NHG Horecanieuws

Logo_rss_entry-174538

Restaurant Klaas: weer succesvolle inzet van video 'Klaas en de appeltaartpiet'


Restaurant Klaas in Uitgeest van Niek Groen en Jos Keijsper heeft weer de aandacht op zich gevestigd met een video op Facebook. Eerder deed de ondernemer dit al om zijn personeelsbestand aan te vullen. Dit keer vestigt hij de aandacht – met een dosis humor – op de appeltaarten die hij serveert tijdens de intocht van Sinterklaas in Uitgeest. 

Logo_rss_entry-174527

Zusje Tapas: vijf nieuwe locaties waaronder Rotterdam


Restaurantketen Zusje – waar je avondvullend tapas kunt eten voor 28,80 euro– heeft er vijf familieleden bij. Eind oktober is Zusje Veenendaal geopend, op 9 november Zusje Arnhem aan het Willemsplein. Rotterdam, Woerden en Ede volgen in 2019. 

Logo_rss_entry-174504

IDFA begint aan 31e editie


AMSTERDAM - Met de film Kabul, City in the Wind van de jonge Afghaanse filmmaker Aboozar Amini opent woensdag in theater Carré de 31e editie van IDFA, het internationale documentairefestival in Amsterdam. De komende twaalf dagen zijn op diverse plekken in de hoofdstad zo'n driehonderd documentaires te zien.

Logo_rss_entry-174511

TravelBird maakt doorstart onder de Britse Secret Escapes Group


De failliete reisorganisatie TravelBird maakt een doorstart onder de vleugels van de Britse Secret Escapes Group. Volgens de curator is de website van TravelBird hierdoor waarschijnlijk snel weer in de lucht. Maar hij betreurt dat er weinig van de oorspronkelijke werkgelegenheid behouden blijft. 

Logo_rss_entry-174510

SurpriSeat: uit eten in een restaurant dat tot het laatste moment geheim blijft


Naast Rotterdam breidt SurpriSeat nu ook uit naar Amsterdam. Deze dienst ‘kiest’ voor consumenten de locatie waar ze gaan eten. De gast krijgt twee uur voor aanvang van het diner de naam en de locatie van het restaurant door. 

Logo_rss_entry-174403

Hoofdjury Café Top 100: 'Pak door met de borrelkaart'


Ook kleine café’s kunnen meer doen om gasten te verrassen met een mooie borrelkaart. Dat is één van de conclusies die de hoofdjury trekt na afloop van de Café Top 100 2018. ‘Mensen verwachten tegenwoordig meer.’ 

Logo_rss_entry-174393

Gastvrijheidsbeeldje Café Top 100 omgedoopt tot Dick Wildeman Trofee


Het Gastvrijheidsbeeldje, dat jaarlijks aan elke winnaar van de Café Top 100 wordt uitgereikt wordt per direct omgedoopt tot de Dick Wildeman Trofee. Dat is maandag 12 november bekendgemaakt tijdens de Café Top 100 2018. Om de doop officieel te maken werd er direct een Oeuvre-versie van de trofee uitgereikt. 

Logo_rss_entry-174391

Goesting wint Publieksprijs Café Top 100: 'Als we iets doen, doen we het goed'


Met om precies te zijn 4329 stemmen, won Proeflokaal Goesting in Venray op 12 november de felbegeerde Publieksprijs van de Café Top 100. Met onder meer professionele video’s op Facebook, wist Goesting stemmen te werven. 

Logo_rss_entry-174367

Gouden Apenstaart voor Bobby's Bar: 'Social media levert ons veel op'


Bobby’s Bar in Helmond won op maandag 12 november de Gouden Apenstaart van de Café Top 100 2018. Het café wordt daarmee beloond voor haar social media-beleid. ‘Op social media willen we dezelfde sfeer neerzetten als in onze zaak: warm, gezellig en gastvrij’, reageert mede-eigenaar Geert Blenckers nadien. 

Logo_rss_entry-174351

Line-up laatste editie van Hard Bass bekend


ARNHEM - Noisecontrollers, Headhunterz, Brennan Heart, Wildstylez en Radical Redemption komen op zaterdag 9 februari naar de laatste editie van het hardstyle dance-evenement Hard Bass in Gelredome in Arnhem. Na tien edities in Arnhem stopt een van de grootste indoor dance-evenementen ter wereld. Organisator b2s maakte dinsdag de line-up bekend v...

Logo_rss_entry-174359

INK Hotel Amsterdam wint European Best Luxury Modern Hotel Award


INK Hotel Amsterdam viel tijdens de World Luxury Hotel Awards 2018 in de prijzen. In de categorie European Best Luxury Modern Hotel mocht het Amsterdamse boutique hotel de award in ontvangst nemen. 

Logo_rss_entry-174358

Black Eyed Peas treden op in Vondelpark


AMSTERDAM - The Black Eyed Peas komen dinsdagmiddag naar VondelCS in het Vondelpark in Amsterdam. De drie rappers Will.i.am, Apl.de.ap en Taboo ontmoeten er hun fans, signeren albums en beloven ook een ‘listening party’ van het zevende Black Eyed Peas-album Masters Of The Sun.

Normal_studenten_in_het_buitenland

Studenten horeca vaakst voor studie naar buitenland


Een kwart van de studenten die in het studiejaar 2016/’17 een diploma in het hoger onderwijs behaalden, zijn voor hun studie naar het buitenland geweest. Horecastudenten brachten het vaakst een deel van hun opleiding in het buitenland door. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS over zogenoemde studiepuntmobiliteit in het hoger onderwijs.

Logo_rss_entry-174238

Wijn uit Lochem Europees beschermd


BRUSSEL (ANP) - Nederlandse wijn met de naam Oolde wordt opgenomen in een Europees register dat streekproducten beschermt tegen namaak. Oolde-wijn wordt gemaakt in de Gelderse gemeente Lochem.

Logo_rss_entry-174254

Higold Excellent Outdoor organiseert Higold Inspiration Day


Het merk Higold Excellent Outdoor begon bijna vijf jaar geleden in Europa met een Higold outdoor designcollectie en is nu uitgegroeid tot een trendsetter op het gebied van outdoor  living. En dat vraagt om een nieuwe strategische koers. Deze nieuwe koers wordt gepresenteerd tijdens de Internationale Higold Inspiration Day op 15 november 2018. 

Logo_rss_entry-174224

Oranjerie Ruurlo mag gasten champagne laten sabreren


De Oranjerie Ruurlo behoort voortaan tot het selecte gezelschap van horecabedrijven dat gasten mag begeleiden bij het sabreren van een fles champagne. Hierbij open je de fles champagne met een sabel. 

NHG Video

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht