Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Zo haal je het meeste uit jouw horeca apparatuur

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 7 min
location_on [xx]km

Deze koelapparatuur mag niet ontbreken in je eigen zaak

Open je een nieuw restaurant of knap je een bestaand restaurant op, dan dien je diverse horeca apparatuur aan te schaffen. Denk bijvoorbeeld aan koelapparatuur zoals een horeca koelkast. Het aanschaffen van de juiste koelapparatuur draagt bij aan tot hoeverre jouw zaak een succes wordt, want jouw eten moet zo goed mogelijk gekoeld zijn. Wij vertellen je in dit artikel meer over koelapparatuur en welke soorten koelapparatuur er niet mogen ontbreken in jouw restaurant. Lees snel verder voor meer informatie over koelapparatuur. 
 

Meer ruimte met de juiste koelapparatuur

Met koelapparatuur heb je de juiste plek voor het bewaren van al je ingrediënten. Echter moet je hierbij wel nadenken over de vorm en capaciteit van de apparatuur voordat je koelapparatuur koopt. Kies voor koelapparatuur waar je al het voedsel wat jouw restaurant produceert in kunt bewaren en zorg ervoor dat dit bij de indeling van de keuken past. Ga voorafgaand aan het aanschaffen van koelapparatuur na hoeveel ruimte je hiervoor beschikbaar hebt in de keuken en bedenk daarna wat je zoal wilt opslaan in de keuken. Voor ieder restaurant is er wel geschikte koelapparatuur te vinden, wat betekent dat je de koelapparatuur voor jouw zaak snel gevonden hebt.
 

Soorten koelapparatuur

Je kunt diverse soorten koelapparatuur kiezen. Welke koelapparatuur je kiest, is geheel afhankelijk van wat voor soort restaurant je hebt en hoeveel je gekoeld wenst te hebben. Je kunt kiezen uit koeltemperatuur zoals:
  • De horeca koelkast: ook hierin zijn er diverse varianten, zoals een onderbouw koelkast, doorrijkoelkast, prep-koelkasten en inloopkoelers. Het kan zijn dat je een combinatie hiervan nodig hebt.
  • Horeca vriezers: ook een horeca vriezer is van groot belang. Deze kun je in diverse maten kopen. Koop een vriezer die precies bij jouw capaciteit voedsel past.
  • Drankdispensers: mocht je een fast food restaurant hebben, dan zijn zelfbedieningsautomaten onmisbaar. Voordat je een drankdispenser koopt, is het aan te raden je te bedenken hoeveel soorten frisdrank je wilt aanbieden en welke merken dit moeten zijn.
  • IJsblokjesmachine: ook ijsblokjes zijn essentieel voor restaurants en cafés. Zo kun je jouw gasten heerlijke koude drankjes serveren, die zeker hard zullen gaan tijdens de zomermaanden.
 
Je weet nu welke koelapparatuur er niet mag ontbreken in jouw restaurant. Ga op zoek naar de juiste koelapparatuur via het internet en schaf direct aan wat je nodig hebt.  
08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.