Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Driehonderd optredens te zien op Uitmarkt

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Met driehonderd optredens van zo'n 2.000 artiesten presenteert de Uitmarkt in Amsterdam volgend weekend het nieuwe culturele seizoen. Op het programma van de 42e editie van het evenement, dat zich afspeelt rondom het Museumplein, het Leidseplein en het Vondelpark, zingt onder anderen The Kik liedjes van Boudewijn de Groot, zijn er lezingen van Oek de Jong en Peter Buwalda en staat Trijntje Oosterhuis met Vjeze Fur (De Jeugd van Tegenwoordig) op het podium.

De hoofdstad is vanaf vrijdag weer drie dagen lang de plek waar veel theatermakers, musici, dansers, cabaretiers, schrijvers en tentoonstellingsmakers een groot publiek laten kennismaken met alles wat er het komende jaar op cultureel gebied te zien is in ons land. Het evenement opent op vrijdagavond met een show die rechtstreeks is te zien op NPO 2. Eric Corton presenteert de opening, waarin optredens zijn te zien van onder anderen jazz-collectief New Cool Collective, cabaretier Rayen Panday en singer-songwriter Judy Blank. Zangeres Jennie Lena sluit de avond af met een concert.

Zaterdag overdag staan Ricky Koole en Frank Lammers op het podium, zingt Charley Luske George Michael en doet Martijn Fischer Hazes. Op zondag is er een meespeel-concert met AskoISchönberg en sluiten Frits Sissing en Romy Monteiro de Uitmarkt traditiegetrouw af met de Musical Sing-a-Long, die eveneens op televisie wordt uitgezonden op NPO 1.

125-jarig bestaan Stadsschouwburg

Ook is er aandacht voor het 125-jarig bestaan van de Stadsschouwburg. Zo geeft het theater 125 kaartjes weg voor de voorstelling De Kersentuin op zaterdag. Verder zijn er rondleidingen door het gebouw aan het Leidseplein, waarbij kleine voorstellingen voorbij komen.

Voor kinderen is er de Uitmarkt Junior, waar ze kunnen leren beatboxen en dansen, les krijgen in applaudisseren en previews krijgen van voorstellingen van onder anderen Dirk Scheele en de Toneelmakerij.

Vorig jaar kwamen er 400.000 mensen naar de Uitmarkt, die toen plaatsvond bij het Oosterdok en het Marineterrein.

De Uitmarkt vindt dit jaar plaats van 23 tot en met 25 augustus. Voor meer informatie, zie de website van de Uitmarkt

Door: ANP

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.

12 juni '23 (12:13)

Gemeente Nieuwegein vraagt ondernemers mee te spreken over nieuw horecabeleid

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe horecabeleid voor de stad en omgeving Nieuwegein. De gemeente heeft een conceptversie klaarliggen. Daarom nodigt die ondernemers uit om te reageren op de conceptversie. Dat meldt Gemeente Nieuwegein.