Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Pintransacties horeca verdubbeld

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km

Tussen 2006 en 2009 is het aantal pintransacties in de horeca verdubbeld van 4% naar 9%. In 2009 werd een kwart van de horecaomzet gepind, tegenover 18% in 2006. Dit blijkt uit het Kostenonderzoek Betalingsverkeer uitgevoerd door het EIM.

Daaruit is ook op te maken dat de gemiddelde kosten voor een contante betaling en een pinbetaling verder naar elkaar zijn toegegroeid: respectievelijk 30 en 33 eurocent. Pinnen stimuleren loont, want een extra pinbetaling kost beduidend minder dan een extra contante betaling.

EIM heeft in opdracht van de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen (SBEB) onderzoek gedaan naar de kosten die voor de ondernemer zijn verbonden aan het accepteren van de verschillende betalingsmethoden in 2009 in relatie tot een vergelijkbaar onderzoek in 2006.

Horeca kan flink besparen
De horeca kan nog een flinke slag maken door vaker pinbetalingen te accepteren en door contante betalingen en betalingen met creditcards om te buigen naar pin. Want elke extra pinbetaling kost gemiddeld 22 eurocent, elke extra contante betaling 28 eurocent en elke extra betaling met creditcard 76 eurocent. Directeur Lodewijk van der Grinten van Koninklijke Horeca Nederland (KHN): "Pinnen in de horeca is nog geen vanzelfsprekendheid. Gasten neigen vaak naar contant (bar en cafetaria) of creditcard (hotel en restaurant). Door de simpele vraag "Wilt u pinnen?" kunnen horecabedrijven het betaalgedrag in de horeca relatief eenvoudig beïnvloeden en daardoor kosten besparen."

Landelijke pincampagne
Een eetcafé met 1320 transacties per maand (900 contant, 300 pin en 120 creditcard) kan op jaarbasis bijna € 500 besparen door 200 contante betalingen en vijftig creditcardbetalingen om te buigen naar pin. Toch zijn kosten niet de voornaamste reden voor ondernemers om pinnen te stimuleren. Veiligheid is voor 49 procent het belangrijkste voordeel, zo blijkt uit ander recent onderzoek. Om pinnen in de horeca een extra boost te geven, start KHN in samenwerking met SBEB in augustus een landelijke pincampagne.

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.

12 juni '23 (12:13)

Gemeente Nieuwegein vraagt ondernemers mee te spreken over nieuw horecabeleid

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe horecabeleid voor de stad en omgeving Nieuwegein. De gemeente heeft een conceptversie klaarliggen. Daarom nodigt die ondernemers uit om te reageren op de conceptversie. Dat meldt Gemeente Nieuwegein.