NHG Horecanieuws

Normal_rss_entry-85420

Unilever ziet niks in overnamebod Kraft Heinz


ROTTERDAM (ANP) - Unilever heeft een overnamevoorstel van zijn Amerikaanse branchegenoot Kraft Heinz resoluut van de hand gewezen. Het Brits-Nederlandse was- en voedingsmiddelenconcern vindt de geboden prijs van omgerekend ruim 134 miljard euro veel te laag en ziet financiële noch strategische voordelen in een fusie.

Normal_rss_entry-85249

Tom Odell viert vrijheid in Groningen


GRONINGEN - Tom Odell verzorgt op Bevrijdingsdag een exclusief optreden in Groningen. De Britse singer-songwriter staat alleen op het Bevrijdingsfestival Groningen en doet geen andere festivals aan. Dat maakte de organisatie donderdag bekend.

Normal_rss_entry-85244

Hotel voor Sittard in Bisschoppelijk college


Het oude Bisschoppelijk College aan de Parklaan in Sittard wordt omgebouwd tot een hotel. Het pand, dat stamt uit 1908, krijgt 80 hotelkamers, 27 appartementen en 54 studio’s. Wie het hotel gaat exploiteren is nog niet bekend. Het wordt met 80 kamers het grootste hotel van Sittard.

Normal_rss_entry-85009

Vroegboektrends 2017: Maastricht, Valkenburg en Rotterdam in top 10


In het begin van het jaar maken veel Nederlanders hun plannen voor trips en vakanties tijdens de lente en in de zomer. Welke steden zijn in trek dit jaar. Hotelvergelijkingssite Trivago zocht het uit en maakte een top 10 van trending bestemmingen en een top 5 van landen die het meest in trek zijn. Maastricht, Valkenburg en Rotterdam staan in de ...

Logo_rss_entry-84791

Treeswijkhoeve wint Grand Prix van Assen


Het team van De Treeswijkhoeve uit Waalre, het restaurant van Dick en Anne Laura Middelweerd dat in bezit is van twee Michelinsterren, heeft de culinaire Grand Prix van Assen gewonnen. Het team stond op de wedstrijdvloer onder leiding van Patrick van Hogeloon. De wedstrijd heet officieel de Grand Prix EventtCulinair. Hogeloon en zijn team nemen ...

Logo_khn

Cybersecurity in de horeca: luxe of noodzaak?


Cybercriminaliteit vormt een steeds grotere bedreiging in onze samenleving. Steeds vaker zijn bedrijven slachtoffer van grote fraude. Ook horecaondernemers moeten alert zijn als zij gebruik maken van computers, mobiele telefoons en voor het bedrijf belangrijke software. KHN geeft tips.

Normal_rss_entry-84818

Eigenaren Conscious Hotels openen biologisch restaurant Moer


De eigenaren van de duurzame hotelketen Conscious Hotels in Amsterdam openen dinsdag 14 februari biologisch restaurant Moer. Het restaurant aan het eind van de Overtoom is zeven dagen per week geopend voor ontbijt, lunch, diner en borrel. Het restaurant werkt met lokale en seizoensproducten, waarbij groenten de hoofdrol spelen.

Normal_rss_entry-84831

Burgemeester: ‘landelijke toename motorbendes in horeca’


Volgens burgemeester Theo Schouten van Oldenzaal neemt de infiltratie van motorbendes in de horeca landelijk toe. Vorige week waarschuwde hij de ondernemers in zijn eigen stad voor de komst van de criminele bendes. ‘Clubs als Satudarah, Hells Angels en de Osmanen Germania proberen voet aan de grond te krijgen in Oldenzaal’. Hij stuurde een waars...

Normal_rss_entry-84856

Food Professional Day in teken van zuivel


Op maandag 20 maart vindt de zevende editie van de Food Professional Day plaats bij Rijn IJssel Vakschool Wageningen. Dit jaarlijkse evenement draait om vakmanschap en wetenschap rondom voedsel.

Normal_rss_entry-84877

Week van het Nederlandse Bier staat voor de deur


De Week van het Nederlandse bier staat voor de deur. Van 11 mei tot en met 21 mei vindt het event voor de zesde keer plaats. Tal van activiteiten rondom Nederlands bier worden dan georganiseerd door heel Nederland.

Normal_rss_entry-84669

Hampshire Hotel Newport Huizen failliet


Hampshire Hotel Newport in Huizen is failliet. Eigenaar MGX Exploitaties is door de rechtbank failliet verklaard. Het hotel is wel gewoon geopend. Restaurant Club Newport 1852 – gevestigd in het hotel – gaat mee in het faillissement van Hotel Newport.

Normal_rss_entry-84656

Vijfde zzp'ers heeft minder werk door wet DBA


AMSTERDAM (ANP) - Een op de vijf zelfstandigen zonder personeel (zzp'ers) voelde afgelopen jaar de negatieve gevolgen van de nieuwe wet die in het leven is geroepen om schijnconstructies tegen te gaan. Dat komt neer op circa 122.000 zelfstandigen die één of meer opdrachten misliepen, zo concludeert de Kamer van Koophandel (KvK) maandag na eigen ...

Normal_rss_entry-84616

Concertgebouworkest grijpt naast Grammy


LOS ANGELES (ANP) - Het Koninklijk Concertgebouworkest (KCO) heeft zondag geen Grammy-award weten te bemachtigen. In de categorie beste orkestrale uitvoering streek het Boston Symphony Orchestra met de eer.

Normal_rss_entry-84391

Topman Just Eat stapt op


LONDEN - Topman David Buttress van de Britse maaltijdbezorgsite Just Eat treedt terug wegens dringende familie-aangelegenheden. Hij maakt het eerste kwartaal nog af en draagt zijn taken dan over aan voorzitter van de raad van bestuur, John Hughes. Dat maakte Just Eat vrijdag bekend.

Normal_rss_entry-84387

Rookverbod in horeca beter nageleefd


DEN HAAG (ANP) - De horeca houdt zich steeds beter aan het rookverbod. Dat blijkt uit een jaarlijkse controle van de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit (NVWA).

Normal_rss_entry-84176

Roel van Velzen treedt op bij 5 meiconcert


AMSTERDAM - Roel van Velzen, Joy Wielkens en Remy van Kesteren treden dit jaar op tijdens het traditionele 5 meiconcert op de Amstel in Amsterdam. Ook het Nationale Ballet en de cast van de succesmusical Soldaat van Oranje is van de partij. De optredens worden begeleid door het Metropole Orkest. Dat heeft het Nationaal Comité 4 en 5 mei bekendge...

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht