Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Alle restaurants te reserveren via de iPhone

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km

AMSTERDAM - Tafelreserveren.nl heeft gisteren een gratis iPhone-app uitgebracht waarmee men in elk restaurant in Nederland kan reserveren. De app biedt een makkelijke manier om eenvoudig en 24 uur per dag een restaurant uit te zoeken en direct een tafel te reserveren.

"Geen gedoe meer met onbereikbare restaurants of eindeloze belrondes om een tafel te regelen op bijvoorbeeld een drukke zaterdagavond", aldus Tjarko de Jong van Tafelresereren.nl.

"Naast de site is de app een handige aanvulling. Denk bijvoorbeeld aan het scenario dat je je in een onbekende stad bevindt. De app geeft je het beste restaurant, in bijvoorbeeld een straal van 500 meter, met jouw voorkeuren en is direct te reserveren." Ook het restaurant direct bellen vanuit de app behoort tot de mogelijkheden.

Naast het reserveren geeft de app ook veel informatie per restaurant. De Jong: "We hebben erg veel tijd en moeite gestoken om zoveel mogelijk relevante informatie per restaurant te verzamelen. Ik denk dat wij, naast een 'reserveringsapp', ook de meest complete en up-to-date restaurantgids zijn."

De app laat voor alle restaurants een gewogen gemiddelde gezien van alle reviews die te vinden zijn van het restaurant op het web. "Denk hierbij bijvoorbeeld aan de grote restaurantsites waar we naar door linken als men meer reviews wil lezen. Wij hopen dat onze app ook een dienst wordt om tot de allerbeste keuze te komen."

Toprestaurants hebben een prominente plek in de app. Zo zijn onder andere de Michelingids, de Lekker en Gaultmilau verwerkt in de app om bijvoorbeeld snel te zien waar het dichtstbijzijnde sterrenrestaurant zich bevindt. "Ook de luxe eter wordt op deze manier bedient", aldus de Jong.

© Nationale Horecagids

25 juni '25 ( 8:55)

TNO: Honderdduizenden werknemers last van hitte op werkvloer

Bijna 360.000 werknemers in Nederland ervaren "hittestress" op het werk. Dat is ongeveer 4 procent van de beroepsbevolking, meldt TNO op basis van onderzoek. Koks, politieagenten, bakkers en lassers behoren tot de beroepsgroepen die het meest te lijden hebben onder ernstige hitteklachten.

22 januari '25 (14:19)

Tweehonderd mensen willen graag pannenkoeken bakken op Terschelling

Naar de functie van pannenkoekenbakker op Terschelling hebben ruim tweehonderd mensen uit heel Nederland gesolliciteerd. Eigenaresse Britt van der Wal van Eethuis Hans & Grietje zag de sollicitanten overal vandaan komen. Dat meldt Omroep Friesland.

18 november '24 ( 8:51)

Werknemers in horeca en zorg ervaren het vaakst ongewenst gedrag

Personeel in de zorg en de horeca ervaart het vaakst ongewenst gedrag op de werkvloer, bijvoorbeeld door seksuele aandacht, intimidatie, lichamelijk geweld of pesten. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden, die het heeft uitgevoerd samen met TNO. Vrouwelijke werknemers ervaren vaker ongewenst gedrag dan mannelijke werknemers.

25 oktober '24 (11:48)

Akkoord over nieuwe cao horeca: vooral meer ervaren medewerkers gaan erop vooruit

Werkgevers en vakbonden FNV en CNV hebben een overeenkomst bereikt over een nieuwe cao voor horecamedewerkers. Dat melden branchevereniging Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en FNV. Volgens de afspraken stijgen de lonen van werknemers in de laagste twee salarisschalen de komende twee jaar mee met het minimumloon.

23 oktober '24 ( 6:32)

Minder cafés in Nederland, maar meer restaurants en cateringbedrijven

DEN HAAG (ANP) - Het aantal cafés in Nederland is sinds 2007 met bijna een derde afgenomen. Wel kwamen er een stuk meer restaurants en bedrijven in de eventcatering bij, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van nieuwe cijfers.

09 oktober '24 (10:48)

Nationale Krokettendag

Een van de meest iconische Nederlandse snacks verdient natuurlijk een eigen dag. Daarom is het op 9 oktober Nationale Krokettendag in Nederland. Er zijn tegenwoordig veel verschillende soorten kroketten te vinden. Of je nou houdt van een traditionele vleeskroket of een vegetarische variant maakt niet uit. Op 9 oktober eren we de verrukkelijke kroket. 

07 oktober '24 (13:02)

Michelin- en groene sterren uitgereikt aan deze toprestaurants

De Librije in Zwolle is het enige restaurant in Nederland dat drie Michelinsterren mag voeren. Jonnie en Thérèse Boer kregen maandag in Maastricht voor het twintigste jaar de hoogste onderscheiding in het restaurantwezen toegekend. De eerste keer dat de chef-kok van De Librije een ster kreeg was in 1993.

07 oktober '24 ( 6:04)

Welke restaurants krijgen er een Michelin- of groene ster bij?

Op de horecavakbeurs BBB in Maastricht wordt maandag bekendgemaakt welke restaurants een Michelinster (erbij) krijgen. De sterren zijn een erkenning voor chefs die op hoog gastronomisch niveau koken.

05 september '24 (13:00)

Kaas-pizza dag

Pizza is een van de meest geliefde gerechten wereldwijd, en de eenvoud van een kaas-pizza staat centraal in deze culinaire favoriet. Kaas-pizza dag is een dag waarop we de pure, onweerstaanbare smaak van kaas op een knapperige pizzabodem vieren. Deze dag is een must voor elke pizzaliefhebber en biedt een geweldige kans om even stil te staan bij de eenvoud die dit gerecht zo bijzonder maakt.

12 augustus '24 (17:32)

Drukte bij strandtenten en terrassen door mooi weer

DEN HAAG (ANP) - Het is druk in de strandtenten langs de Nederlandse stranden. Brancheorganisatie de Nederlandse Kust Vereniging (NKV) en strandtenten in Vlissingen en Scheveningen zien maandag veel gasten en volle terrassen.