NHG Horecanieuws

Logo_rss_entry-86336

Faillissement voor restaurant De Brouwerij in Vleuten


Restaurant De Brouwerij in Vleuten, waaronder ook Snackbar De Brouwerij valt, is failliet verklaard. Het bedrijf wijt het faillissement aan de aanhoudende financiële tegenslagen, de hoge huur van het oude pand en het toenemende aanbod van horeca in de directe omgeving.

Logo_rss_entry-86335

Griekse brouwer eist 100 miljoen euro van Heineken


Heineken heeft een schadeclaim van ten minste 100 miljoen euro ontvangen van de Griekse bierbrouwer Macedonian Thrace Brewery. Heineken zou via zijn dochter Athenian Brewery jarenlang misbruik hebben gemaakt van zijn machtspositie in Griekenland. Het moet zich daarvoor nu bij rechtbank in Amsterdam gaan verantwoorden.

Logo_rss_entry-86343

La Cubanita haalt twee ton op voor 'Villa Joep'


Tapasketen La Cubanita heeft in een maand tijd 200.000 euro opgehaald voor Villa Joep, het fonds tegen neuroblastoom kinderkanker. De tapasketen bood een speciaal arrangement aan om geld op te halen voor onderzoek naar deze vorm van kanker bij kinderen.

Logo_rss_entry-86345

Eerste Amsterdam Cocktail Week staat voor de deur


De eerste editie van de Amsterdam Cocktail Week, georganiseerd door bartenders Tess Posthumus, Timo Janse, Kevin Kroon en Albert van Beeck Calkoen, staat voor de deur. Van maandag 6 tot en met zondag 12 maart 2017 zal het event plaatsvinden.

Normal_rss_entry-86204

Anton de Lange van Kasteel Engelenburg start hotel in Zutphen


In Zutphen opent in de loop van 2018 een klein boetiek hotel in het voormalige Broederenklooster. Het klooster – nu tijdelijk in gebruik als bibliotheek – wordt zo veel mogelijk in oorspronkelijke staat teruggebracht. Anton de Lange van Kasteel Engelenburg in Brummen zit achter de plannen voor het hotel in Zutphen

Normal_rss_entry-86194

Taste of Amsterdam 2017: Julius Jaspers, Jef van den Hout en Michiel Deenik


Julius Jaspers, Michiel Deenik (Roast Room en VisaandeSchelde) en Jef van den Hout van The French Connection zijn drie chefs die dit jaar actief zijn op Taste of Amsterdam 2017. Het food festival is van 2 tot en met 5 juni. Chefs verzamelen zich in het Amstelpark om hun signature dishes aan het publiek te laten proeven.

Normal_rss_entry-86188

Sluiting Café De Bulldog Maastricht dreigt na inval politie


De Bulldog in Maastricht is op last van de gemeente gesloten na de vondst van een partij harddrugs in het café. Als het aan de gemeente ligt houdt de horecagelegenheid de deuren voor een jaar gesloten.

Normal_rss_entry-86218

Sterrenchef Laurent Smallegange kanshebber Jeune Restaurateur Award


Laurens Smallegange van sterrenstaurant Spetters in Breskens is kanshebber voor de JRE Heritage Award 2017. Hij is de enige Nederlandse genomineerde in een rijtje van chefs uit elf landen waaronder ook Elena Arzak.

Normal_rss_entry-86226

De beste ijssalons gaan de strijd aan met elkaar


De genomineerden voor ‘Beste ijssalon van 2017’ zijn deze week bekendgemaakt. De komende maand gaan 5 ijssalons de strijd met elkaar aan. 

Normal_rss_entry-86239

Restaurant en café in grotere Albert Heijn supermarkten


Albert Heijn wil nog dit jaar zes grotere winkels voorzien van een café en een restaurant waar klanten tussen de boodschappen door een kop koffie kunnen drinken of een vers bereide maaltijd kunnen nuttigen. Dat heeft een woordvoerster van het supermarktbedrijf donderdag bevestigd na een bericht in Het Parool.

Logo_rss_entry-86248

Sterrenrestaurant Aan de Poel viert 10-jarig bestaan


Restaurant Aan de Poel in Amstelveen bestaat in oktober 10 jaar. In het afgelopen decennium vergaarden de eigenaars, chef-kok Stefan van Sprang en sommelier Robert Veuger, twee Michelinsterren. Voor het jubileumjaar wordt flink uitgepakt.

Normal_rss_entry-85998

De Librije veilt restaurant inventaris oude pand


De inventaris van het oude pand van driesterrenrestaurant De Librije gaat onder de virtuele hamer. Van 24 tot en met 28 februari houdt BVA-Auctions.com een online veiling.

Normal_rss_entry-86007

Burger King neemt fastfoodketen Popeyes over


Het moederbedrijf van Burger King, het Amerikaanse Restaurant Brands International (RBI), heeft branchegenoot Popeyes Louisiana Kitchen overgenomen. Popeyes staat vooral bekend staat om gefrituurde kip- en visgerechten.

Logo_rss_entry-86028

150-jarig Amstel Hotel zet virtual reality in bij restauratie


Het bekende Amstel Hotel in Amsterdam ondergaat momenteel een grootscheepse restauratie van de buitenzijde. Ook viert het hotel haar 150-jarig bestaan. Gasten die in kamers verblijven waar het zicht door de werkzaamheden belemmerd wordt, vinden een VR-bril op hun kamer.

Normal_rss_entry-86086

Eurest nieuwe cateraar voor Fokker


Eurest is de nieuwe cateraar voor Luchtvaarttoeleverancier Fokker Technologies. De catering wordt verzorgd volgens het gezondheidsprogramma ‘Know Your Food’ op de locaties Papendrecht, Helmond, Hoogeveen en Hoofddorp.

Logo_rss_entry-86083

Kookwedstrijden tijdens Food Lab Zeeland


Op maandag 13 maart en dinsdag 14 maart vindt in de Zeelandhallen in Goes FoodExpo Zeeland plaats. Het samenwerkingsverband tussen bedrijven en het vmbo en mbo horecaonderwijs in Zeeland, Food Lab Zeeland, organiseert op beide dagen horecavakwedstrijden voor professionals en mbo- studenten.

NHG Faillisement in de horeca

NHG Horecavacatures

NHG Nieuwsoverzicht