NHG Horecanieuws

Logo_proeven_in_groningen

Proeven van Groningse culinaire hoogstandjes


Op 6 en 7 september beleeft Proeven in Groningen zijn zevende editie. Het concept is in al die jaren even simpel als succesvol gebleken: bezoekers kunnen tegen betaling van een of meerdere muntjes proeven van allerlei culinaire hoogstandjes van toprestaurants uit Groningen.

Logo_food_e-motion_logo

Foodservice ontmoet retail


Deli XL Foodservice Fair wordt Food e-motionOp 9 en 10 september 2014 vindt Food e-motion plaats in de Americahal te Apeldoorn. De beurs waar foodservice en retail samenkomen zet alle zintuigen op scherp en vertelt een bijzonder verhaal, dat begint bij de naamwijziging: Bidvest Deli XL doopte haar Foodservice Fair dit jaar om tot Food e-motion.

Normal_terras6

Volgende week kans op mooi nazomerweer


(Novum) - In de eerste week van september breekt vermoedelijk weer een zomerse periode aan. Vanaf dan wordt droog, zonnig en aangenaam warm weer verwacht, meldt weeronline.nl woensdag. De warme lucht wordt meegenomen door orkaan Cristobal, die komende dagen richting Europa trekt.

Logo_noorderlicht_2014

Noorderlicht: An Ocean of Possiblities


Op zondag 31 Augustus a.s. start de 21e editie van de Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie, An Ocean of Possibilities. U bent tot en met 26 oktober van harte welkom in het Fries Museum en op de nevenlocaties, het Natuurmuseum Fryslân, Zaailand en de Blokhuispoort in Leeuwarden. Dit jaar nemen meer dan 60 fotografen deel aan het fe stival...

Normal_14089522800013_1

Aardbeving Californië grote klap voor wijnhuizen


(Novum/AP) - De aardbeving die zondag Californië trof is een zware klap voor de wijnmakers in de beroemde Napa Valley. Het epicentrum van de beving lag maar een paar kilometer van de wijnstreek, waar de boeren net bezig waren de druivenoogst van 2014 binnen te halen. Duizenden flessen en vaten wijn zijn door het natuurgeweld verloren gegaan.

Logo_parade_2014_logo

Minder bezoekers Parade door regen en WK


(Novum) - De Parade heeft dit jaar ruim 245 duizend bezoekers getrokken. Dat is 55 duizend minder dan het record van vorig jaar, toen ruim driehonderdduizend bezoekers het theaterkampement in Utrecht, Rotterdam, Den Haag of Amsterdam aandeden. Die schatting maakt de organisatie van het festival, dat nog tot zondagavond in Amsterdam te vinden is....

Normal_14089048630011_1

Herfstweer zorgt voor minder animo Grachtenfestival


(Novum) - Het Grachtenfestival Amsterdam heeft dit jaar 53 duizend bezoekers getrokken, tienduizend minder dan vorig jaar. Het natte en koude weer had duidelijk invloed op de bezoekersaantallen van de gratis buitenconcerten, normaal gesproken de grootste publiekstrekkers.

Logo_schoonste_stranden_top_10

Noord-Beveland wint schoonstestrandverkiezing


(Novum) - Het strand van Noord-Beveland in Zeeland is het schoonste van Nederland. Het strand, dat vorig jaar derde stond, wint nipt van het Zeeuwse Oostkapelle. Dat maakte Nederlandschoon donderdag bekend. De winnaar van vorig jaar, Domburg, staat dit jaar op de vijfde plek.

Normal_14086310350107_1

Geen zomerweer meer in augustus


(Novum) - Nederland hoeft in augustus niet meer te rekenen op zomerweer. Dat meldt Weerplaza donderdag. Het weerinstituut verwacht deze maand geen herstel van het mooie weer van de afgelopen maanden.

Normal_literatuurnacht_in_leeuwarder_snackbar

Literatuurnacht in Leeuwarder snackbar


Snackbuffet Het Vliet in Leeuwarden is op 3 oktober het decor van een ware literatuurnacht. Peter Buwalda, Nico Dijkshoorn en Sylvia Witteman lezen er voor meldt de Leeuwarder Courant.

Normal_14085120830010_1

Meer bier maar minder geld voor Heineken


(Novum) - Heineken heeft in het eerste halfjaar minder omzet en minder winst geboekt dan een jaar eerder. De daling komt door de voor Heineken ongunstig hoge koers van de euro, waarnaar de verdiensten worden omgewisseld. Dat heeft de Amsterdamse bierbrouwer woensdag bekendgemaakt.

Normal_14085163500010_1

Hogere prijzen helpen Carlsberg aan meer omzet


(Novum) - Carlsberg heeft in het tweede kwartaal een procent meer omzet geboekt dan in die periode vorig jaar. De Deense concurrent van Heineken verkocht zijn bier voor een hogere prijs, mede door populariteit van de premiummerken Tuborg en Grimbergen. De omzetstijging werd gedrukt door negatieve wisselkoersen.

Normal_buffelmozarella

'Dierenmishandeling bij productie 'buffelmozzarella'


(Novum) - De productie van buffelmozzarella gaat gepaard met ernstige dierenmishandeling. Dat stelt de Stichting Viervoeters, die claimt in twee jaar onderzoek te hebben gedaan bij 45 buffelboerderijen in Zuid-Italië. De stichting roept onder meer Albert Heijn en Jumbo op om van hun leveranciers te eisen de leefomstandigheden van de buffels te v...

Normal_14084322400107_1

Dinsdag mogelijk koudste dag van de zomer


(Novum) - Koude lucht die afkomstig is van de poolcirkel zorgt er dinsdag voor dat Nederland waarschijnlijk de koudste dag van deze zomer beleeft. Dat meldt Meteogroup. Met temperaturen tussen de 14 en 17 graden is het 'erg fris'. De koudste dag tot nu toe werd gemeten op 19 juni. Toen bleef de temperatuur in De Bilt op 16,1 graden steken.

Logo_noorderzon-2014_logo

Noorderzon Performing Arts Festival Groningen weer van start


Noorderzon Performing Arts Festival Groningen is de ietwat curieuze combinatie van een internationaal kunstenfestival op het scherpst van de snede met spannende hedendaagse podiumkunsten uit alle delen van de wereld... én een groots zomerfeest in een vrij toegankelijk plantsoen. Een jaarlijks elfdaags festival voor zo’n 135.000 bezoekers uit Gro...

Normal_14083481760108_1

Nederland blijft patatkoning in Europa


(Novum) - Nederland was vorig jaar opnieuw de grootste patatproducent van Europa. Dat heeft het Centraal Bureau voor de Statistiek maandag gemeld. Nederland nam, in euro's gemeten, een derde van de Europese productie van friet, aardappelschijfjes en rösti voor zijn rekening. Vorig jaar werd voor 1,1 miljard euro aan diepvriesaardappelen geëxport...

NHG Horecavacatures

NHG Video

NHG Nieuwsoverzicht