Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Speeddaten met horecatalenten in Utrecht

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 3 min
location_on [xx]km
Aankomende woensdag gaan horecaondernemingen in de regio Utrecht speeddaten met talenten uit de horeca. Er staan veel vacatures open in de sector en daar willen leerbedrijven op inspelen. Daarom hebben ruim 70 horecabedrijven zich aangesloten bij de jaarlijkse speeddate op het Horeca & Toerisme College in Nieuwegein. Dit meldt Foodclicks.

De horecastudenten van het ROC Midden Nederland hebben een luxepositie. In de regio staan meer dan 3.000 vacatures in de horeca open. Daarom is er genoeg keuze en kunnen de studenten kritisch naar een werkplek zoeken. De P&O manager van Van der Valk Utrecht zegt dat zij altijd zoeken naar stagiaires, van verschillende opleidingen en niveaus. Daar gaat het voornamelijk om keukenpersoneel, maar ook zijn medewerkers in de bediening welkom. De manager zegt dat werknemers niet over veel ervaring hoeven te beschikken. Ze vindt het belangrijker dat studenten plezier hebben in het volgen van een stage. Daarnaast krijgen ze ook altijd een baan aangeboden na afloop van het leertraject of de stage.

Balans tussen werk en leven

De interesse van de stagiaires is verdeeld. Waar sommige bedrijven met veel moeite studenten kunnen trekken, krijgen andere bedrijven veel aandacht van deze groep. Zo hebben The Streetfood Club en Holland Casino vrijwel geen last van de personeelstekorten. Een medewerker van Holland Casino denkt dat dit komt omdat zij uitdagingen bieden die elders niet worden aangeboden. De eigenaar van Goesting en Blue Bar1 vindt dat de belangstelling voor de mens de doorslaggevende stoot kan zijn. Hij geeft aan dat zij studenten ervaringen willen bieden en enthousiast willen maken voor het vak. Daar hoort voor hem studenten opbranden niet bij, maar juist een goede balans tussen werk en leven.

Door: Nationale Horecagids

08 april '24 ( 8:30)

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen

Cafés en restaurants rekenen op drukkere terrassen, nu de eerste officiële warme dag van het jaar een feit is. Toch is de horeca in Nederland nog niet uit de problemen. Zo is nog steeds sprake van een personeelstekort. Ook kan het dat een biertje in de zon nu een stuk duurder is dan een jaar geleden.

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.