NHG Horecanieuws

Logo_rss_entry-60777

LFE nieuwe importeur Bellingham


LFE is per 1 september de nieuwe Nederlandse importeur en distributeur van het gerenommeerde Zuid-Afrikaanse wijnhuis Bellingham, dat eigendom is van DGB, één van Zuid-Afrika’s belangrijkste wijnproducenten. 

Logo_rss_entry-60776

Tips: werken in de horeca bij hoge temperaturen


Het is volop zomer. Wat zijn de plichten van een werkgever als het kwik boven de 30 graden komt en welke maatregelen kunt u nemen om uw werknemer te beschermen tegen de warmte en de zon? KHN zet een aantal tips op een rij. 

Logo_rss_entry-60781

Schutte en Pan samen in vegetarische keuken


Goldfinch Brasserie in Waldorf Astoria Amsterdam serveert eind september gedurende drie dagen een gastronomisch zevengangen vegetarisch menu op topniveau. Hiervoor gaat executive chef Sidney Schutte een samenwerking aan met zijn Chinese collega Jason Pan, executive chef van de Wujie restaurants, vooruitstrevende vegetarische restaurants in Azië. 

Logo_rss_entry-60787

Gouden Pollepel voor bistro L'ami Jac in Utrecht


Het Utrechtse restaurant L’ami Jac heeft de Gouden Pollepel gewonnen. Dit is de jaarlijkse restauranttest van het Algemeen Dagblad/ AD Amersfoortse Courant. De bistro van chef-kok Jac Rijks versloeg nipt Chinees restaurant Oriental Swan uit Soesterberg. 

Logo_rss_entry-60789

Frites van Sergio Herman vanaf september in Utrecht


In de tweede week van september opent het Frites Atelier van Sergio Herman haar locatie in Utrecht. In Den Haag draait de eerste locatie van het Frites Atelier al. Arnhem, Amsterdam en ook Antwerpen volgen. 

Logo_rss_entry-60790

Effektief neemt cateraar Tweetal over


Schoonmaakbedrijf Effektief Groep neemt per 1 oktober het Twentse cateringbedrijf Tweetal over. Tweetal catering blijft als zelfstandig label actief onder de paraplu van Effektief Groep. Ook de circa 300 medewerkers behouden hun baan. 

Logo_rss_entry-60793

Almelo: proef met 24 uurs opening voor fastfood


Burgemeester en Wethouders van Almelo hebben hun toestemming verleend voor een proef waarbij fastfood- en afhaalrestaurants 24 uur per etmaal open mogen zijn. 

Logo_rss_entry-60743

Half miljoen bezoekers voor de Uitmarkt


AMSTERDAM - De 39e editie van de Uitmarkt in Amsterdam is bezocht door ruim een half miljoen mensen uit het hele land. Traditiegetrouw was het evenement op het Museumplein, maar volgend jaar verhuist het naar het Oosterdok. Dat maakte de Stichting Uitmarkt zondagavond bekend.

Logo_rss_entry-60741

Mysteryland probleemloos verlopen


HAARLEMMERMEER - Dancefestival Mysteryland, dat zaterdag en zondag het Floriadeterrein in Haarlemmermeer op zijn kop zette, is volgens de organisatie en betrokken diensten zonder problemen verlopen. De 23e editie van het festijn trok een recordaantal van bijna honderdduizend bezoekers.

Logo_rss_entry-60736

150.000 bezoekers voor festival Noorderzon


GRONINGEN - Het Groningse festival Noorderzon trok de afgelopen elf dagen in totaal 150.000 bezoekers naar het Noorderplantsoen en verschillende festivallocaties in de Groningse binnenstad. Hetzelfde aantal bezocht voorgaande jaren een van de vele optredens tijdens het festival. De 26e editie van het jaarlijkse evenement voor podiumkunsten begon...

Logo_rss_entry-60749

Ruim kwart miljoen bezoekers voor de Parade


AMSTERDAM (ANP) - Dit jaar hebben 273.000 mensen een kaartje gekocht voor het rondtrekkende theaterfestival de Parade. De optredens in Amsterdam trokken met net geen 100.000 bezoekers de meeste belangstellenden, maakte de organisatie in de nacht van zondag op maandag bekend. De Parade nam dit jaar 55 dagen in beslag en sloot zondagavond af in he...

Logo_rss_entry-60505

Maatregelen op evenementen vanwege warmte


Voor evenementen in het komende weekend zijn extra maatregelen genomen vanwege het warme zomerweer. Zo zijn er op de Uitmarkt in Amsterdam, die vrijdagavond begint, een aantal openbare waterpunten en staan er schaduwrijke terrassen. Ook hebben EHBO’ers zich voorbereid op warmteverschijnselen, liet de organisatie van het culturele evenement weten. 

Logo_rss_entry-60494

Winkeliers Nieuwegein mogen alcohol blijven schenken


Kappers, bloemisten en andere middenstanders in Nieuwegein mogen hun klanten voorlopig gewoon een wijntje blijven aanbieden in de winkel. Dat heeft burgemeester Frans Backhuijs vrijdag besloten. 

Logo_rss_entry-60492

Stelende Butler Huis ter Duin voorlopig op vrije voeten


De voormalig persoonlijk assistent van de eigenaar van Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk die jarenlang juwelen stal van hotelgasten, is voorlopig op vrije voeten gesteld en gaat weer op zoek naar een baan in de horeca. 

Logo_rss_entry-60481

Bierfusie kost duizenden banen bij AB InBev


LEUVEN (ANP) - Bierbrouwer Anheuser-Busch InBev zet het mes in het personeelsbestand als de overname van SABMiller is afgerond. In de komende drie jaar wordt dan afscheid genomen van 3 procent van het personeel, wat neerkomt op circa 5500 banen.

Logo_rss_entry-60459

Appèl introduceert concept The Bakery


Studenten van de Saxion Hogescholen Enschede en Deventer kunnen sinds kort vers gebakken brood eten. Het is afkomstig van The Bakery. Met dit nieuwe concept won  cateraar Appèl de door Saxion uitgeschreven aanbesteding. 

NHG Interview Grietje van der Veen "Drie Gezusters"

Interview Grietje van der Veen (eigenaar "Drie Gezusters" Groningen)


NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht