niet dat je de hele dag met je mobieltje in de hand rond kunt lopen op zoek naar Pokémon.’ 

Logo_rss_entry-55366

Mary J. Blige en Maxwell geven dubbelconcert


AMSTERDAM - Mary J. Blige en Maxwell komen dit najaar naar Amsterdam voor een dubbelconcert. De artiesten staan op 25 oktober in de Ziggo Dome, kondigde Mojo woensdag aan. Kaarten zijn vanaf vrijdagochtend te koop.

Logo_rss_entry-55353

Stijging in restaurantbezoeken


Diensten, zoals woninghuur, verzekeringen, reizen met bus of trein en een bezoek aan een restaurant of de kapper waren in mei goed voor 1 procent meer bestedingen. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag. 

Logo_rss_entry-55355

Op bezoek bij beste restaurant van de VS: 11 Madison Park


11 Madison Park in New York is onder leiding van restaurateur Will Guidara (1979) en de Zwitserse chef-kok Daniel Humm (1976) uitgegroeid tot het meest gerenommeerde restaurant van de Verenigde Staten. Misset Horeca bezocht het met drie Michelinsterren bekroonde restaurant op Manhattan en interviewde het duo over hun succes. ‘De beste ideeën kom...

Logo_rss_entry-55360

AccorHotels neemt drie hotelmerken over


AccorHotels Group heeft officieel de overname aangekondigd van FRHI Hotels & Resorts (FRHI), met de drie hotelmerken Fairmont, Raffles en Swissôtel. 

Logo_rss_entry-55362

Oerfriet Aviko krijgt goede beoordeling


Cafetaria’s die Aviko Oerfriet hebben, beoordelen het product gemiddeld met een 8. Dat blijkt uit onderzoek dat in mei, in opdracht van Aviko, werd uitgevoerd door onderzoeksbureau Smartagent Market Response. 

Logo_rss_entry-55054

Lowlands eert overleden artiesten


BIDDINGHUIZEN - Lowlands opent zaterdag 20 augustus de tweede festivaldag met een 'ode aan de doden', waarbij De 3 baritons Ernst Daniël Smit, Henk Poort en Marco Bakker een hommage brengen aan de muzikanten die onlangs zijn overleden. Dit kondigde de festivalorganisatie maandag aan.

Logo_rss_entry-55072

Hop aan kop in Publieksprijs Koffie Top 100 2016


Welke koffiezaak pakt dit jaar de Publieksprijs in de Koffie Top 100? Lukt het Doppio Amsterdam VU voor de derde keer op rij? Voorlopig staat Lunchroom Hop in het Zuid-hollandse Monster bovenaan. Stemmen kan nog tot en met 21 augustus. 

NHG Interview Grietje van der Veen "Drie Gezusters"

Interview Grietje van der Veen (eigenaar "Drie Gezusters" Groningen)


NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht