NHG Horecanieuws

Logo_rss_entry-146422

'Sleutels hotelkamers eenvoudig te hacken'


AMSTERDAM - Even een pasje namaken en ongezien toegang krijgen tot alle kamers in een hotel. Dat is een peulenschil, ontdekte de Finse cyberbeveiliger F-Secure. Onderzoekers van het bedrijf vonden ontwerpfouten in de software van de digitale sleutels. Die worden gebruikt bij miljoenen hotelkamers over de hele wereld. Van een simpel kaartje konde...

Logo_rss_entry-146382

Humphrey’s krijgt centrale keuken in Bemmel


Restaurantketen Humphrey’s van Rob Adriaanse krijgt een centrale keuken in Bemmel. Ook gaat het team er zelf kruiden en groenten verbouwen. 

Logo_rss_entry-146406

Verhuizing bedrijf binnen EU online te regelen


BRUSSEL (ANP) - Ondernemingen moeten gemakkelijker binnen de EU kunnen verhuizen naar een ander land, nieuwe vestigingen elders opzetten of fuseren met een buitenlands bedrijf. Daarom komen er standaard digitale procedures voor, stelt de Europese Commissie voor.

Logo_rss_entry-146360

Mojo en Parkpop willen festival uitbreiden


DEN HAAG - Concertorganisator MOJO en Parkpop gaan samenwerken. De twee organisatoren hopen het grootste gratis popfestival van Nederland op deze manier te kunnen uitbreiden, maakten zij woensdag bekend.

Logo_rss_entry-146347

Isa Hoes en Medina Schuurman weer theater in


UTRECHT - Isa Hoes en Medina Schuurman gaan hun voorstelling Te Lijf, over ouder worden, nogmaals spelen. De eerste show op 4 juni in het Beatrixtheater was zo snel uitverkocht dat er een tweede is bijgeboekt op 25 juni, maakten de twee actrices woensdag bekend.

Logo_rss_entry-146368

Pand Korenbeurs op Korenmarkt Arnhem wordt foodhal


De aanbesteding voor het Pand Korenbeurs op de Korenmarkt in Arnhem is gewonnen door De Coöperatieve Eeterij de Korenbeurs. Het plan is afkomstig van Jeroen Steenbergen en Armand Luneman en zij maken van de Korenbeurs een foodhal. 

Logo_rss_entry-146362

Merlet, Bokkedoorns, Librije en drie anderen in Slag op de Schelde 2018


Teams van Merlet, de Bokkedoorns, de Librije, Ratatouille Food&Wine, Elea en de Ertepeller gaan de strijd met elkaar aan tijdens Slag op de Schelde 2018. De Librije mag haar titel verdedigen op 18 juni tijdens de enige kookwedstrijd in Nederland die op het water wordt gehouden. 

Logo_rss_entry-146238

Nieuwe eigenaar Brasserie Paardenburg wil Bib Gourmand


Brasserie Paardenburg in Amstelveen is niet langer van Jan Semeins. Hij heeft zijn zaak verkocht aan Gijs Numan. Numan, jarenlang eigenaar van Bib Gourmand-restaurant Elkaar in Amsterdam, heeft sinds twee weken de sleutels van zijn nieuwe horecabedrijf. Zijn ambities: terug naar een klassieke formule met goed eten, goede service én een Bib Gourm...

Logo_rss_entry-146259

City Resort Hotels nieuwe naam voor Hampshire Fitland X


De naam van de Hampshire Fitland XL hotels is veranderd in City Resort Hotels. De hotels van de Fitland Groep (bekend van de Fitland fitnessketen) bevinden zich in stedelijk gebied, vandaar de keuze voor de naam City Resort Hotels. 

Logo_rss_entry-146201

Brewfinder gelanceerd: online bierwinkel voor exclusieve fusten bier


Start-up Brewfinder heeft een online bierwinkel voor ondernemers gelanceerd die unieke bieren op fust zoeken, die nog niet eerder in Nederland verkrijgbaar waren. De bierwinkel biedt een wekelijks wisselend aanbod van maximaal drie exclusieve bieren van brouwerijen uit binnen- en buitenland. 

Logo_rss_entry-146223

Milow en Suzanne Vega op Night of the Proms


ROTTERDAM - De Belgische singer-songwriter Milow en de Amerikaanse zangeres Suzanne Vega treden zaterdag 17 november op tijdens Night of the Proms in Rotterdam Ahoy. Ze zullen hun bekendste hits vertolken onder begeleiding van het Antwerp Philharmonic Orchestra, kondigt Mojo Concerts aan.

Logo_rss_entry-146179

Recordpoging confettischieten op Kingsland


GRONINGEN - Dj Armin van Buuren leidt vrijdag een recordpoging confettischieten op het Kingsland Festival in Groningen. De organisatie verwacht dat 5000 van de aanwezige 30.000 bezoekers meedoen aan de wereldrecordpoging. Het internationale record staat op 3043 ‘confetti poppers’ in Yokohama in Japan.

Logo_rss_entry-146186

Oscar and the Wolf komt naar Ziggo Dome


AMSTERDAM - Na twee uitverkochte concerten in AFAS Live vorig jaar, keert Oscar and the Wolf terug naar Nederland. Op 24 november geeft de Belgische band een concert in de Ziggo Dome, maakte MOJO dinsdag bekend.

Logo_rss_entry-146126

Studio Drift met solo-expositie in Stedelijk


AMSTERDAM (ANP) - Een zwevend betonblok, de grootste installatie van Fragile Future ooit en twee primeurs vormen de hoogtepunten van de expositie van Studio Drift in het Stedelijk Museum in Amsterdam. De eerste museale solotentoonstelling van het succesvolle Nederlandse kunstenaarsduo Lonneke Gordijn en Ralph Nauta opent woensdag voor het publiek.

Logo_rss_entry-146192

Bijna 400 meer boetes omtrent rookverbod horeca


Er zijn vorig jaar meer boetes uitgedeeld wegens overtreding van het rookverbod in de horeca, blijkt uit cijfers van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA). Er werden 1554 boetes uitgedeeld tegenover 1168 een jaar eerder terwijl er toen meer controles werden uitgevoerd (25.666 tegenover 22.843). 

Logo_rss_entry-146193

Vereniging Relais Restaurants stopt na 35 jaar


Restaurantvereniging Relais Restaurants is per 1 april 2018 opgeheven. De vereniging, die in 1983 begon als Relais du Centre, heeft 35 jaar bestaan. ‘Maar de wereld is veranderd en de vereniging biedt geen meerwaarde meer’. 

NHG Video

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht