Fotograaf: Niels de Vries

Buiten is het nat en guur op de eerste herfstige oktoberdag van 2018, binnen is het warm en aangenaam en vult de Martinikerk in Groningen zich met ruim 2000 beursbezoekers en allerhande ´horecageuren´, op hét horecaevent van Noord-Nederland. Ook dit jaar heeft de beurs weer een schare vaste bezoekers en nieuwkomers getrokken, allen werkzaam in de horeca.

Vaste- en nieuwe onderdelen

De organisatie van HBNN innoveert en probeert elk jaar nieuwe onderdelen toe te voegen aan haar evenement. Zo zijn de vaste formules zoals: De Klaar Af Kook, Noord Nederlandse Barista Kampioenschappen en Biertapwedstrijden niet meer weg te denken van de beursvloer. Dit jaar is daar het Speciaalbier Businessplaza, het Foodplaza-foodyard en een serie spraakmakende
sprekers aan toegevoerd. Zo werden de bezoekers maandag getrakteerd op lezingen en workshops van horecablogger Wouter Verkerk & horecaondernemer Harold van Workum met een masterclass gastvrijheid en gaf biersommelier Ivo Thijssen een masterclass verkooptechnieken met een proefsessie winterbieren. En kon je bij barista Suzanne Diepstra een workshop volgen over het gebruik van koffie in cocktails.

Exposanten

Door het gevarieerde aanbod aan exposanten was er veel te zien, vragen en proeven voor de beursbezoeker. HBNN is dan ook een echte ‘business to business’ beurs met een specifieke doelgroep, namelijk: ondernemers, werknemers en leveranciers. Zo vind je er de gebruikelijke food & drinks stands, maar kan je er bijvoorbeeld ook terecht voor horecavloeren, -kleding en interactieve horecaschermen.

Winnaars vakwedstrijden

De vakwedstrijden van HBNN 2018 editie 7 zijn dit jaar gewonnen door:
Klaar Af Kook
1e Martijn Ruiter – De Pijp Win en Dine
2e Taco Boersma - WestCord Hotel Noordsee
3e Gerry Trouw - Bitter En Zoet
Noord Nederlandse Barista Kampioenschappen
1e Freddie Alves - Grandcafé Z
2e Paul Smit - Mocca d’Or
3e Ruben Dijkstra - Golfbar Mulligan
Tapwedstrijden regio Noord
1e Sander Meeter - Beachclub Lemmer
2e Marieke Middelkoop - Het Rechthuis
3e Koen Hoiting - Grand Café Hooghoudt
4e Erwin Stokmans – Beachclub Lemmer
5e Rein Arjan Zijlstra – Beachclub Lemmer

Voor volgend jaar staat de Horeca Beurs Noord Nederland 2019 editie 8 op de planning voor 30 september. Meer weten over hét horecaevent? Check dan www.hbnn.nl