Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Thema Noorderlicht 2014 bekend

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie 2014

An Ocean of Possibilities

Oproep voor inzendingen!Noorderlicht 2014 gaat over rusteloze zielen. In een hedendaagse parallel van het gedachtegoed van de Friese schrijver Slauerhoff richt de hoofdtentoonstelling zich op mensen wereldwijd die ‘out of the box’ willen denken, die uit onvrede met de status quo op zoek gaan naar alternatieven. De te ntoonste lling wordt simultaan gepresenteerd in het Fries Museum tijdens de Internationale Fotomanifestatie Noorderlicht 2014 en bij het Singapore International Photofestival 2014.

Alternatieven, voor de gevestigde politiek die zich in alle lagen van de samenleving genesteld heeft. Voor de globale economie die gedomineerd wordt door het multinationale bedrijfsleven en korte-termijn winsten. Voor tradities en religies die grenzen stellen aan wat toelaatbaar is. Voor de gevestigde toerisme industrie die ons tot in de puntjes geregisseerde exotische avonturen biedt. Deze gebaande paden vormen tevens barrières; om deze op brede schaal te overwinnen is een maatschappelijke kanteling nodig, die heden ten dage op veel vlakken voelbaar is.

An Ocean of Possibilities zet mensen in de schijnwerper die hun eigen pad kiezen. Het zijn individuen, kleine gemeenschappen, duurzaam denkende bedrijven en social enterprises. In welke vorm ook, zij zoeken naar een betere toekomst, niet alleen voor henzelf maar ook voor anderen, al betekent dit een onzeker vooruitzicht.

Bovengenoemde onderwerpen - uitdagingen op het gebied van poltiek, economie, traditie, reizen - vormen mogelijke aanknopingspunten voor de te tonen fotoseries, ook andere invalshoeken worden verwelkomd.

J. Slauerhoff (1898 – 1936) was de bekendste schrijver die de provincie Friesland heeft voortgebracht. Hij wilde zich niet neerleggen bij de gangbare burgerlijke patronen, de status quo van die tijd, en verkoos daarentegen een rusteloos, dolend bestaan. Als scheeparts bevoer hij de wereldzeeën, bezocht vele landen in Azië (waaronder ‘het smoorheet Singapoer’), Zuid-Amerika en Afrika. Was zijn zoektocht naar een onderdak elders vergeefs? Zijn ziel kwam nooit tot rust. Uiteindelijk schreef hij: ‘alleen in mijn gedichten kan ik wonen’.

---

An Ocean of Possibilities wordt gezamenlijk gecurateerd door Noorderlicht en SIPF. Wij streven ernaar om fotografen uit alle continenten te presenteren. Inzendingen en suggesties van fotografen en curatoren zijn welkom. Deze kunnen vanaf medio januari 2014 tot en met 30 maart 2014 worden gestuurd naar curator Wim Melis, via ftp (zie website voor details) of via email naar pandora@noorderlicht.com.

Klik hier voor de inzendingsrichtlijnen.
Let op!
Door de speciale samenwerking met het Singapore International Photofestival vragen we een bijdrage van 20 euro per inzending. Houd svp onze website in de gaten voor de procedure, deze wordt medio januari 2014 bekend gemaakt.

© Nationale Horecagids

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.

12 juni '23 (12:13)

Gemeente Nieuwegein vraagt ondernemers mee te spreken over nieuw horecabeleid

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe horecabeleid voor de stad en omgeving Nieuwegein. De gemeente heeft een conceptversie klaarliggen. Daarom nodigt die ondernemers uit om te reageren op de conceptversie. Dat meldt Gemeente Nieuwegein.