Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Fallon Hoog Antink komt naar restaurant Vermeer in Amsterdam als nieuwe sommelier

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Fallon Hoog Antink komt naar restaurant Vermeer in Amsterdam als nieuwe sommelier
Na Simon Veldman komt er een nieuwe sommelier naar restaurant Vermeer in Amsterdam. Fallon Hoog Antink is aangesteld op deze positie. Veldman gaat een nieuwe uitdaging aan en daarom was Vermeer op zoek naar een nieuwe sommelier. Het oog is gevallen op Antink, die de positie heeft geaccepteerd. Dit meldt de Restaurant Krant.

Het wordt geen nieuwe omgeving voor Antink: de afgelopen jaren heeft zij al gewerkt als assistent-sommelier in het restaurant aan de Prins Hendrikkade. Haar passie voor wijn ontstond bij De Nederlanden in Vreeland. Na haar ervaringen daar besloot ze om de wijnopleiding te volgen aan de Academie voor Gastronomie van Peter Klosse, waar ze sommelier is geworden. Ze vond dat het na vier jaar tijd was voor een nieuwe uitdaging. En die heeft ze gevonden, bij haar oude werkgever.

Meer dan alleen wijnkennis

Antink is enthousiast over de kans die Vermeer haar heeft geboden. De maître van Vermeer, Bjorn van Aalst, heeft haar veel geleerd over het vak. Het gaat verder dan alleen wijnkennis bij Vermeer. Zo moet je volgens Antink verstand hebben van inkopen, prijsbepaling, personeel en voorraadbeheer. Het doel van Antink is om te laten zien hoe goed de wijnkelder van het restaurant is. Ze zegt dat er veel bijzondere wijnen in de kelder van Vermeer liggen. Die wil ze meer onder de aandacht brengen.

Stage bij wijngoed Heiss

Het afgelopen half jaar heeft Antink veel extra kennis opgedaan over het proces van het maken van wijn. Zo liep ze stage bij wijngoed Heiss in Oostenrijk. Daar deed ze niet alleen kennis op, maar ook mooie verhalen. Antink denkt dat dit een belangrijk onderdeel is van een goede sommelier. Die mooie verhalen leveren goede gesprekken op aan de tafel. “Daar was mijn voorganger Simon een meester in. Ik denk dat mijn smaak wat modern-forward is, wat weer goed aansluit bij de vegetarische kookstijl van de chef, Chris Naylor.

Door: Nationale Horecagids

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.