NHG Horecanieuws

Normal_rss_entry-170950

Seafoodbar Vigo: zeilvis als vangst van de dag


Elke dag komt er bij Seafoodbar Vigo verse vis uit de Noordzee binnen en zo nu en dan een bijzondere vis uit een ander deel van de wereld. 

Normal_rss_entry-171194

Eddy Bar Amsterdam blijft 'gewoon' Eddy Bar


Eddy Bar in Amsterdam blijft open én blijft ‘gewoon Eddy Bar’, aldus de nieuwe eigenaren Marlon Sarra en Diederick Nijboer van Damvest. Zij houden het café dat in 1975 haar deuren opende in ere en zullen het dezelfde ‘bruine allure’ geven waar de zaak in De Pijp bekend om stond. ‘Biljart en dart achter in de zaak, wedstrijden van Ajax, darten en...

Normal_rss_entry-171203

Dunkin’ Donuts laat donuts thuisbezorgen


Dunkin' Donuts laat voortaan ook donuts en koffies thuisbezorgen in Amsterdam, Utrecht, Eindhoven en Hilversum. Daarover heeft de Amerikaanse donutketen afspraken gemaakt met Thuisbezorgd.nl van het beursgenoteerde bedrijf Takeway.

Normal_rss_entry-171208

Maallust en Bronckhorster grote winnaars 'Lekkerste Bockbier'


Brouwerij Maallust en de Bronckhorster Brewing Company brouwen het lekkerste Bockbier van Nederland. Dat is de uitkomst van de proeverij van Lekkerstebockbier.nl. De Landloper van Maallust won de eerste prijs in de categorie ‘Standaard Bocken’ en de B(r)ok in de Keel van de Bronckhorster Brewing Company won goud in de categorie ‘Zware Bocken’.

Normal_rss_entry-170915

Horecava’s InnovationLAB in teken van Food Culture


Vakbeurs Horecava presenteert in januari opnieuw het InnovationLAB. Deze editie staat volledig in het teken van Food Culture: de manier waarop mensen omgaan met eten in relatie tot hun leefstijl. Professionals uit de foodservice branche zijn uitgenodigd om bij dit onderdeel van de beurs trends en innovaties optimaal te beleven. 

Normal_rss_entry-170925

Eurest gebruikt NoFoodWasted app


Cateraar Eurest start op de Avans hogeschool Den Bosch een samenwerking met de app NoFoodWasted, in de strijd tegen voedselverspilling. Studenten en medewerkers van de Avans Hogeschool zien in de app gerechten die in het campus restaurant aan het einde van de dag overblijven en daardoor met korting te koop zijn. 

Normal_rss_entry-170752

Starbucks sluit kantoor in Amsterdam


Koffiegigant Starbucks sluit zijn supportcenter in Amsterdam. Bij het Europese regiokantoor werken nu nog 190 medewerkers, die zich bezighouden met marketing, logistiek en andere ondersteunende taken. Die verliezen bijna allemaal hun baan. De functies verhuizen naar Londen, waar Starbucks nu al zijn Europese hoofdkantoor heeft.

Normal_rss_entry-170786

Alle horecabedrijven van Rene Bogaart weren contant geld vanaf 2019


Rene Bogaart van Big Horeca weert sinds september 2018 contant geld bij zijn horecabedrijf Pavarotti in Zoetermeer. Dit bevalt zo goed, dat hij begin 2019 al zijn zaken cashless maakt. ‘In januari 2019 gaan we overal contant geld weren. Het is veel veiliger, transparanter en goedkoper.’

Normal_rss_entry-170798

Hotel in Kamperland ontruimd vanwege brand


In het Zeeuwse Kamperland heeft een brand gewoed in de sauna van hotel De Kamperduinen aan de Patrijzenlaan. Het pand werd ontruimd, waardoor ruim 170 mensen in de nacht buiten stonden. Niemand raakte gewond.

Normal_rss_entry-170871

Achtste editie Bokkenwandeling Leiden: lopen en bockbier proeven


De achtste editie van de Bokkenwandeling Leiden vindt zondag 4 november 2018 plaats. De wandeling is er eentje door de historische Leidse Binnenstad langs zes cafés . In elk café krijgen de deelnemers een Bockbier van een kleine Nederlandse brouwerij te proeven.

Normal_rss_entry-170873

Gemak bepaalt steeds vaker waar en wat gasten eten


Mensen eten steeds vaker even snel onderweg. Alles draait om tijdwinst. Vooral de millennial geeft veel meer geld uit aan onderweg ontbijten en lunchen. Deze en andere conclusies staan in de FSIN Food S hopper Monitor 2019 ‘Veranderende eetmomenten’ van het Food Service Instituut Nederland (FSIN).

Normal_rss_entry-170872

Bistrobar Bankoh opent onder toeziend oog van Ron Blaauw


Vrijdag 19 oktober opent Bistrobar Bankoh met een spetterend openingsfeest de deuren aan de Handelskade in Nijmegen. Vanaf zaterdag 20 oktober kunnen gasten in de nieuwe Bistrobar in Aziatische sferen dineren.

Normal_rss_entry-170568

De Loohoeve: vaste korting voor jongeren


Restaurant De Loohoeve van Jeroen en Marleen Brouwer in Schoonloo biedt jongeren voortaan het hele jaar door minimaal 25 procent korting aan. ‘We willen hun interesse wekken om in de betere zaken uit eten te gaan. Belangrijk voor hen als gast maar ook voor diegene van de horecaopleidingen,’ motiveert Jeroen Brouwer. Ze weten het zelf nog goed da...

Normal_rss_entry-170671

Sligro waarschuwt voor personeelstekort


Groothandelsbedrijf Sligro heeft in toenemende mate te maken met personeelstekorten in zijn distributiecentra. Tot verminderde groei van de omzet leidt dat vooralsnog niet, maar de maatregelen die Sligro neemt zorgen wél voor oplopende kosten.

Normal_rss_entry-170305

QO Amsterdam wint Hotel Property Award 2018


QO Amsterdam, heeft woensdag 10 oktober de Hotel Property Award 2018 gewonnen. Het hotel, dat luxe combineert met circulariteit en duurzaamheid, onderscheidde zich van de overige elf genomineerden en mocht de award in ontvangst nemen bij de uitreiking in München. Voor het eerst in het bestaan van deze award wist een Nederlands hotel te winnen.

Normal_rss_entry-170416

Nicolette van Dam krijgt met kerst pop-uprestaurant


Nicolette van Dam opent in de kerstvakantie in de RAI een pop-uprestaurant. Brasserie Van Dam maakt deel uit van het Amsterdamse Winterparadijs dat van 21 tot en met 30 december plaatsvindt in het evenementencomplex.

NHG Video

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht