Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Het ideale kerstpakket voor horecapersoneel

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Het horecapersoneel is toch echt wel een slag apart. Open, spontaan, hardwerkend en altijd klaar voor wat gezelligheid. Een team dat je niet zomaar een standaard wijn,- of bier kerstpakketje geeft; de horecamedewerker vraagt toch wel om iets speciaals. Iets dat alle waardering uitspreekt die ze verdienen in deze ontzettend flexibele, en enigszins stressvolle job. Maar welke kerstpakketten voor mannen en vrouwen in de altijd verrassende horecabranche kies je nu uit? We hebben een aantal mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

1. Het landenpakket

Kerstpakketten komen natuurlijk in alle vormen en maten, geuren en kleuren. Er is dan gelukkig ook genoeg keuze; ook voor het horecapersoneel. Er zijn verschillende toffe landenthema’s te vinden die bij iedereen wel in de smaak zullen vallen; zelfs bij de fijnproevers. Nog leuker is natuurlijk wanneer je de kerstpakketten uitdeelt tijdens een leuk personeelsuitje in hetzelfde thema als het pakket. Een leuk Spaanse tapas pakket bijvoorbeeld wanneer je met het hele team aan het genieten bent van Spaanse tapas in de stad. Dubbelop plezier!

2. De borrelplank

Laten we eerlijk zijn, horecamedewerkers houden natuurlijk wel van een natje en een droogje op hun tijd. Maar dit hebben ze na uren gezwoegd te hebben voor de baas, waarschijnlijk liever in hun eigen vertrouwde woonkamer. Geef ze dan ook een gezellige borrelplank cadeau. Allerlei lekkere hapjes en drankjes die de avonden thuis nog wat gezelliger en sfeervoller maken. Verschillende smaken, gerechten en dranken geven genoeg lekkers voor dagenlang plezier.

3. Echte kenners

De horeca staat natuurlijk vol echte kennis: iedere medewerker weet ergens wel wat van. Zo heb je de echte wijnkenner, de bierproever of de gin liefhebber. Heb je toevallig een aantal medewerkers die gek zijn op een specifiek drankje, geef ze dan een pakketje cadeau dat hun kennis eer aan doet. Een geweldig Gin pakketje bijvoorbeeld waarmee ze thuis cocktails kunnen maken waar ze alleen van hadden kunnen dromen. Lekker verantwoord genieten!

4. Winterpakket

Naast het werk is er tijdens de winterperiode natuurlijk net wat minder buiten de deur te doen. Door een leuk winter-overlevingspakket samen te stellen geef je jouw medewerkers net dat beetje extra om heerlijk te kunnen genieten van een avondje op de bank. Gevuld met lekkere hapjes, warme sokken, heerlijke winter dranken, een warme kruik en zelfs een aantal leuke spelletjes: alle ingrediënten voor een heerlijke winteravond in huis.

5. Ambachtelijk pakket

Kom je er echt even helemaal niet uit? Dan ga je voor een ambachtelijk pakket. In dit pakket vind je allerlei producten, geuren, kleuren en smaken; en ieder stuk is ambachtelijk bereidt. Iets wat de horecamedewerker vast kan waarderen!

15 november '23 (15:52)

Inter Scaldes heropent morgen haar deuren

Het aftellen is begonnen. De laatste voorbereidingen worden getroffen. Aankomende donderdag, 16 november, gaat de deuren van het iconische restaurant Inter Scaldes weer open. Een uitgebreide renovatie en overname door Pillow Hotel Collectie later is het team van het restaurant weer helemaal klaar voor de start. Om alvast een voorproefje te geven deelt het restaurant alvast een paar eerste officiële beelden. Dat meldt Inter Scaldes. 

31 oktober '23 ( 9:05)

De Librije opnieuw bovenaan de Lekker500

Het restaurant De Librije van Jonnie en Thérèse Boer staat dit jaar opnieuw bovenaan de ranglijst van de Lekker500. De restaurantgids meldt dat de twee van het Zwolse restaurant "met hun onuitputtelijke energie en blijvende vernieuwingsdrift" de eerste plaats dit jaar weten vast te houden.

30 oktober '23 (11:34)

Sergio Herman gaat in België zelf weer achter de pannen staan

Chef-kok en horecaondernemer Sergio Herman gaat koken in een nieuw restaurant in Antwerpen. Dat vertelt hij maandag in gesprek met BN De Stem. Hij gaat hier vanaf januari "op regelmatige basis" achter het fornuis staan, samen met kok Tim Boury. "Ik ga weer doen wat ik gemist heb: koken", aldus Herman.

24 oktober '23 (11:03)

KVK ziet afgelopen vijf jaar flinke toename Nederlandse wijnproducenten

UTRECHT (ANP) - Het aantal wijnproducenten in Nederland is de afgelopen vijf jaar fors toegenomen. Dat zegt de Kamer van Koophandel (KVK). In 2018 waren er 136 producenten ingeschreven bij de KVK, in het derde kwartaal van dit jaar waren dat er 194, een toename van 43 procent.

16 oktober '23 (11:54)

Eerste FC Kip-restaurant in Nederland een feit

Jandino Asporaat opent op 22 november in het centrum van Rotterdam zijn eerste FC Kip-restaurant. Dat heeft de cabaretier via Instagram laten weten. FC Kip is een fastfoodketen die een belangrijke rol speelt in de serie De Dino Show en de daaropvolgende Bon Bini Holland-filmreeks.

12 oktober '23 (15:23)

Wagamama verkocht aan Amerikaanse investeerder

Fastfoodketen Wagamama, met verschillende vestigingen in Nederland, komt in handen van Apollo Global Management. De grote Amerikaanse investeerder betaalt 587 miljoen euro voor de overname.

10 oktober '23 ( 7:09)

Horecazaak Utrecht slachtoffer van explosie

Bij een horecazaak aan de Jutfaseweg in de Rivierenwijk in Utrecht is in de nacht van maandag op dinsdag een explosie geweest. Het pand is beschadigd geraakt. Niemand raakte gewond, meldt de politie.

09 oktober '23 ( 6:09)

Explosie op station Bussum bij horecazaak

Bij een horecagelegenheid op station Bussum heeft in de nacht van zondag op maandag rond 03.45 uur een explosie plaatsgevonden, meldt de politie. Niemand raakte gewond bij de ontploffing.

05 oktober '23 (18:53)

Inwoners Utrecht aangehouden voor explosie bij horecazaak in Utrecht

De politie heeft donderdag drie mensen aangehouden voor de explosie op de Amsterdamsestraatweg in Utrecht afgelopen weekend. Het gaat om Utrechters van 27, 19 en 18 jaar. Hun exacte rol wordt onderzocht.

18 september '23 (13:08)

FSIN: Recordomzet horeca met smalle marges

Nederlanders geven dit jaar waarschijnlijk een recordbedrag uit in restaurants en cafés. Dat meldt kennisplatform FoodService Instituut Nederland (FSIN), dat verwacht dat de totale omzet zal groeien naar 22 miljard euro. Dat is bijna 16 procent meer dan vorig jaar en ook meer dan in het laatste jaar voor de coronacrisis. Het is echter maar de vraag in hoeverre ondernemers van deze stijgende uitgaven kunnen profiteren, aangezien ook hun bedrijfskosten zijn gestegen.