Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Jumbo introduceert dinerboxen van topkok Soenil Bahadoer

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 7 min
location_on [xx]km
Dit voorjaar biedt Jumbo culinaire fijnproevers in een handomdraai een heerlijk driegangendiner voor twee personen op tafel met de dinerboxen van tweesterrenchef Soenil Bahadoer. Op het menu staan verfijnde gerechten die helemaal passen bij de stijl van de ‘Spicy Chef’. Met heerlijke subtiel gekruide gerechten, geïnspireerd op de rijke Surinaamse-Hindoestaanse cultuur die tot zijn culinaire roots behoort. De goedgevulde dinerboxen van Soenil Bahadoer zijn tussen 26 en 28 maart en van 2 april tot en met 4 in april voor 30 euro en 35 euro verkrijgbaar bij alle Jumbo Foodmarkten en bij Jumbo Ton Grimberg in Nuenen. Dit meldt Jumbo in een persbericht. 

Jumbo en tweesterrenchef Soenil willen op sterrenniveau eten makkelijk en bereikbaar maken voor iedereen. Met behulp van de dinerboxen kunnen culinaire fijnproevers een heerlijk diner bereiden dat ze met een paar kleine handelingen zo op tafel zetten. De gerechten zijn binnen een kwartier te bereiden en bestaan uitsluitend uit pure en verse ingrediënten. “Koken is gevoel en passie. Door te koken maak je via de producten en ingrediënten contact met de cultuur waar het vandaan komt. Met deze dinerboxen hoop ik zo veel mogelijk mensen te inspireren om de sterrenchef in zichzelf naar boven te laten komen”, vertelt Soenil. “Want het ontwikkelen van je eigen stijl is uiteindelijk het grootste geschenk voor elke chef.”

Genieten op sterrenniveau

De dinerboxen bieden volop inspiratie om een heerlijk driegangendiner met een Surinaamse signatuur en pure ingrediënten op tafel te zetten. Zo heeft de eerste box als voorgerecht Indische makreel met paksoi, venkel, een vleugje kerrie en Vadouvan dressing, gevolgd door Teriyaki kippendijfilet, rijst met citroenblad en sereh in combinatie met Indische boontjes met taugé en een beetje sambal. En nadat dit heerlijke hoofdgerecht op tafel is getoverd, volgt de ultieme ‘finishing touch’: een verrukkelijke Appel-Ananas Tulp, bereid uit vijf spices met gemarineerde ananas. Ook de tweede box bevat alle ingrediënten voor een heerlijk diner. Om te beginnen met als voorgerecht Tom Kha Kai met shiitake, gemarineerde garnalen en kafirolie. Vervolgens staat als hoofdgerecht Runderrendang met gegrilde witte kool en Atjar, rijst met sereh en citroenblad op het menu, waarna het diner opnieuw kan worden afgesloten met Appel-Ananas Tulp, bereid uit vijf spices met gemarineerde ananas.

Chef van het Jaar

Met zijn restaurant De Lindehof staat Soenil Bahadoer in de Top 5 van Beste Restaurants van Nederland. Vorig jaar werd de tweesterrenchef door GaultMillau uitgeroepen tot Chef van het Jaar. In De Lindehof tilt de meesterkok zijn Surinaams-Hindoestaanse roots naar een tweesterrenniveau. Als kleine jongen werd Soenil namelijk verliefd op de keuken van zijn moeder. Hij doorliep de Franse school en behaalde zelfs een Michelinster, maar uiteindelijk keerde hij terug naar de Surinaamse smaken, geuren en intuïtie van zijn jeugd. Alles met de eenvoudige, maar smaakvolle keuken van zijn moeder als basis, gecombineerd met klassiek Franse technieken.

Om te zien hoe de meesterkok deze gerechten zelf bereidt, is de bereiding van de drie gangen ook op video te bekijken. Dat is mogelijk door de QR-code te scannen op de kaart die in de dinerbox zit. De dinerboxen kunnen desgewenst ook van tevoren via een bestelformulier of telefonisch worden besteld bij de foodmarkten en Jumbo Ton Grimberg in Nuenen.

Door: Nationale Horecagids
Beeld: Jumbo

 

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.