Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Brighton verwelkomt Maastricht: International Chef Exchange

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 8 min
location_on [xx]km

MAASTRICHT - Woensdag 4 april vindt de eerste International Chef Exchange plaats en dé gastronomische hoofdstad Maastricht heeft de eer om de spits af te bijten.

Andrew Kay - initiator, culinair journalist en tevens betrokken bij diverse andere culinaire evenementen zoals het Brighton Food Festival - is ontzettend enthousiast over de komst van chef-kok Audrey Eussen (Beaumont, Maastricht) naar Brighton.

Andrew Kay: " Tijdens een culinair persprogramma van VVV Maastricht (eind augustus 2011) maakte ik onder andere kennis met chef-kok Audrey Eussen van het bijzondere Hotel/Restaurant Beaumont . Audrey had voor mij zo'n indrukwekkend, overheerlijk diner met regionale lekkernijen gekookt, dat ik deze ervaring wilde delen en niet alleen via het geschreven woord. Toen is eigenlijk het idee 'International Chef Exchange' geboren.

Mede door het feit dat mijn enthousiasme voor dit project werd gedeeld door de eigenaren en de teams van zowel Drakes als Beaumont, is het idee inmiddels een feit. Ruim zeven maanden na mijn verblijf in Maastricht komt Audrey naar Brighton, als zijnde de eerste deelnemer aan dit bijzonder nieuwe project."

Maastricht - Brighton
Tijdens haar verblijf zal Audrey onder andere lokale producenten zoals Harveys Brewery en Ridgeview Winery bezoeken, proeven van het beste dat Sussex te bieden heeft én als chef-kok een overheerlijk 'Beaumont' diner serveren in het Drakes Hotel in Brighton. Bij Drakes is ze in de bekwame handen van chef-kok Andrew MacKenzie. Samen met hem zal ze een vijfgangen-menu presenteren aan de hand van een combinatie van lokale producten (afkomstig van Sussex producenten) en Maastrichtse streekproducten. Met natuurlijk de 'personal touch' van Audrey zelf.

Daarnaast zal ze op vrijdag 6 april (Goede Vrijdag) Andrew Kay vergezellen tijdens de Live Food Show, die plaatsvindt op de 'Corn Exchange'. Hier zal ze o.a. verschillende gerechten uit haar repertoire demonstreren.

Kay: "Audrey is een opmerkelijk inventieve jonge chef-kok. Haar eten weerspiegelt haar passie voor lokale, seizoensgebonden ingrediënten en ze maakt gebruik van een combinatie van klassieke culinaire technieken en ideeën met een moderne twist. Ik weet zeker dat ze bij Drakes zo'n bijzonder diner gaat presenteren, dat de mensen Maastricht én Beaumont beslist eens willen bezoeken."

Brighton - Maastricht
Chef-kok Andrew MacKenzie reist twee maanden later af naar Maastricht, waar hij een soortgelijke ervaring zal hebben, dat afgesloten zal worden met een 'Drakes' diner bij Beaumont. Hier zal hij zijn stijl van koken en regionale producten van Sussex introduceren.

Andrew: "International Chef Exchange is dé kans om te tonen wat het beste is voor zowel de chef-koks alsook voor de gasten. Het is een kans om te (laten) zien wat er gebeurt in de culinaire wereld, buiten de (stads)grenzen. Daarnaast is het ook de mogelijkheid om die wereld te laten zien wat voor een heerlijk culinair aanbod Brighton & Hove en het omliggende Sussex te bieden heeft; van vis tot wijn, en natuurlijk restaurants. En andersom natuurlijk ook voor de smaakvolle gastronomische stad Maastricht."

© Nationale Horecagids

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.

12 juni '23 (12:13)

Gemeente Nieuwegein vraagt ondernemers mee te spreken over nieuw horecabeleid

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe horecabeleid voor de stad en omgeving Nieuwegein. De gemeente heeft een conceptversie klaarliggen. Daarom nodigt die ondernemers uit om te reageren op de conceptversie. Dat meldt Gemeente Nieuwegein.