Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Esmé Deurloo is een bekend gezicht in de Zeeuwse horeca, maar stopt ermee

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
Esmé Deurloo is een bekend gezicht in de Zeeuwse horeca, maar stopt ermee
In Middelburg is Esmé Deurloo een bekend gezicht voor velen. Ze werkte jarenlang in de horeca van Vlissingen en Middelburg, maar 1 oktober was haar laatste werkdag. Dit meldt Zeelandnet.

Deurloo’s carrière in de horeca begon op haar zeventiende toen ze haar eerste stappen in de branche zette bij de Panta Rhei in Vlissingen. Ze liet haar gegevens achter bij de bar en ondanks dat de Zeeuwse geen werkervaring had, mocht ze een week later beginnen.  In totaal bleef ze bijna negen jaar hangen.

Ook tijdens haar studie bleef Deurloo werken bij Panta Rhei. Ze deed de hbo-opleiding Sport en Beweegeducatie. Deurloo geeft aan dat haar moeder niet altijd even blij was met het aantal uur dat ze spendeerde op het strand. Zelf ziet ze in dat het misschien niet heel handig was, maar het was ‘zo’n gezellig gekkenhuis’: veel stappen, studeren en werken. Op die leeftijd nog prima te doen, aldus de Zeeuwse.

Wereldreis

Eigenlijk was het de bedoeling dat ze zou sparen voor een wereldreis. Nadat ze wild had staan dansen op een tafel bij café Seventy Seven in Middelburg werd Deurloo gevraagd daar te komen werken. Naar eigen zeggen was het plan dat ze een jaar daar zou werken en dan op reis te gaan. Het bleek echter zo gezellig te zijn daar, dat ze er langer bleef. Na twee en een half jaar fulltime daar gewerkt te hebben - en bij haar ouders te worden - kon ze veel sparen.

Daarna was het zover: Deurloo ging op wereldreis. En geheel passend bij de Zeeuwse duurde deze ook langer dan gepland. Ze ging in totaal anderhalf jaar lang weg. Toen haar zus zwanger werd, besloot ze terug te gaan. Deurloo wilde de komst van haar nichtje niet missen.

Nieuwe baan

Eenmaal terug in Nederland had ze al snel een nieuwe baan. Restaurant De Herberg in Middelburg benaderde haar. Uiteindelijk werkte ze er bijna vier jaar met plezier. Toch besloot ze deze maand te stoppen. Het werk in de horeca vindt ze nog altijd leuk, maar de Zeeuwse wil uitzoeken wat ze nog meer kan. Naar eigen zeggen een spannend besluit, want ze heeft nog nooit niet gewerkt.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.