Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Deze rode wijn serveer je in jouw zaak

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Misschien zijn we in Nederland nog geen echte wijndrinkers, maar iedere horecazaak die zichzelf serieus neemt, heeft toch minimaal de keuze uit een aantal goede rode en witte wijnen bij de maaltijd. Uiteraard heb je ook een huiswijn en die is wellicht belangrijker dan de andere soorten. Een huiswijn dient beslist geen goedkope ‘slurpwijn’ te zijn die zonder trots wordt uitgeschonken. In plaats daarvan moet je de huiswijn beschouwen als het visitekaartje van je zaak, deze is niet peperduur, maar heeft wel raffinement en klasse.

Waarop selecteer je een goede huiswijn?

De beste rode wijn is een wijn die toegankelijk is voor iedereen. Het is een wijn met karakter, maar niet zo stevig dat de gast na een paar slokjes al zegt ‘ik heb genoeg’. De wijn moet uitnodigend zijn en lekker wegdrinken. Om die reden is een Italiaanse wijn, zoals barolo wijn, vaak geschikter dan een volle Franse wijn. Een huiswijn mag ook best een verrassing zijn, een gast komt immers vaak voor een ervaring van eten en drinken die thuis niet gewoon is. Voor een huiswijn mag het derhalve af en toe ook wel exotisch. De wijn is in Europa geïntroduceerd via het oosten. De wijnstok werd het eerst geplant in het gebied dat nu Irak en Iran heet. Deze kwam via de Grieken de rest van Europa binnen, en kwam terecht op plaatsen die geschikt zijn voor de aanplant van wijndruiven. Kies eens een wijn uit het oosten.

Ken het verhaal van je wijn 

Niet iedere horeca-exploitant is meteen ook een wijnkenner. Klanten komen immers voor meer dan een glas wijn. Toch is het een goed idee om meer te kunnen vertellen over je (huis)wijn. Tenslotte heb jij die gekozen voor je gasten en daarvoor had je een reden. Heb je een biologische wijn dan zal het verhaal over de passie en het geduld van de wijnbouwers om deze wijn te maken de klanten aanspreken die daarvoor kiezen. Maar in feite heeft ieder wijnhuis zijn geschiedenis en daar kan je op internet meestal genoeg over lezen. Gasten willen ook graag vermaakt worden met het verhaal over wat ze bij jou voorgezet wordt. Je hoeft beslist niet alle details te weten. Kies voor die feitjes die jou boeien, dan geldt dat vast ook voor je klanten.

Proeven is weten

Door wijn te proeven kan je het beste een selectie maken. Ook hier geldt dat je geen echte wijnkenner hoeft te zijn om een lekkere wijn te selecteren. Indien je een uitgebreide wijnkaart gebruikt, zal je de topwijnen en -jaren op het internet kunnen vinden. Maar in het algemeen is een aantal rode, rosé en witte wijnen voldoende voor de meeste klanten. Nog een tip: er zijn ook uitstekende wijnen die in tanks worden vervoerd naar de distributeur en daar in de fles worden gedaan. Het voordeel is dat er veel lichtere flessen kunnen worden gebruikt. Dat is beslist prettig voor het uitschenken gedurende lange avonden. Voor de beste wijn voor in de zaak moet je wat moeite doen, maar dat betaalt zich altijd terug middels tevreden klanten. 

15 april '24 ( 9:29)

Tips voor Slimme Financiële Strategieën

Geld is een essentiële brandstof voor elk bedrijf. Het stelt je in staat om te groeien, te investeren en je zakelijke doelen te bereiken. Het is echter niet alleen belangrijk om geld binnen te halen; het is net zo cruciaal om ervoor te zorgen dat het geld binnen jouw bedrijf efficiënt wordt gebruikt en blijft werken voor jouw voordeel. In dit artikel bespreken we enkele belangrijke tips en strategieën om geld binnen jouw bedrijf te laten werken.

08 april '24 ( 9:07)

Een persoonlijke touch in de horeca

Stel je voor, je loopt een café binnen en het eerste wat je ziet, is jouw drankje geserveerd in een glas met een grappig logo of een leuke spreuk erop. Dat is toch meteen een ander begin van je bedrijf? Precies dit effect bereik je met glazen bedrukken. Het lijkt een kleinigheid, maar zoiets simpels kan echt het verschil maken voor hoe mensen jouw tentje zien en over het praatje aan de bar of de tafel.

02 april '24 (10:32)

De grootste dranktrends van 2024

Wat zijn onze tips voor de dranktrends van 2024? Sommige dingen veranderen nooit in de steeds evoluerende drankenindustrie en een daarvan zijn enkele dranktrends die tot de verbeelding spreken van zowel barmannen als de man op straat. Wij denken dat dit deel uitmaakt van wat de voedingsmiddelen- en drankenindustrie zo aantrekkelijk maakt; ze evolueren voortdurend, verleggen de grenzen en zijn flexibel in het omgaan met de veranderingen in de gewoonten van de consument. Daarom voorspellen we dat de volgende dranktrends in 2024 helemaal populair worden. 

18 maart '24 (15:31)

Waarom werken in de horeca fantastisch is

Ben jij op zoek naar een coole carrière waar je nooit een dag twee keer beleefd, waar de vonken er altijd vanaf spatten en je omringd wordt door een levendige sfeer? Dan ben jij voor de horeca gemaakt! 

14 maart '24 (12:12)

Geef wijn drinken extra charme: laat uw wijnglazen graveren

Wijnglazen: we kunnen er eigenlijk nooit genoeg hebben. Dat geldt als privépersoon, maar nog veel meer als horecaondernemer. Want het ene moment hebt u wellicht slechts 10 mensen in uw zaak, een uur of dag later kan dat zomaar het tienvoudige zijn. Het ene moment wordt er meer wijn gedronken dan het andere. Denk hierbij aan die lange, gezellige winteravonden, de grotere gezelschappen met veel vrouwen en aan de warme zomers op het terras. Gaat u dus weer eens glazen bestellen? Denk dat eens aan wijnglazen graveren. Dat geeft extra cachet aan uw onderneming.

14 maart '24 (12:08)

Zo creëer je de beste bierervaring

Bier is altijd al ontzettend populair, maar de laatste jaren zien we een duidelijke verschuiving. In plaats van een simpel pilsje drinken we tegenwoordig veel liever een mooi speciaalbier. Hierbij kan het gaan om een fraaie uitvoering van een bekend merk als La Chouffe, Maredsous of Duvel, maar ook om een lokaal en kleinschalig gebrouwen bier uit Amsterdam, Brabant of de Veluwe. Deze bijzondere bieren zijn perfect als cadeau, maar ze worden ook steeds vaker geschonken in bars, cafés en andere horecazaken door het hele land. Voor de meest optimale ervaring bij het nuttigen van deze heerlijke drank, is het altijd aan te bevelen om gebruik te maken van een bijpassend glas. De meeste mensen hebben zelfs al een voorkeur voor een bepaald type bierglas.

14 maart '24 (10:02)

Zou houd jij je bezetting in de horeca optimaal

In de horeca draait alles om timing, teamwork en tevreden gasten. Een onderschat aspect dat écht het verschil kan maken, is goed personeelsmanagement én een flexibel werkrooster. Hoe dat precies zit, lees je in dit artikel.

12 maart '24 ( 8:29)

Creëer de juiste sfeer in je restaurant met interieurbeplanting

Het interieur van een restaurant speelt een belangrijke rol bij het creëren van de juiste sfeer en beleving voor gasten. Eén van de manieren om dit te verbeteren is door gebruik te maken van interieurbeplanting. In deze blog bespreken we hoe je de interieurbeplanting in je restaurant kunt verbeteren en waarom dit zo belangrijk is voor de algehele ervaring van je gasten.

01 maart '24 (10:10)

De Regels in de Horecabranche worden Herschreven door Digitale Innovatie

Niet alleen bepalen de kwaliteit van het voedsel en de service het succes in de snel veranderende horecasector, maar ook speelt de digitale presentatie van een restaurant een evengoed belangrijke rol. De invoering van digitale diensten in restaurants leidt tot een fundamentele transformatie, die ze hun reserveringsprocessen kunnen verbeteren, de eetervaring kunnen verrijken en hun online aanwezigheid kunnen verscherpen.

16 januari '24 (15:12)

Vergunningen en regels bij het openen van een horecazaak

Bij het starten van een horecagelegenheid zul je moeten voldoen aan diverse wettelijke vereisten. Dit geldt ook bij het overnemen van een bestaande horecagelegenheid. We hebben hieronder een overzicht voor je op een rij gezet.