NHG Horecanieuws

Normal_rss_entry-8098

McDonald's weigert McWhopper


Hamburgerreus McDonald’s heeft de uitnodiging van concurrent Burger King, om mee te doen in een gezamenlijk hamburgerproject, zonder pardon afgewezen.

Normal_rss_entry-8108

Mysteryland-zaterdag en weekendtickets op


HAARLEMMERMEER - De zaterdagkaarten en weekendtickets voor Mysteryland zijn uitverkocht. Dat meldde organisator ID&T een dag voor de 22e editie van het bekende dansfestijn. Voor het eerst in twintig jaar neemt het oudste dancefestival ter wereld twee dagen in beslag. Vrijdagmiddag gingen de laatste dagkaarten voor zaterdag over de toonbank. ...

Normal_rss_entry-8089

Thuisbezorgd doet test met luxe restaurants


Thuisbezorgd.nl gaat in samenwerking met PostNL het bezorgen van maaltijden van duurdere restaurants testen. De proef begint in Amsterdam-Zuid.

Normal_rss_entry-8049

Restaurateur gaat smaaklessen verzorgen op scholen


Colinde de Nijs van restaurant Le Mirage in Emmeloord wil smaaklessen gaan verzorgen op basisscholen. Doel is om de leerlingen bewustwording en kennis bij te brengen over voeding.

Normal_rss_entry-8078

Grootste omzetstijging horeca sinds medio 2010


De omzet van hotels, restaurants, snackbars en cafés steeg in het tweede kwartaal van 2015 met 2 procent ten opzichte van een kwartaal eerder. Dit is de grootste stijging in 4,5 jaar tijd. Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vrijdag bekend.

Normal_rss_entry-8057

Carré viert 80e verjaardag Paul van Vliet


AMSTERDAM - Koninklijk Theater Carré staat maandag 14 september met een speciale voorstelling stil bij de tachtigste verjaardag van de Haagse cabaretier Paul van Vliet. Zijn collega's en vrienden Youp van 't Hek, Jochem Myjer, Herman van Veen en Bert Visscher zullen samen met Van Vliet eenmalig een programma samenstellen in de geest van het rijk...

Normal_rss_entry-7998

Nederlandse theaters krijgen kortingsweekend


AMSTERDAM - Het Nationaal Theaterfonds en het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseren half januari voor het eerst een Nederlands Theaterweekend. Gedurende drie dagen bieden meer dan vijftig Nederlandse theaters voorstellingen aan voor tien euro per kaartje.

Normal_rss_entry-7853

Nieuwe restaurant French Connection in pand Odeon


In het pand waar voorheen Odeon zat aan de Singel in Amsterdam met Ricardo van Ede achter de kachel is nu The French Connection van start gegaan. De zaak is van Paul Mercier en Jef van den Hout.

Normal_rss_entry-7851

Broodje Piraat legt het af tegen Lidl


Eigenaar Gerard Nuijten van snack-o-theek Broodje Piraat aan de Keizersdijk in Raamsdonkveer heeft een bezwaarprocedure tegen de komst van supermarktketen Lidl, pal naast hem, verloren.

Normal_rss_entry-7852

KHN en ProFri samen tegen criminaliteit


Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en branchevereniging ProFri trekken samen op om het aantal overvallen op cafetaria’s en andere fastfoodbedrijven omlaag te krijgen.

Normal_rss_entry-7841

Friet of patat: oude strijd herleeft


Op social media (Twitter, Facebook) is sinds deze week sprake van een heuse ‘patatfriet-oorlog’.

Normal_rss_entry-7847

Formule Bbrood weg uit Foodhallen Amsterdam


De formule Bbrood van Marleen Pater gaat weg uit de Foodhallen in Amsterdam. De locatie van Bbrood in het hoekje wordt ingevuld met afwisselende foodconcepten.

Normal_rss_entry-7842

Helft mensen vindt vragen om doggybag nog gênant


Bijna een op de vijf Nederlanders heeft dit jaar in een restaurant vaker dan andere jaren om een doggybag gevraagd, om overgebleven eten mee naar huis te nemen. Bijna de helft van de ondervraagden (47 procent) vindt het toch nog het gênant om een doggybag te vragen in een restaurant.

Normal_rss_entry-7833

Vegetarische Restaurantweek kiest voor lekker lokaal


Van 5 tot en met 11 oktober wordt voor de vijfde keer De Vegetarische Restaurantweek gehouden. Lekker lokaal is het motto dit lustrum.

Normal_rss_entry-7815

Zondag zit een tropische dag er wel weer in


DEN HAAG (ANP) - Niet in het hele land, maar in grote delen kan het zondag een tropische dag worden. MeteoGroup verwacht dat het de laatste zondag van augustus tropisch warm wordt in het zuidoosten en oosten van het land. Het kwik kan oplopen naar 30 tot 32 graden in Limburg, Brabant, Gelderland en Overijssel.

Normal_rss_entry-7814

Sjors van der Panne weer naar Concertgebouw


AMSTERDAM - Zanger Sjors van der Panne keert in 2016 terug naar het Concertgebouw in Amsterdam. De chansonnier verzorgt op 26 februari een concert met een nieuwe selectie van Nederlandstalige klassiekers.


NHG Horecavacatures

NHG Video

NHG Nieuwsoverzicht