NHG Horecanieuws

Logo_rss_entry-116043

Restaurant boeken bij Airbnb


SAN FRANCISCO - Airbnb denkt een nieuwe markt te hebben aangeboord. Het is voortaan mogelijk om via het platform tafels in restaurants te reserveren. Eerst alleen in de Verenigde Staten, bij ongeveer 650 etablissementen in onder meer New York, Los Angeles en San Francisco, maar later dit jaar mogelijk ook in andere landen.

Logo_rss_entry-116024

Gastvrij Rotterdam kijkt terug op succesvolle beurs


Horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam kijkt terug op een succesvolle vijfde editie waarin opnieuw tal van records zijn gebroken. Met 400 exposanten en 150 prestigieuze wedstrijden, uitreikingen, proeverijen en demonstraties konden de 12.736 bezoekers zich drie dagen lang in Rotterdam Ahoy oriënteren op de belangrijkste ontwikkelingen op horecagebied. 

Logo_rss_entry-116027

Tienduizend extra kaarten voor Amstel Live


ZOETERWOUDE (ANP) - Er gaan volgende week tienduizend extra kaarten in de verkoop van De Vrienden van Amstel LIVE! Door een aangepaste decorindeling zijn er meer plaatsen vrijgekomen voor de jubileumeditie van het jaarlijkse evenement in Ahoy in Rotterdam.

Logo_rss_entry-116028

Ook Douwe Bob op Night of the Proms


DELFT - Douwe Bob is toegevoegd aan de line-up van Night of the Proms. Dat maakte Mojo bekend. De kaartverkoop voor het concert op zaterdag 18 november is reeds gestart.

Logo_rss_entry-115833

10 jaar Hotelvrijmibo: jubileumeditie wordt grootste ooit


Wat tien jaar geleden begon als een uit de kluiten gewassen vrijdagmiddagborrel van een groep Amsterdamse hotelmedewerkers, groeide uit tot een professionele organisatie die vier keer per jaar het grootste netwerkevenement voor mensen in Nederlandse hotels neerzet. De jubileumeditie in november moet, als het aan eigenaren Jacob de Graaff en Mell...

Logo_rss_entry-115836

André Rieu walst ook in 2018 op Vrijthof


MAASTRICHT - André Rieu speelt ook volgende zomer weer in Maastricht. Op 6, 7 en 8 juli staat de violist met zijn Johann Strauss Orkest op het Vrijthof voor de veertiende editie van zijn populaire concertreeks.

Logo_rss_entry-115813

Tante Nel Rotterdam start met Poutine: friet met kaas


Haute friture snackbar Tante Nel uit Rotterdam komt als eerste snackbar van Nederland met échte Canadese Poutine. Poutine is friet bedekt met verse echte kaas. 

Logo_rss_entry-115659

Eerste namen Eurosonic bekend


GRONINGEN - Eurosonic Noorderslag heeft de eerste 31 namen van de line-up van de komende editie bekendgemaakt. Het gaat om 31 aanstormende acts uit heel Europa.

Logo_rss_entry-115631

Buurtbewoners openen café-restaurant in Amsterdam


Aan de Sloterplas in Amsterdam Nieuw-West is in een half jaar tijd een nieuw café-restaurant verrezen. De zaak is tot stand gekomen in samenwerking met de buurt, vrijwilligers en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het café restaurant krijgt de naam Hotel Buiten en opent zondag 8 oktober haar deuren. 

Logo_rss_entry-115644

Editors in maart terug in Nederland


AMSTERDAM - De Britse indierockband Editors geeft op 27 maart een concert in de Ziggo Dome in Amsterdam. Dat heeft organisator Mojo dinsdag bekendgemaakt.

Logo_rss_entry-115543

Distilleerderij gebruikt restbier als basis voor dranken


Een distilleerderij waar bier aan de basis staat van de productie van gin, jenever en whisky. Dat is Anima, dat 6 oktober haar deuren opent in Nijmegen. 

Logo_rss_entry-115550

Lokale Helden & Co ontwikkelt matchingsconcept


Lokale Helden & Co ontwikkelde een concept dat lokale food-ondernemers aan bedrijven koppelt. Iedereen met een passie voor horeca kan als ondernemer binnen de bedrijfscatering aan de slag gaan met ondersteuning vanuit Lokale Helden & Co. 

Logo_rss_entry-115549

Happy Tosti zet soep De Verspillingsfabriek op kaart


Happy Tosti, winnaar van de ‘Start-up of the year award’, verkoopt sinds kort soep van De Verspillingsfabriek. Zo zorgt de jonge organisatie ervoor dat met de verkoop hiervan de cirkel van verspilling rond is: soep gemaakt van verspilde groente, geserveerd door mensen met een beperking. 

Logo_rss_entry-115553

'Verhoging btw-tarief desastreus voor horeca'


Koninklijke Horeca Nederland -KHN- vindt het onacceptabel dat er plannen zijn om het lage btw-tarief te verhogen, zonder dat daarbij rekening wordt gehouden met de negatieve gevolgen voor horecaondernemers. ‘Het lijkt een kleine stap, maar de impact is groot. Want horecaondernemers werken met kleine marges.’ 

Logo_rss_entry-115517

Live verslag Bocuse d’Or Nederland 2017


Maandag 18 september strijden op de beursvloer van Gastvrij Rotterdam vijf chefs om de Bocuse d’Or Nederland. Misset horeca is er bij en doet vandaag verslag van de spannende strijd om de Bocuse d’Or. Welke chef mag Nederland vertegenwoordigen in Turijn in 2018 ? 

Logo_rss_entry-115486

Tweede editie Amsterdam Wine Festival nog uitgebreider


De Westergasfabriek in Amsterdam is van 29 september t/m 1 oktober het toneel van het tweede Amsterdam Wine Festival. De oogstfeesten van het Noordelijk Halfrond staan deze editie centraal. 

NHG Video

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht