Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Restauranthouder ziet voorschot stijgen van 3.000 naar 12.000 per maand

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Restauranthouder ziet voorschot stijgen van 3.000 naar 12.000 per maand
Er is een schikking getroffen met acht klanten door de zakelijke energiemaatschappij Holland Energie uit Almere. Het gaat om restaurants uit onder andere Vollenhove, Rotterdam en Utrecht. Zij sleepten de energiemaatschappij voor de rechter. Dit meldt NOS.

De restaurants in kwestie hadden allemaal een contract bij de energiemaatschappij voor gas en elektriciteit. Een van de horecaondernemers zag zijn voorschot stijgen van 3.000 euro per maand naar 12.000 euro per maand. De ondernemer in kwestie gaf in de rechtbank aan dat hij deze kostenstijging echt niet kon doorberekenen aan zijn klanten, omdat hij hen zou wegjagen als hij zijn bami pangang twintig procent duurder zou maken.

Energiemaatschappij kan niet anders

Holland Energie, de energiemaatschappij in kwestie, gaf aan geen andere keuze te hebben dan de restaurants de keuze te bieden tussen het betalen van de prijsverhoging of het - zonder extra kosten - overstappen naar een andere energiemaatschappij. De energiemaatschappij geeft aan dat de ondernemers graag willen vasthouden aan de tijd voordat de Russen de gaskraan dicht hebben gedraaid en dat Holland Energie dat ook graag zou willen, maar dat het niet kan. De inkoopprijzen zijn namelijk explosief gestegen door de oorlog in Oekraïne, geeft de energiemaatschappij aan.

De maat is vol

Een van de restauranthouders geeft aan dat de maat vol is. De horecabranche heeft net een zware periode achter de rug met de horecasluitingen door de coronacrisis en het terug moeten betalen van de uitgestelde belasting. En nu komen deze enorme kosten er ook nog eens bij. Ergens houdt het voor hen op, geeft de restauranthouder aan.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.