Normal_frikandel-g4d8035a49_640

Door personeelstekorten bij de fabrikanten is er een tekort aan frikandellen ontstaan. Het kan dus zijn dat cafetaria’s hun klanten de komende tijd nee moeten verkopen als ze een frikandel bestellen. Dit meldt de Telegraaf.

Volgens de Vereniging van Professionele Frituurders ProFri kwamen er eerder al berichten binnen over de tekorten. Toen konden cafeteriabazen niet meer dan tien dozen bestellen bij hun groothandel. Inmiddels is er sprake van een heuse frikandellencrisis, want Bidfood kon ze enige tijd niet meer leveren. “Frikandellen zijn de halsslagader van de cafetaria. Ze zijn het verdienmodel, dus als je die straks niet meer kunt verkopen, wordt het lastig.”

Geen volumeprobleem

Wanneer het probleem is opgelost, is nog niet bekend. Een van de grootste frikandellenproducenten van het land is niet transparant over de problemen, ook niet richting ProFri. De buitenwereld moet het doen met personeelstekorten. Als het niet gaat om een volumeprobleem, dan zouden snackbars snel weer dozen moeten kunnen ophalen.

Door: Nationale Horecagids / Johanne Levinsky