Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Nieuwe editie van Horecava in januari 2023

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Nieuwe editie van Horecava in januari 2023
Het zijn zware tijden (geweest) voor de horecabranche. Ook de grootste horecabeurs van Nederland moest hier aan toegeven. Maar de beurs keert terug en staat gepland voor januari 2023 in de RAI in Amsterdam, waar voorgaande edities ook zijn georganiseerd. Van 9 tot en met 12 januari komen horecaondernemers bij elkaar om samen op de beurs te staan. Dit meldt de Restaurantkrant.  

De laatste keer dat de beurs door kon gaan was in januari 2020. Daarna heeft de coronapandemie roet in het eten van de horecabeurs gegooid. De organisatie wil de terugkeer van de beurs feestelijk vieren. Er staan drie thema’s centraal: personeel, innovatie en duurzaamheid.

Horecava

Al meer dan 60 jaar wordt de Horecava georganiseerd als verzamelpunt voor vakmensen in de horeca die met elkaar in gesprek willen gaan en inspiratie op willen doen. Elk jaar trekt het evenement meer dan 10.000 mensen en is daarmee de grootste vakbeurs voor de horeca in Nederland. De beurs is onderverdeeld in een aantal categorieen: food & wine, fast casual, bakkerij & patisserie en nog meer. Deze editie wordt er extra aandacht besteed aan het personeel, innovatie en start-ups. Daarnaast zijn er allerlei culinaire activiteiten. Er worden wedstrijden gehouden met (sterren)chefs, er worden lezingen gehouden door nationale en internationale sprekers, je kan presentaties bijwonen en deelnemen aan workshops of demonstraties.

Online horecaplatform

Ondanks dat de beurs een aantal jaren niet heeft kunnen plaatsvinden, heeft de organisatie niet stilgezeten. Zij hebben gemerkt dat horecaondernemers behoefte hadden om gelijkgestemden te ontmoeten of inspiratie op te doen. Daarom heeft Horecava een online horecaplatform ontwikkeld, waar ondernemers met elkaar in gesprek kunnen gaan en waar vraag en aanbod samenkomen. Niet alleen horecabedrijven, maar ook belangenorganisaties weten elkaar daar ondertussen te vinden.

Door: Nationale Horecagids

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.