Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Galderse Meren in Breda krijgt nieuwe horecagelegenheid

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Galderse Meren in Breda krijgt nieuwe horecagelegenheid
De Galderse Meren in Breda gaan op de schop. De gemeente zegt dat zij het recreatiegebied een grote make-over wil geven. Zo moet er onder meer een horecagelegenheid komen die het hele jaar open is. Daarnaast wil de gemeente inzetten op een betere bereikbaarheid met de fiets. Dit meldt Breda Vandaag.

Meer dan tien jaar geleden verscheen een rapport waarin de visie op de ontwikkelingsmogelijkheden van de Galderse Meren in Breda werd beschreven. Uiteindelijk is er niks van het plan gekomen. Op initiatief van de Bredaase VVD is nieuw in 2021 nieuw leven in het plan geblazen en gaf de partij de opdracht voor een nieuwe gebiedsvisie. Deze motie ging onder de naam ‘Geef de Galderse Meren een upgrade’.

De gemeente wil een diverse recreatielocatie maken van het gebied. Bezoekers moeten hier kunnen genieten van het strand, maar ook van de natuur en horecavoorziening. De eerste stap van het plan is uitgevoerd. Er is een gebiedsprofiel waar de visie over de Galderse Meren is weergegeven.

Uitgangspunten

Het is de bedoeling dat het recreatiegebied voor iedereen toegankelijk wordt. Daarom zet de gemeente zich in voor betere bereikbaarheid, voornamelijk voor fietsers. De noord- en oostzijde van de Galderse Meren wordt beschermd natuurgebied.

Aan de west- en zuidkant wordt de mogelijkheid geboden voor recreatie. De gemeente wil dat er het hele jaar door recreatiemogelijkheden zijn rondom het meer. Een deel daarvan wordt gerealiseerd door een horecavoorziening die het hele jaar open blijft. Er wordt wel een kanttekening geplaatst: er moeten duidelijk afspraken zijn over geluid en verlichting na zonsondergang om de impact op de natuur zo veel mogelijk te beperken.

Naast een horecavoorziening die het hele jaar open is, komt er twee keer per jaar een moment beschikbaar om grotere evenementen bij de Galderse Meren te organiseren. Deze kunnen ook benut worden voor kleinschalige evenementen.

Door: Nationale Horecagids

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.