NHG Horecanieuws

Logo_rss_entry-32353

17-jarige hoofdverdachte in zaak nepneutbon


ROOSENDAAL (ANP) - De hoofdverdachte in de zaak van de duizenden valse 'neutbonnen' die bij de start van carnaval in Roosendaal opdoken, is een zeventienjarige jongen uit die plaats. Het onderzoek naar hem loopt nog, zo meldt het Openbaar Ministerie maandag. Een achttienjarige jongen uit Kruisland zou hem hebben geholpen. Hij moet zich in april ...

Logo_rss_entry-32294

KHN: 'Ook maatregelen tegen doorgeven biertje'


Branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland pleit in het debat over jongeren en alcohol voor een aanpak van de wederverstrekker, ouderen die voor 18-minners drank kopen en dit doorgeven. ‘Inspecteurs kunnen iedereen aanpakken, behalve die groep.’

Logo_rss_entry-32295

Boutique Hotel ErkelenS 3-sterren Superior geclassificeerd


Hotel ErkelenS ontvant maandag 8 februari 2016 uit handen van burgemeester Van Oosterhout van de gemeente Aa en Hunze, het officiële sterrenschild met de titel: 3-Sterren Superior Hotel. Eigenaren Agnes en Jan Erkelens: ‘Daar zijn we bijzonder trots op.’

Logo_rss_entry-32305

Lauswolt promoveert naar vijf sterren


Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag promoveert van vier naar vijf sterren hotel. Het is het enige vijfsterrenhotel van Noord-Nederland. In november vorig jaar kreeg de keuken van Lauswolt een ster van Michelin.

Logo_rss_entry-32312

Amsterdam sloot 167 illegale hotels in 2015


De gemeente Amsterdam heeft in 2015 maar liefst 167 illegale hotels gesloten. Daarnaast zijn er meer dan 1200 woningen vrijgemaakt van woonfraude vorig jaar. De gemeente trekt in 2016 1 miljoen euro extra uit voor de aanpak van illegale hotels en bewoning.

Logo_rss_entry-32311

Workshop Tess Posthumus tijdens Terras Bootcamp


Nederland’s beste bartender, Tess Posthumus, zal tijdens de Misset Horeca Terras Bootcamp, een workshop zomercocktails geven. Samen met deelnemers zal zij vijf eenvoudige cocktails bereiden die het komend seizoen op de kaart kunnen.

Logo_rss_entry-32318

Duidelijkheid over wijnexamens


Verwarrende en foutieve berichtgeving omtrent wijnexamens in Nederland heeft tot veel vragen geleid onder wijnopleiders, roc’s en werkgevers in de horeca en retail. SVH en Swen introduceren in 2016 nieuwe wijnexamens. 

Logo_rss_entry-32244

Vuurwerkshow Chinees Nieuwjaar geschrapt


AMSTERDAM (ANP) - De vuurwerkshow in Amsterdam maandagavond ter ere van het Chinees Nieuwjaar is geschrapt in verband met de harde wind. Dat heeft de organisatie zondag laten weten. Het vuurwerk zou plaatsvinden vanaf het dak van hotel Krasnapolsky op de Dam in Amsterdam.

Logo_rss_entry-32256

45e editie Filmfestival Rotterdam wat drukker


ROTTERDAM - De 45e editie van het International Film Festival Rotterdam (IFFR) telde 305.000 bezoeken. Dat is meer dan afgelopen jaren. Vorig jaar noteerde het IFFR 302.000 bezoeken en in 2014 bleef de teller steken op 287.000.

Logo_rss_entry-32270

Beyoncé naar Amsterdam voor optreden


SANTA CLARA - Beyoncé gaat weer op wereldtour en zal daarbij ook Amsterdam aandoen. Dat kondigde de popster aan na haar optreden tijdens de Super Bowl.

Logo_rss_entry-31988

Musical Hair in september in theaters


AMSTERDAM - De musical Hair komt volgend theaterseizoen naar Nederland. De musical, met de grote hits Aquarius en Let The Sunshine In, wordt geregisseerd door Carline Brouwer die eerder ook de leiding had over de musicals The Bodyguard en Sister Act. De bewerking en vertaling zijn het werk van Dick van den Heuvel, meldt Stage Entertainment.

Logo_rss_entry-32006

Stach opent foodshop in Mercure Hotel


De Amsterdamse eetwinkel Stach, gespecialiseerd in verantwoorde to-go producten en (on)bekende specialiteiten van lokale leveranciers, heeft een foodshop geopend in Mercure Hotel Amsterdam City.

Logo_rss_entry-32016

Dood na stunt met hamburger


Een man uit Engeland die, onder invloed van een paar biertjes, flink wilde doen tegenover vrienden, moest dat bekopen met de dood.

Logo_rss_entry-32015

Lavazza staat op punt Carte Noire te kopen


De Italiaanse koffiefabrikant Lavazza is bezig de Franse branchegenoot Carte Noir over te nemen. Daarmee zou Lavazza uitgroeien tot de vierde grootste koffiefabrikant ter werld. Als gevolg van de fusie tussen DE Master Blenders en de koffietak van Mondelez staat Carte Noir al enige tijd in de etalage.

Logo_rss_entry-32035

950 duizend etentjes via restaurantactie AH


De spaaractie van AH en restaurant- en reserveringssite IENS heeft geleid tot 950.000 etentjes. Aan de actie deden zo’n 1500 restaurants mee in Nederland en België.

Logo_rss_entry-31999

Maan naar Bevrijdingsfestival Den Haag


DEN HAAG - Zangeres Maan, winnares van The Voice of Holland, opent dit jaar het Bevrijdingsfestival in Den Haag. De festivalorganisatie heeft ook de Britse bands The Beat en Will and the People weten te contracteren voor het evenement dat op 5 mei plaatsvindt op het Malieveld.

NHG Horecavacatures

NHG Video

NHG Nieuwsoverzicht