NHG Horecanieuws

Normal_warm_november

Warm weekend in aantocht


(Novum) - Officieel is het herfst, maar de temperaturen doen daar niet aan denken. Meteorologen verwachten dat het kwik zaterdag de 17 graden kan aantikken, terwijl een middagtemperatuur van 11 graden normaal is voor de tijd van het jaar, meldt weeronline.nl.

Normal_14144776090014_1

Oktober was extreem warm


(Novum) - De maand oktober was buitengewoon warm. Met nog drie dagen te gaan is al duidelijk dat afgelopen maand waarschijnlijk de boeken in gaat als op de twee na warmste oktober sinds het begin van de metingen in 1901. Met ongeveer 13,5 graden moet deze oktober alleen die van 2001 (14,2 graden) en 2005 (13,6 graden) voor laten, meldt Weeronlin...

Normal_chateaumaestricht_jeanpierregeusens_2013_10_

3e editie Chateau Maestricht


Vrijthof wordt omgetoverd tot proefparadijs: 31okt t/m 2 nov, 12:00 - 20:00, € 3 p.p.Meer dan 50 deelnemers, ruim 55 verschillende wijnen, diverse proeverijen, workshops van topkoks, tastings en meer!

Normal_gildenstukken_hermitage_amsterdam_museum

Hollanders van de Gouden Eeuw


Vanaf 29 november 2014 te zien in Hermitage AmsterdamVanaf 29 november 2014 tot en met eind 2016 opent in de Hermitage Amsterdam de tentoonstelling Hollanders van de Gouden Eeuw. In deze presentatie staan meer dan dertig groepsportretten uit de 17de centraal. De reusachtige schilderstukken afkomstig uit het Amsterdam Museum en het Rijksmuseum wo...

Logo_marketing_friesland_en_wadden_logo

Friesland presenteert zich aan Chinese touroperators


Afgelopen week is Friesland als toeristische bestemming gepresenteerd aan zes Chinese touroperators. De presentatie was onderdeel van een handelsmissie naar de Chinese provincie Sichuan, waar de provincie Fryslân een vriendschapsband mee onderhoudt.

Normal_14140420510065_1

Spandau Ballet geeft in maart concert in Nederland


(Novum) - Spandau Ballet komt naar Nederland. De Britse band geeft op 21 maart een concert in de Heineken Music All in Amsterdam, zo maakte organisator Mojo donderdagochtend bekend.

Normal_wandelpad

Voetsporen naar Westerbork


Lezing over nieuw wandelpad in Zael, MeppelZondagmiddag 2 november staan bezoekers aan Zael in Meppel stil bij Wandelen vóór Vrijheid. Dan vertelt en toont de  Amsterdammer Jan Dokter (79) wat hem motiveerde om een wandeling te maken van Amsterdam naar Westerbork en hoe deze wandeling uitgroeide tot een nieuwe wandelroute:  het Westerborkpad.

Logo_kvk_logo

Startersdag 2014 Kamer van Koophandel


Zaterdag 1 november een dag vol inspiratieHeb je serieuze startersplannen? Of ben je al een eigen bedrijf begonnen? Dan is de Startersdag iets voor jou. Inspirerende ontmoetingen, leerzame presentaties en prikkelende workshops. Je krijgt er antwoord op al jouw ondernemersvragen.

Normal_roken_rook

Geen extra rookcontroles in kleine cafés


(Novum) - De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) schroeft het aantal rookcontroles niet op nu het rookverbod ook geldt in kleine cafés zonder personeel. Dat heeft een woordvoerder van de NVWA woensdag laten weten. "Wij controleren zoals we dat altijd doen, het gewone beleid wordt voortgezet."

Normal_rookverbod

Per direct niet meer roken in alle cafés


(Novum) - Roken in kleine cafés zonder personeel is per direct verboden. De uitzondering op het rookverbod in deze cafés is sinds dinsdag van tafel, heeft staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Martin van Rijn dinsdag besloten na een uitspraak van de Hoge Raad.

Normal_14138945550104_1

Guus Meeuwis met Hollandse Meesters naar Paradiso


(Novum) - Guus Meeuwis treedt nog een keer op met New Cool Collective. De zanger en de band spelen op 15 december in het Amsterdamse Paradiso nummers van hun plaat Hollandse Meesters. Dat liet Meeuwis dinsdag weten.

Normal_14138849730104_1

Tenacious D komt volgend jaar naar Nederland


(Novum) - Het Amerikaanse duo Tenacious D treedt volgend jaar op in Tilburg. De zangers en acteurs Jack Black en Kyle Gass staan op 9 februari in 013. Dat hebben de mannen dinsdag bekendgemaakt op Facebook. Kaartjes zijn vanaf vrijdagochtend te koop.

Normal_ecstacy_monogram_xtc_pillen_medicijnen

ADE: geschrokken van dood drie bezoekers


(Novum) - De organisatie van het Amsterdam Dance Event (ADE) is 'volkomen in shock' door de dood van drie bezoekers van het festival. Dat staat in een verklaring op de website, die verder zwart is. De andere informatie op de website is niet toegankelijk. "Wat een recordbrekende editie had moeten worden, wordt nu overschaduwd door deze tragedie",...

Normal_14137095550065_1

Twee drugsdoden tijdens Amsterdam Dance Event


(Novum) - Tijdens het Amsterdam Dance Event is zaterdagnacht een 33-jarige Serviër is overleden. Een andere feestganger, een 21-jarige man uit Noord-Holland die 's nachts in kritieke toestand in een ziekenhuis was opgenomen, overleed zondagmiddag. In beide gevallen zijn vermoedelijk drugs in het spel, bevestigt een woordvoerder van de politie. "...

Normal_14134609740033_2

Soerjadi in duet met verstandelijk gehandicapten


(Novum) - Wibi Soerjadi werkt dit jaar mee aan het Knoop Gala. De pianist behoort tot de eerste namen die de organisatie van het jaarlijkse evenement, waarbij bekende artiesten muzikaal samenwerken met verstandelijk beperkten, donderdag bekend heeft gemaakt.

Normal_14134574060033_1

Extra show Hij Gelooft in Mij na run op kaarten


(Novum) - Hij Gelooft in Mij wordt ook op 2 december opgevoerd in het Amsterdamse theater Delamar. Na de aankondiging dat de musical over André Hazes op 4 januari definitief stopt is een ware run op de laatste kaarten ontstaan, laat Stage Entertainment donderdag weten. Daarom is besloten een extra voorstelling op de planken te brengen.

NHG Horecavacatures

NHG Video

NHG Nieuwsoverzicht