NHG Horecanieuws

Normal_14110242770031_1

Groningen moest in buidel tasten voor The Passion


(Novum) - De gemeente Groningen heeft bijna 33 duizend euro bij moeten leggen voor The Passion. Sponsoren voor de voorstelling van het paasverhaal bleven uit, schrijft het Dagblad van het Noorden donderdag.

Logo_wonder_of_woman_livingroom_kerkenroute_2014

satellietprogramma Noorderlicht - An Ocean of Possibilities


12 Friese fotografen in 8 Friese kerkjesNoorderlicht nodigt u van harte uit voor de feestelijke opening van de Kerkenroute op zondag 21 september om 15:00 uur in de Sint-Margaretakerk in Boksum. De opening zal worden verricht door Jannewietske de Vries, gedeputeerde van de provincie Fryslân.

Logo_verrassend_winkelweekend_september_2014_studio_071

Leiden Tekent tijdens Verrassend Winkelweekend


27 en 28 september 2014In de opmaat naar de twintigste verjaardag van de Kunstroute Leiden is het tekenfestival The Big Draw in de stad. Het Verrassend Winkelweekend sluit hierbij aan. Op allerlei plekken wordt er getekend of verschijnen tekeningen, zowel van gerenommeerde kunstenaars als 'gewone' Leidenaren. Onder meer portrettekenen in winkels...

Normal_14109596550020_1

Eerste zomerse dag in anderhalve maand


(Novum) - Voor het eerst in anderhalve maand is de temperatuur in De Bilt woensdag opgelopen tot boven de 25 graden. Daarmee kan gesproken worden van een landelijk zomerse dag, laat weeronline.nl woensdagmiddag weten. De laatste zomerse dag was op 2 augustus.

Logo_14108769930125_1

politie spreekt van 'gezellig drukke' Prinsjesdag


(Novum) - Enkele tienduizenden bezoekers hebben dinsdag langs de route van de Gouden Koets in Den Haag gestaan. Wegens het mooie weer was het tijdens Prinsjesdag gezellig druk in de binnenstad, vat de politie de sfeer samen. Er zijn geen aanhoudingen verricht.

Normal_stoomlocomotief_arend

Gepensioneerde treinen in dienstregeling


 Voor een dag op lijn Haarlem-AmsterdamZe komen uit een tijd dat treinen nog bijnamen hadden. Toen gerekend werd in 'aantal treinen per dag' in plaats van per uur. Deze zaterdag worden ze weer even van hun pensioenstatus ontdaan en onderdeel gemaakt van de dienstregeling tussen Haarlem en Amsterdam. En u kunt erbij zijn.

Normal_stoommachines

Volop stoom in Spoorwegmuseum tijdens viering 175 jaar spoorwegen


Rijdende stoommachines in parade door binnenstad van UtrechtOp zaterdag 20 september is het precies 175 jaar geleden dat er voor het eerst een trein reed in Nederland. De Arend en De Snelheid trokken de rijtuigen  van Amsterdam naar Haarlem. Dit heuglijke feit viert Het Spoorwegmuseum een weekend lang met het evenement Stoom! Naast allerlei bijz...

Normal_14108585910033_1

Mark Knopfler geeft concert in Amsterdam


(Novum) - Mark Knopfler staat op 6 juni in de Ziggo Dome. Het concert dat de 65-jarige Britse gitaarvirtuoos geeft in Amsterdam staat in het teken van zijn begin volgend jaar te verschijnen album Tracker. Kaarten voor de show gaan volgende week vrijdag in de verkoop, staat op de website van de concertzaal.

Normal_prinsjesdag_binnenhof_gouden_koets

Den Haag klaar voor tweehonderdste Prinsjesdag


(Novum) - Het centrum van Den Haag wacht dinsdag een grote toestroom van bezoekers voor Prinsjesdag. Het jaarlijkse evenement wordt dit jaar uitgebreider gevierd dan anders, omdat het de tweehonderdste editie is: in 1814 sprak koning Willem I voor het eerst de troonrede uit aan het begin van het parlementaire seizoen.

Normal_14107707210107_1

Geen trui wel paraplu op Prinsjesdag


(Novum) - Mensen die dinsdag Den Haag willen bezoeken om een glimp op te vangen van de Gouden Koets en de festiviteiten rondom Prinsjesdag willen beleven, kunnen hun dikke trui thuis laten. Het wordt met temperaturen rond de 22 graden een stuk warmer dan gebruikelijk is in september. Wel is er in de loop van de dag kans op een bui. Dat meldt Wee...

Normal_heineken4

Heineken wijst overnamebod SABMiller af


(Novum) - Heineken heeft het overnamebod van bierbrouwer SABMiller afgewezen. Dat meldt het bedrijf maandag. De Amsterdamse brouwer heeft het bod besproken met de familie Heineken, maar die heeft laten weten niets te zien in een overname.

Normal_14107110410011_1

'SABMiller wil Heineken overnemen'


(Novum) - Bierbrouwer SABMiller heeft de eigenaren van Heineken deze maand benaderd met een overnamebod. De overname zou de van oorsprong Zuid-Afrikaanse bierproducent moeten beschermen tegen een mogelijk bod van Anheuser-Busch Inbev. Dat bericht persbureau Bloomberg zondag op basis van bronnen.

Normal_14107186070011_1

Bijna miljoen mensen op pad voor monumentendag


(Novum) - Zeker negenhonderdduizend mensen zijn dit weekend op pad geweest voor de Open Monumentendag. Dat is ongeveer evenveel als vorig jaar. De organisatie laat weten 'uitermate tevreden' te zijn over het bezoekersaantal en het verloop van de dag. Vooral tramremises deden het goed.

Normal_14107191160011_1

Tomatengevecht kleurt Dam rood


(Novum) - Zo'n 1500 tomatengooiers hebben de Dam in Amsterdam zondagmiddag een rode gloed gegeven. De deelnemers gingen helemaal los met een slordige tweehonderdduizend tomaten. De gemeente had toestemming gegeven voor een uurtje groentepret.

Normal_operation_market_garden_70_jaar_logo

Operation Market Garden


Informatie over wegafsluitingen in verband met Operation Market Garden op zondag 14 en zaterdag 20 september.Zondag 14 en zaterdag 20 september trekt een colonne van historische legervoertuigen met 1.500 manschappen uit Europa en de Verenigde Staten door Noord-Brabant en Gelderland om Operation Market Garden te herdenken. Operation Market Garden...

Normal_opening_openmonumentendag_2014_schultz_foto_jasper_pluim

Open Monumentendag 2014 maakt vliegende start


Vandaag is in Lelystad met ronkende motoren van de overvliegende Fokker Four door Minister Schultz van Haegen het startsein gegeven voor de 28e Open Monumentendag. Geheel in lijn met het thema 2014 ‘Op reis’ vond de opening plaats bij de Bataviawerf en Aviodrome.

NHG Horecavacatures

NHG Video

NHG Nieuwsoverzicht