Normal_2468

MAASTRICHT - Dit is de week van de We Care Foundation. De stichting die zich inzet voor gastvrijheid voor mensen waar dit niet vanzelfsprekend is. Zodat ook zij de kans krijgen om hun gastvrijheid te tonen en te professionaliseren.

De afgelopen dagen kregen zes bijzondere restaurants met een maatschappelijke focus een financieel schouderklopje. De We Care Foundation bestaat inmiddels vier jaar en profileert zich als charitatieve instelling voor en door de horeca. De Stichting selecteerde voor 2011 zes restaurants die het predicaat MVO met grote letters op de voorgevel zouden mogen presenteren.

Selectie
De restaurants werden geselecteerd op hun speciale functie. Voorafgaande de selectie zijn de restaurants bezocht. Het totaal uitgekeerde bedrag van € 18.000 werd de afgelopen maanden ingezameld door Dining City en hun restaurant week die werd gehouden van 26 september tot en met 2 oktober 2011. Per bezoeker van de Restaurantweek werd er een donatie geleverd van € 0,25 vanuit de deelnemende restaurants.

De restaurants die zijn vereerd met een bezoek en cheque zijn:

  • Lunchroom Downey's, locatie in hartje Amersfoort, waar jong volwassenen met een verstandelijke beperking werkzaam zijn.
  • Eetcafé van de Kook in Amsterdam, leuke zaak begeleid door vrijwilligers. Mensen met een verstandelijke beperking werken in dit unieke eetcafé in de Amsterdamse Pijp.
  • Restaurant Millers in Rotterdam biedt kansen aan dak- en thuisloze jongeren. In Millers mogen zij werken in de keuken en de bediening en bovendien volgen zij erkende opleidingen.
  • Restaurant Fifteen - Amsterdam combineert lekker eten, gastvrijheid en gezelligheid met het opleiden van jongeren tot kok. Jaarlijks geven zij 15 tot 20 jongeren met een grote afstand tot de arbeidsmarkt een nieuwe kans.
  • Lunchroom Terminus De Onthaasting - Amersfoort, bijzondere plek voor zakenlunches, vergaderingen en recepties. De lunchroom wordt gerund door medewerkers met een verstandelijke beperking.
  • Prins Heerlijk, een lunchcafé & brasserie in Tilburg. Hoge kwaliteit horeca wordt hier gecombineerd met het opleiden van jonge mensen met eerproblemen en/of een (lichte) verstandelijke beperking. Het biedt deze jongeren een kans op ontplooiing, en de horeca gemotiveerde vakmensen.

Zeer verrast
De restaurants die een cheque uitgereikt kregen waren zeer verrast over de hoogte van het bedrag. De donaties hebben al een mooie bestemming gekregen. Een aantal van de restaurants investeert het bedrag in het opleiden van het personeel. Andere waren toe aan een nieuwe koeling, geluidssysteem of eierkoker.

Kaat Appelman van Lunchroom Downey's Coffee and Tea: "We zijn erg blij met deze bijdrage, om ons concept door te zetten hebben we donaties nodig. Dit help ons een eind op weg!"

Ook Sjors Hoppenbrouwers en Joke Kurvers van Restaurant Millers is blij verrast: "Werken met mensen met een handicap geeft ons energie, dit steuntje in de rug kunnen we goed gebruiken om onze activiteiten door te zetten."

© Nationale Horecagids