NHG Horecanieuws

Logo_rss_entry-150056

KHN pleit voor compensatie horecazaken na gedwongen sluiting geweldsincident


Koninklijke Horeca Nederland (KHN) luidt de noodklok voor horecabedrijven die op last van de burgemeester de deuren moeten sluiten nadat er een geweldsincident bij hun zaak heeft plaatsgevonden. KHN vindt dat deze ondernemers gecompenseerd moeten worden uit een noodfonds van de overheid.  

Logo_rss_entry-150059

'Tekort hotelkamers in Amsterdam dreigt door hotelstop'


Het aantal geboekte hotelovernachtingen in Amsterdam steeg vorig jaar met 12% naar 15,6 miljoen. Deze groei zet jaarlijks door met 6% tot 2022. Hierdoor zijn er in dat jaar 21 miljoen overnachtingen te verwachten. Een tekort aan hotelkamers in de stad komt daardoor in rap tempo dichterbij, zo meldt vastgoedadviseur Colliers International dat ond...

Logo_rss_entry-150063

Zundert Trappist slaat vleugels uit naar de VS


Trappistenbierbrouwerij De Kievit gaat haar Zundert Trappist binnenkort naar de Verenigde Staten exporteren. ‘De vraag vanuit de VS konden we niet langer negeren.’ 

Logo_rss_entry-149820

Friesland derde in top 10 Lonely Planet


LEEUWARDEN (ANP) - In de top 10 van beste Europese bestemmingen van Lonely Planet staat Friesland dit jaar op de derde plaats. Het is de hoogste notering ooit van een Nederlandse bestemming in deze jaarlijkse lijst. Friesland staat boven bestemmingen als de Provence (5) in Frankrijk, de Kleine Cycladen (7) in Griekenland of de Vipava-vallei (9) ...

Logo_rss_entry-149876

Blackstone neemt hotelbedrijf LaSalle over


De Amerikaanse investeerder Blackstone neemt voor 4,8 miljard dollar in contanten hotelexploitant LaSalle Hotel Properties over. 

Logo_rss_entry-149875

Ilse DeLange volgend jaar in Ziggo Dome


AMSTERDAM - Ilse DeLange maakt volgend jaar haar debuut in de Ziggo Dome. De zangeres staat op zaterdag 2 februari in de Amsterdamse concerthal, kondigde ze dinsdag aan.

Logo_rss_entry-149485

Gijs Verbeek van Central Park by Ron Blaauw naar De Hotels van Oranje


De Hotels van Oranje heeft twee nieuwe leidinggevenden. Gijs Verbeek is aangetreden als nieuwe chef-kok en gaat zijn culinaire kennis inzetten bij Restaurant Dutch! en Grand Café ’t Elfde Gebod in Noordwijk. Friso Bouwmeester, nu ruim 10 jaar werkzaam voor de Hotels van Oranje, is de nieuwe restaurant manager van het restaurant. 

Logo_rss_entry-149430

Horeca wil compensatie voor sluiting rookhok


DEN HAAG (ANP) - Een plan om rookruimten te verbieden in de horeca, heeft grote impact op de sector. De horeca-ondernemers willen financieel gecompenseerd worden voor investeringen die ze hebben gedaan. Dat meldt Koninklijke Horeca Nederland (KHN) vrijdag.

Logo_rss_entry-149475

Belgisch horecakoppel start nieuw concept na verlies Michelinster L’épicerie du Cirque


De ondernemers van voormalig Michelinsterrestaurant l’épicerie du Cirque in Antwerpen, dat eind april na meer dan 12 jaar de deuren sloot, gooien het over een andere boeg. Horecakoppel Dennis Broeckx en Ellen Destuyver openden vrijdag 18 mei op een andere locatie een nieuw concept: L’épicerie du Cirque-under the Palm Trees. 

Logo_rss_entry-149334

Pand Moulin Bistronomie van chef Raymond Prinsen in de verkoop


Het pand van voormalig sterrestaurant De Stenen Tafel en later van Moulin Bistronomie in Borculo staat in de verkoop. Chef Raymond Prinsen gaat er definitief niet meer koken. Gea Meppelink gaat door met het naastgelegen Olliemölle. 

Logo_rss_entry-149296

Eerste no waste menu van Nederlandse cateraar


Famous Flavours wil iets doen aan de voedselverspilling door cateraars. ‘Bijna alle grote cateringbedrijven maken vóór een event de borden op. Zijn er 150 no shows? Dan kunnen deze maaltijden worden weggegooid. Wij willen het anders gaan doen.’ 

Logo_rss_entry-149036

Hotelconcept CityHub opent tweede vestiging in Rotterdam


CityHub heeft een tweede vestiging in Witte de Withstraat in Rotterdam geopend. Met 126 futuristische slaapunits, een ‘digital first’ lobby én een app die reizigers wegwijs maakt in de stad, haakt CityHub in op de behoeftes van de travel savvy millennial. 

Logo_rss_entry-149026

ZAZ nu ook naar Amsterdam


UTRECHT/AMSTERDAM - De ster van het nieuwe Franse lied ZAZ staat op 12 februari in de AFAS Live in Amsterdam. Haar concert in juni van dit jaar in Utrecht, haar eerste volledige concert in Nederland, was razendsnel uitverkocht.

Logo_rss_entry-148958

Sergio Herman: tweede Frites Atelier in België


Sergio Herman opent in België binnenkort zijn tweede vestiging van Frites Atelier. Naast Antwerpen krijgt nu ook Gent de culinaire frites van de sterrenchef. In Nederland zijn al locaties in Den Haag, Utrecht en Arnhem. Naast Frites heeft Herman het assortiment inmiddels uitgebreid met een eigen reeks kroketten. 

Logo_rss_entry-148957

Parkpop strikt Roy Ayers voor de vrijdagavond


DEN HAAG - Parkpop, dat tegenwoordig het hele weekend bestrijkt, trapt op vrijdag 22 juni af met Parkpop Downtown op diverse locaties in het centrum van Den Haag. Als grootste blikvanger heeft de organisatie de Amerikaanse jazzmuzikant Roy Ayers geprogrammeerd. De 77-jarige vibrafonist speelt die vrijdagavond met zijn band op het podium van het ...

Logo_rss_entry-148942

Rotterdamse nachtclub begint met livemuziek


ROTTERDAM - Voormalig Idols- en Popstar-deelnemer Dewi Pechler is zondag de eerste artiest die live gaat optreden in nachtclub Villa Thalia in Rotterdam. De club aan de Kruiskade die sinds 2014 bestaat wil, naast dance-events, ook ruimte bieden aan livemuziek en nieuw muzikaal talent. Thalia vergelijkt zichzelf met Paradiso in Amsterdam, TivoliV...

NHG Video

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht