Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Horecaeigenaren moeten uurloon van flexkrachten verhogen

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Horecaeigenaren moeten uurloon van flexkrachten verhogen
Het is wijzer voor horecaeigenaren om het uurloon van hun flexkrachten te verhogen dan minder lang de zaak te openen. Dit zegt uitzendplatform Youbahn. Een hoger uurloon is aantrekkelijker voor sollicitanten, waardoor horecazaken makkelijker aan personeel zou komen. Uiteindelijk resulteert het volgens het uitzendbureau ook in een stijging van de omzet en winst. Dit meldt De Telegraaf.

Digitaal kan bijgehouden worden wat er gebeurt als het uurloon van een vacature omhooggaat. Ard Huininga, ceo van Youbahn, geeft aan dat de kans dat de plek wordt vervuld 90 procent is bij een uurloon van 17,50 euro. Als horecaeigenaren 14 euro bieden, dan is die kans 39 procent.

Te riskant

Veel horecaondernemers durven het niet aan om hun flexkrachten zulke hoge lonen uit te betalen. De schulden door de coronapandemie zijn immers vaak nog niet afgelost, waardoor zo’n lastenstijging al snel te riskant is. Volgens Huininga verandert dit snel. Met name de grotere hotelketens hebben al de eerste stap genomen door meer te betalen dan andere horecabedrijven.

Omzetberekeningen

Op het uitzendplatform Youbahn betaalt 95 procent van de bedrijven hun flexkrachten meer dan het minimumloon. Het bedrijf overtuigt ondernemers met kosten- en omzetberekeningen om dit te doen. Huininga geeft aan dat horecazaken een grote imagoschade krijgen als zij de deuren vaker sluiten of voortdurend onderbezet zijn. Als een klant voor de eerste keer voor een gesloten deur staat, hebben zij vaak nog begrip voor de situatie. Zodra dit vaker gebeurt, zullen de klanten naar de buren gaan en raakt het bedrijf hen voorgoed kwijt.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.