Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Welke bbq is het meest geschikt voor jou?

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 7 min
location_on [xx]km
Een bbq heeft voor veel mensen een onweerstaanbare aantrekkingskracht. Dit is zeker het geval voor de mannen onder ons waarbij bbqen toch vaak een oerinstinct naar boven haalt. De grote vraag is in veel gevallen echter welke bbq het meest geschikt voor je is. Aangezien er zeer veel keuzemogelijkheden zijn en de ene bbq de andere niet is, is het goed om je hier vooraf goed in te verdiepen voordat je overgaat tot aankoop. Dit voorkomt een hoop teleurstelling achteraf. In dit blog gaan we daarom dieper in op de verschillende bbq’s in de hoop je een beeld te kunnen geven welke bbq het meest geschikt voor jou is. 

Verschillende soorten bbq’s

In vergelijk met een aantal jaar geleden zijn er tegenwoordig zeer veel keuzemogelijkheden op het gebied van bbq’s. Het is nog helemaal niet zo lang geleden dat je geen andere keuze had dan een bbq op houtskool. Een eenvoudig model waarbij je als bbq chef voor diverse uitdagingen kwam te staan. De eerste uitdaging was het ding aansteken en aan houden. Menigeen heeft in die tijd flink staan wapperen met een oude krant boven de kolen die gewoon niet wilden branden. Had je het uiteindelijk dan toch voor elkaar, dan was het zaak om het vlees er op het juiste moment op te leggen en te zorgen dat het niet acuut aanbrandde. We kunnen ons allemaal het kippetje dat van buiten zwart was en van binnen niet gaar nog wel herinneren……... 
Sinds die tijd is het aanbod, en in veel gevallen ook het gemak, sterk toegenomen en verbeterd. Het barbecueën hoeft niet meer gezien te worden als een primitieve manier van het bereiden van eten maar juist als een manier om dit in alle luxe in de buitenlucht te kunnen doen. Er staan desgewenst hele buitenkeukens voor je ter beschikking. Hieronder vertellen we dan ook meer over de verschillende soorten bbq’s waar je tegenwoordig uit kunt kiezen.  
 

De gasbarbecue

De bbq op kolen behoeft geen verdere introductie dus gaan we meteen verder naar met de populaire gasbarbecue. Dit soort bbq’s zijn zeer praktisch en vrijwel direct klaar voor gebruik. Ze geven weinig tot geen rook af wat deze bbq zeer geschikt maakt voor een kleine tuin of binnenplaats. De smaak van het vlees komt zeer dicht in de buurt van de smaak van de houtskool bbq en zijn de gerechten in de meeste gevallen wél gaar vanbinnen. Hou er wel rekening mee dat je altijd een gasfles op voorraad hebt want dat is altijd op als je het net niet verwacht of kunt gebruiken.  
 

Ga je voor gemak? Dan ga je voor de elektrische bbq

Een elektrische barbecue is een uitstekend alternatief als een houtskool- of een gas bbq géén optie voor je is. Een elektrische bbq koop je voor het gemak en comfort. Daarnaast is het de meest veilige manier van barbecueën. Je werkt immers niet met open vuur of met gas. Dit is de voornaamste reden dat elektrische barbecues vaak worden gebruikt door mensen met een balkon of een dakterras. Deze bbq’s geven geen rook af en zijn direct klaar voor gebruik.     
 

De kamado bbq

De absolute hit van dit moment is de kamado bbq. Dit is een luxe uitvoering van een houtskool barbecue. Kamado barbecues zijn eivormig en in de meeste gevallen gemaakt van keramiek. Dit zorgt voor een constante temperatuur waardoor je er de meest heerlijke gerechten mee kunt maken. Als jij het leuk vindt om culinaire hoogstandjes klaar te maken op de barbecue, is een kamado bbq aanbieding zeker het overwegen waard.
29 juni '23 (11:03)

Ketchup van The Ketchup Club vanaf volgende week te vinden bij de Albert Heijn

The world needs more ketchup, vindt The Ketchup Club. Waarom? Omdat ketchup het beste haalt uit groenten en fruit die anders worden weggegooid. Bijvoorbeeld in Kenia, waar The Ketchup Club meer dan 100 boeren helpt voorkomen dat 40 procent van de tomaten- en mango-oogst verloren gaat. Wat overblijft? Boeren met een stabiel en beter inkomen en veel, veel minder verspilling. Vanaf volgende week is de ketchup van The Ketchup Club in 3 smaken te koop in meer dan 700 filialen van Albert Heijn. Dat meldt The Ketchup Club.

16 juni '23 (10:41)

Flink begint ‘Buurthub’-winkel in Alkmaar

Flink wil de winkels van waaruit bezorgers vertrekken aantrekkelijker maken voor buurtbewoners. Dat wil de flitsbezorger doen met de zogenaamde ‘Buurthubs’. De eerste locatie openen zij in Alkmaar. Daar heeft de locatie een flinke make-over gekregen, met een volledige restyling en een nieuw interieur. Dat meldt Foodclicks.

15 juni '23 (18:04)

Leo Catering kan Woonstad Rotterdam aan portefeuille toevoegen

Sinds 5 juni kunnen werknemers van Woonstad Rotterdam genieten van de catering van Leo Catering (hiervoor Leo Love Good Food). Dagelijks krijgen medewerkers op drie locaties hun maaltijden door dit bedrijf verzorgd. Dit meldt Out.of.HomeShops. 

14 juni '23 (12:44)

Sodexo serveert alleen nog duurzame vis

Cateraar Sodexo heeft de stap gemaakt om vanaf dit jaar alleen nog 100 procent duurzame vis te verkopen. Om te laten zien dat het menens is, hebben zij tijdens de World Ocean Day op 8 juni de ‘World Ocean Deal’ ondertekend. Sodexo gaat gebruikmaken van de VISWijzer, een uitgave van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Voorheen sloten ook cateraars Albron en Vermaat zich bij de deal aan. Dat meldt Sodexo.

14 juni '23 ( 9:30)

Kabinet trekt 30 miljoen uit voor visserijsector en vissersdorpen

Het kabinet trekt 30 miljoen euro uit voor de visserijsector, meldt minister Piet Adema (Landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld is ook bedoeld voor vissersdorpen en -gemeenschappen. Die staan de laatste jaren onder druk omdat de vissersvloot krimpt, onder meer vanwege de hoge brandstofprijzen en het verbod op pulsvissen.

13 juni '23 (12:46)

Mariska uit Hilversum stopte als sekswerker en bakt nu koekjes voor de Amsterdamse horeca

Mariska Majoor uit Hilversum werkte jarenlang als sekswerker en was een boegbeeld voor de branche. Tot zij zeven jaar geleden erachter kwam dat ze ernstig ziek is. Toen stopte ze met werken. Het was het begin van een merkwaardige carrièreswitch: nu bakt en verkoopt ze koekjes voor de Amsterdamse horeca, meldt NH Nieuws.

13 juni '23 (11:10)

Sligro verduurzaamt vervoer met 25 elektrische vrachtwagens

In het verduurzamingsprogramma van Sligro geldt ook de verduurzaming van het transport. Daarom heeft Sligro een aantal jaren geleden geëxperimenteerd met verschillende elektrische voertuigen om in de praktijk te ontdekken welk type het meest geschikt is voor de distributie naar horeca in stedelijke omgevingen. Er zijn kleine bestelauto’s en klassieke vrachtauto’s uitgeprobeerd, evenals een wegtrein voor de binnenstad. Sligro ontving onlangs een levering van 25 nieuwe, volledig elektrische Renault vrachtauto’s om een volgende stap naar verduurzaming te maken. Dat meldt Sligro.

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.

07 juni '23 (11:09)

Cateraar Ladagerie gaat complete catering Hogeschool Rotterdam op zich nemen

De Hogeschool Rotterdam was op zoek naar een nieuwe cateraar en deed hiervoor een aanbesteding. Deze is gewonnen door cateraar Ladagerie. Momenteel doet het bedrijf al de catering voor de locaties Museumpark, Rochussenstraat en Academieplein, maar vanaf het volgende schooljaar dus op alle locaties. Ladagerie gaat meer nadruk leggen op plantaardig, vegetarisch en gezond eten. Wel verdwijnt de patat van Bram Ladage op het Museumpark. Dat meldt Profielen HR.