NHG Horecanieuws

Logo_rss_entry-75224

12 deelnemers strijden voor Lekkerste Hamburger Fastest


De deelnemers van de Lekkerste Wedstrijden, die plaatsvinden tijdens de Horecava, zijn bekend. Voor de fastservicebranche is vooral de categorie Lekkerste Hamburger Fastest interessant, omdat er vooral cafetariamedewerkers aan meedoen. Dit zijn de elf kanshebbers. 

Logo_rss_entry-75223

België zet suikerbelasting niet door


België schrapt het plan om volgend jaar belasting te heffen op producten met veel suiker. De regering heeft dat besloten met als argument dat het ten koste zou gaan van de koopkracht, zegt het ministerie van Volksgezondheid. 

Logo_rss_entry-75182

Gastvrijheid telt meeste baanopeningen voor mbo’ers


Het aantal mbo-vacatures is sterk aan het toenemen. In de periode maart tot en met augustus van dit jaar ontstonden 207.600 vacatures op mbo-niveau, 9% meer dan in dezelfde periode vorig jaar. De gastvrijheid en de retail hebben de meeste baanopeningen voor mbo’ers. 

Logo_rss_entry-75181

Veganistische snacks krijgen eigen tempel


Fastserviceondernemers steken regelmatig de grens over om inspiratie op te doen. In Londen kun je binnenkort bijzondere kipsnacks eten, alleen zit er geen kip in. 

Logo_rss_entry-75174

Tweede boek Kaatje bij de Sluis*; handboek voor bediening


Gastheer Harald Hovenkamp van restaurant Kaatje bij de Sluis, lid van de Alliance Gastronomique, in Blokzijl brengt zijn tweede boek uit: ‘Je zegt, wat je denkt.’ In dit praktijkhandboek legt Hovenkamp uit hoe je gasten leest door middel van hun lichaamstaal. Daardoor kunnen gastheren nog beter inspelen op de wensen van de gast. ’De bediening kr...

Logo_rss_entry-75172

Winnaars Week van de Friet ontvangen prijzen


Ze stuurden hun leukste FrietFoto in of ze deden tijdens de Week van de Friet mee aan De Nationale FrietTest. Dat leverde drie Nederlandse frietliefhebbers mooie prijzen op die ze bij ‘hun’ cafetaria in Eindhoven mochten ophalen. 

Logo_rss_entry-75081

Michelin behoudend in Duitsland


Duitsland heeft er in de Michelingids 2017 geen nieuwe driesterrenrestaurants bij. Wel kregen drie restaurants hun tweede ster en 28 hun eerste ster. Ook verloren 23 zaken hun ster, en werden ook drie tweesterrenzaken geschrapt. 

Logo_rss_entry-75082

Braakhekke hield van de spotlights


De ‘Kookgek’ is niet meer. Joop Braakhekke heeft zijn strijd tegen alvleesklierkanker verloren. De tv-kok veroverde Nederland als de eigenzinnige eigenaar van het befaamde Le Garage, maar bovenal door zijn excentrieke presentatie van het populaire tv-programma Kookgek in de jaren negentig. Donderdag 8 december  bevestigde zijn familie dat Braakh...

Logo_rss_entry-75076

Le Garage gewoon open: 'zou Joop gewild hebben'


‘Onze founding father, inspirator en voorbeeld Joop F. Braakhekke overleden. Wij zijn nog allemaal in shock!’ meldt het Amsterdamse restaurant Le Garage op haar Facebookpagina 

Logo_rss_entry-75073

BN'ers betuigen eer aan Joop Braakhekke


DEN HAAG - Levensgenieter, inspirator, smaakmaker: de superlatieven schieten bekend Nederland tekort om op sociale media een laatste eer te bewijzen aan Joop Braakhekke.

Logo_rss_entry-75066

Reacties op overlijden Joop Braakhekke


De branche reageert geschokt en verdrietig op het overlijden van Joop Braakhekke. ‘We verliezen een voorbeeld voor velen,’ luidt een van de reacties. Jonnie Boer, Michel van der Kroft en Lucas Rive memoreren Braakhekke. 

Logo_rss_entry-75062

ONS blijft Kookgek uitzenden


HILVERSUM (ANP) - Televisiezender ONS blijft het beroemde kookprogramma van Joop Braakhekke uitzenden, ook na het overlijden van de maker op donderdag. De zender heeft dat met de kok en zijn manager zelf afgesproken, meldde een woordvoerster naar aanleiding van de dood van Braakhekke. De televisiekok overleed donderdag aan de gevolgen van alvlee...

Logo_rss_entry-75051

Topkok Joop Braakhekke (75) overleden


Joop Braakhekke is donderdag op 75-jarige leeftijd overleden. Braakhekke vocht al enige tijd tegen alvleesklierkanker. In september kreeg hij te horen dat de ziekte was teruggekeerd nadat hij eerder schoon was verklaard. 

Logo_van_straalen_mkb

MKB profiteert meer van financiering, maar meer acties zijn nodig


Acties van de overheid en de markt kunnen voor circa 2,7 miljard euro aan extra financiering losmaken voor het midden- en kleinbedrijf. Dat schrijft minister Kamp van Economische Zaken (EZ) in de Kamerbrief Aanvullend Actieplan mkb-financiering die 6 december 2016 aan de Tweede Kamer is gestuurd. Michaël van Straalen, de voorzitter van MKB-Neder...

Logo_rss_entry-74993

'Diervriendelijk vlees' is ergste uitdrukking


De term ‘diervriendelijk vlees’ is de irritantste uitdrukking van 2016. Bijna een derde van de 22.000 deelnemers aan de verkiezing ‘Weg met dat woord’ stemde op het diervriendelijke vlees, als kreet die ze in 2017 niet meer willen horen. Dat heeft het Instituut voor Nederlandse Taal donderdag gemeld. 

Logo_rss_entry-74864

Regering verbiedt partydrug 4-FA


DEN HAAG (ANP) - De drug 4-fluoramfetamine (4-FA) wordt verboden. Het middel, dat ook wel bekendstaat als 4-FMP en xtc-light, kan volgens het ministerie van Volksgezondheid leiden tot ernstige hoofdpijn, schade aan hart en bloedvaten en in sommige gevallen zelfs hersenbloedingen. Het middel werd volgns het Trimbos Instituut zeker twee mensen fat...

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht