Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Recreatiegebied het Lido in Waalwijk krijgt na 15 jaar weer horecagelegenheid

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Recreatiegebied het Lido in Waalwijk krijgt na 15 jaar weer horecagelegenheid
Vroeger stond er de bekende horecazaak Het Nieuwe Lido. Het pand ging echter in 2007 in vlammen op. Daarna is er nooit meer een horecagelegenheid bij het recreatiegebied gekomen. Tot nu. Alhoewel de komst van een grote horecagelegenheid tijd in beslag neemt, gaat deze nu van start. De opening van het horecacomplex staat gepland halverwege 2024. Dit meldt de Gelderlander.

De plannen voor een nieuwe horecazaak stonden al langer op de agenda. Nu gaat het nieuwe complex gebouw worden aan de Vijverlaan, waar voorheen Het Nieuwe Lido stond. Het heeft meer dan vijftien jaar geduurd voordat er een nieuwe horecagelegenheid naar de plas komt. Vrijwel zeker is het dat deze de naam Lido gaat dragen. Het moet een plaats worden voor mensen om te lunchen, dineren of voor een kop koffie of thee. De capaciteit zal ongeveer 200 bezoekers worden.

Bouw kost veel tijd

Al jaren zijn ondernemers René Vissers en Rogier Arntz bezig met het bedenken van de plannen voor de nieuwe horecazaak. Het proces is enorm tijdrovend. Begin vorig jaar leek de bouw in een stroomversnelling te komen. Het ontwerp was afgerond, de voorbereidingen waren al volop in gang. Ze hoopten dat de bouw midden vorig jaar kon beginnen.

Dat bleek echter niet zo makkelijk te zijn. Hoewel het lijkt alsof de bouw stilstaat, is er achter de schermen volop actie aan de gang. René Vissers, eigenaar van DAS Bouwsystemen in Dunen, stelt dat er in de tussentijd veel is gebeurd. Zo hebben ze niet alleen te maken gekregen met corona, maar is de bouw in een natuur- en waterrijk gebied lastig. Het gebouw moet bijvoorbeeld tussen twee vijvers in komen te staan. Bij het bouwen moet dan goed rekening worden gehouden met het grondwaterpeil. Ook de samenwerking tussen veel verschillende partijen neemt veel tijd in beslag.

Daarom denkt Vissers dat de bouw medio dit jaar zal starten. Hij wil daarentegen geen concrete startdatum noemen. Wel weet hij dat de bouw van het complex ongeveer een jaar gaat duren.

Twee verdiepingen

Het complex dat langs de Lido komt te staan moet twee verdiepingen hebben. Op de begane grond komt een groot terras, waar je uitzicht hebt over het water. Ook de eerste verdieping wordt verruimt met een overdekt terras.

De gemeente is al langere tijd op zoek naar een goede balans tussen recreatie en groen. Het plan voor de horeca sluit aan bij deze doelen.

Door: Nationale Horecagids

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.