NHG Horecanieuws

Logo_rss_entry-107386

Nieuwe namen bekend van chefs die koken op Folie Culinaire


Tijdens het internationale gastronomische vakevenement Folie Culinaire zullen tientallen gerenommeerde chefs uit binnen- en buitenland hun opwachting maken. De organisatie maakt drie nieuwe namen bekend: André Stahl (Oostenrijk), Mikael Svensson (Noorwegen) en de Nederlandse Roger Rassin. Zij delen hun kennis tijdens de vijfde editie van Folie C...

Logo_rss_entry-107382

Beste vrouwelijke chef Zuid-Amerika gastchef Joris Bijdendijk


De Deense topchef Kamilla Seidler kookt begin oktober drie dagen samen met Joris Bijdendijk in Restaurant Rijks in Amsterdam. Seidlers restaurant Gustu is de afgelopen jaren twee keer verkozen tot Bolivia’s beste restaurant. 

Logo_rss_entry-107395

Spanje favoriet bij online boeken vakantie


Spanje is online het populairste vakantieland voor Nederlanders. Na Spanje (21,3 procent) zijn Frankrijk (19,2 procent) en Turkije (13,7 procent) favoriet bij het online boeken van een zomervakantie. Dat blijkt uit cijfers van Meltwater, een bureau dat online gegevens van miljarden openbare digitale bronnen monitort en analyseert. 

Logo_rss_entry-107418

Brand in grotten: groot alarm in Maastricht


MAASTRICHT (ANP) - De hulpdiensten hebben vrijdagmiddag in Maastricht groot alarm geslagen om een brand in de grotten bij het Belgisch grensplaatsje Kanne. Daar brak donderdag brand uit in hooi dat een bedrijf in de grotten heeft opgeslagen.

Logo_rss_entry-107352

Historisch Foodfestival Ketels aan de Kade Rotterdam


In Delfshaven in Rotterdam vindt zaterdagavond 12 en zondag 13 augustus de 4e editie van Ketels aan de Kade plaats. Een culinair foodfestival waar het stadsverleden tot leven komt. 

Logo_rss_entry-107372

Koning neemt Meesterkok Willem-Pieter van Dreumel aan als chef-kok


Koning Willem-Alexander heeft SVH Meesterkok Willem-Pieter van Dreumel aangenomen als chef-kok. Van Dreumel heeft een flinke cv. Zo was hij onder meer twintig jaar de rechterhand van Erik van Loo van tweesterrenrestaurant Parkheuvel. 

Logo_rss_entry-107380

Belgische frietkotcultuur officieel erkend als immaterieel erfgoed


In navolging van de Vlaamse frietkotcultuur is nu ook de hele Belgische frietkotcultuur als immaterieel cultureel erfgoed erkend. Als er één ding is dat men aantreft in elke gemeente, dan is het immers wel het frietkot 

Logo_rss_entry-107360

Laagsteprijsgarantie hotels biedt boekers geen 'garantie' op de laagste prijs


Veel hotelkamers die met een zogeheten laagsteprijsgarantie worden aangeboden, blijken vaak elders veel goedkoper geboekt te kunnen worden. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond, die de prijsgarantie testte van tien hotelketens en van onlinereisbureau Travelocity, dat onderdeel is van boekingssite Expedia. 

Logo_rss_entry-107373

Aantal vervalste eurobiljetten stabiel


AMSTERDAM (ANP) - In Nederland zijn in de eerste helft van dit jaar 24.500 vervalste eurobiljetten onderschept, ongeveer net zoveel als in de eerste helft van 2016. Dat blijkt uit cijfers die De Nederlandsche Bank (DNB) vrijdag heeft gepubliceerd.

Logo_rss_entry-107215

Hampshire Hotels benoemt nieuwe general managers


Binnen Hampshire Hotels – bij het American Hotel in Amsterdam en twee hotels in Eindhoven – vindt per 1 september een aantal wisselingen van de wacht plaats. Max Hermers volgt Rodolf Weytingh op als general manager van het American Hotel. Zijn huidige functie bij Hampshire Hotel Crown Eindhoven en Holiday Inn Eindhoven zal worden ingevuld door P...

Logo_rss_entry-107266

Hyatt Regency Amsterdam 'meest duurzame hotel'


Hyatt Regency Amsterdam opende in april van dit jaar haar deuren in de Plantagebuurt. Vanaf de eerste steen werd er gebouwd aan een energiek en duurzaam hotel. Deze inspanningen worden nu beloond met het BREEAM-NL Excellent certificaat. Hyatt Regency Amsterdam heeft een score van 73,26% behaald, de hoogste score ooit uitgereikt aan een hotel in ...

Logo_rss_entry-107073

Waalwijk schrapt optreden Dave Roelvink


WAALWIJK - Dave Roelvink is niet meer welkom op een vrijwilligersfeest van de gemeente Waalwijk. Na een storm van negatieve reacties heeft de gemeente besloten de dj af te zeggen.

Logo_rss_entry-107023

Graffitikunstenaars krijgen vrije hand in sterrestaurant Cucina del Mondo


‘Ondernemen is risico nemen en soms betekent dat ook iets geks doen’, aldus sterchef Servais Tielman. Op 31 juli overhandigt hij de sleutel van zijn restaurant Cucina del Mondo in Heerlen aan vijf graffitikunstenaars en gaat hij zelf voor twee weken op vakantie. Terwijl Tielman geniet van het Spaanse landschap en gastronomie, zullen deze kunsten...

Logo_rss_entry-107030

Joey Schaap nieuwe executive chef van Hilton Royal Parc Soestduinen


Hilton Royal Parc Soestduinen verwelkomt Joey Schaap als de nieuwe executive chef in de keukenbrigade. Na zijn jarenlange ervaring als souschef in tal van verschillende keukens, keert hij na drie jaar terug naar de vertrouwde keuken binnen het hotel waar hij eerder al zo’n drie jaar werkzaam was. 

Logo_rss_entry-106852

Eerste Vierdaagseloper voor tienen weer binnen


NIJMEGEN (ANP) - De eerste Vierdaagseloper is alweer terug in Nijmegen. Om kwart voor tien arriveerde Martin Averesch uit Barneveld, die 50 kilometer per dag aflegt, op de Wedren. Hij werd op de hielen gezeten door rolstoeler Bennie Bouwhuis uit Overdinkel, die vorig jaar de eer opeiste.

Logo_rss_entry-106851

Topschakers ook naar Groningen en Hilversum


WIJK AAN ZEE (ANP) - De tachtigste editie van het Tata Steel schaaktoernooi doet komend jaar ook Groningen en Hilversum aan. Dat heeft de organisatie van het evenement dinsdag laten weten.

NHG Video

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht