Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Horecabeurs Noord Nederland kijkt terug op zeer geslaagde editie

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Buiten is het nat en guur op de eerste herfstige oktoberdag van 2018, binnen is het warm en aangenaam en vult de Martinikerk in Groningen zich met ruim 2000 beursbezoekers en allerhande ´horecageuren´, op hét horecaevent van Noord-Nederland. Ook dit jaar heeft de beurs weer een schare vaste bezoekers en nieuwkomers getrokken, allen werkzaam in de horeca.

Vaste- en nieuwe onderdelen

De organisatie van HBNN innoveert en probeert elk jaar nieuwe onderdelen toe te voegen aan haar evenement. Zo zijn de vaste formules zoals: De Klaar Af Kook, Noord Nederlandse Barista Kampioenschappen en Biertapwedstrijden niet meer weg te denken van de beursvloer. Dit jaar is daar het Speciaalbier Businessplaza, het Foodplaza-foodyard en een serie spraakmakende
sprekers aan toegevoerd. Zo werden de bezoekers maandag getrakteerd op lezingen en workshops van horecablogger Wouter Verkerk & horecaondernemer Harold van Workum met een masterclass gastvrijheid en gaf biersommelier Ivo Thijssen een masterclass verkooptechnieken met een proefsessie winterbieren. En kon je bij barista Suzanne Diepstra een workshop volgen over het gebruik van koffie in cocktails.

Exposanten

Door het gevarieerde aanbod aan exposanten was er veel te zien, vragen en proeven voor de beursbezoeker. HBNN is dan ook een echte ‘business to business’ beurs met een specifieke doelgroep, namelijk: ondernemers, werknemers en leveranciers. Zo vind je er de gebruikelijke food & drinks stands, maar kan je er bijvoorbeeld ook terecht voor horecavloeren, -kleding en interactieve horecaschermen.

Winnaars vakwedstrijden

De vakwedstrijden van HBNN 2018 editie 7 zijn dit jaar gewonnen door:
Klaar Af Kook
1e Martijn Ruiter – De Pijp Win en Dine
2e Taco Boersma - WestCord Hotel Noordsee
3e Gerry Trouw - Bitter En Zoet
Noord Nederlandse Barista Kampioenschappen
1e Freddie Alves - Grandcafé Z
2e Paul Smit - Mocca d’Or
3e Ruben Dijkstra - Golfbar Mulligan
Tapwedstrijden regio Noord
1e Sander Meeter - Beachclub Lemmer
2e Marieke Middelkoop - Het Rechthuis
3e Koen Hoiting - Grand Café Hooghoudt
4e Erwin Stokmans – Beachclub Lemmer
5e Rein Arjan Zijlstra – Beachclub Lemmer

Voor volgend jaar staat de Horeca Beurs Noord Nederland 2019 editie 8 op de planning voor 30 september. Meer weten over hét horecaevent? Check dan www.hbnn.nl

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.