Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Fight cancer beloont rookvrije horeca

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km

Amsterdam - De berichtgeving omtrent het rookvrij houden van de horeca is de laatste tijd zeer negatief. Steeds meer horeca-ondernemers geven het op en zetten de asbakken steeds vaker en steeds vroeger op de avond weer op tafel. Fight cancer, het jonge en eigenzinnige label van KWF Kankerbestrijding, wil een ander geluid laten horen en de horecaondernemers die zich aan het rookvrije beleid houden juist belonen. Dankzij de rookvrije horeca sticker "proud to besmoke free" die Fight cancer met dit doel uitgeeft, kunnen ook bezoekers zien dat ze echt met een rookvrije gelegenheid te maken hebben.

Teams onder leiding van Fight cancer ambassadeur Aram van de Rest (bekend onder andere van de tv-serie 'Onderweg naar Morgen') gaan deze week het land in om de horeca gelegenheden op ludieke wijze te benaderen en de rookvrij stickers uit te delen. Ondernemers die hun bezoekers graag goed van informatie willen voorzien, kunnen de Fight cancer horeca rookvrij-sticker op www.fightcancer.nl/rookvrijehoreca bestellen en zichtbaar opplakken. Hier staat ook meer informatie over deze actie. De eerste horeca gelegenheden zijn inmiddels benaderd door Fight cancer met betrekking tot deze actie. Steven Houtbraken, bedrijfsleider van Stanislavskli (Leidseplein, Amsterdam) doet graag mee met deze actie: "Eerst was er een hoop commotie, rechtzaken en nu hoor je niks meer. Eén grote stilte. Het is goed dat het weer in de belangstelling komt". De enige oplossing die de meeste horeca gelegenheden zien, zijn hoge boetes en meer controle.

Love life. Fight cancer.
"Fight cancer wil de rookvrije horeca met deze actie op een positieve manier onder de aandacht brengen. Nog steeds is roken verantwoordelijk voor 30% van de kankersterfte. Daarmee is roken de belangrijkste oorzaak van kanker in Nederland. Door horeca-ondernemers te belonen, hopen wij meer bewustwording te creëren, ook onder de bezoekers van horeca" aldus Anne-Marije Haijtink, Manager Fight cancer.

Over Fight cancer
Fight cancer is het jonge en eigenzinnige actielabel van KWF Kankerbestrijding voor jongvolwassenen van 20 tot 40 jaar. Onder het motto 'Love life. Fight cancer.' laat Fight cancer zien dat de strijd tegen kanker resultaat oplevert en inspireert mensen om mee te doen. De opbrengsten van Fight cancer komen terecht bij wetenschappelijk kankeronderzoek, voorlichting en patiëntenondersteuning. Voor meer informatie: www.fightcancer.nl.

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.

12 juni '23 (12:13)

Gemeente Nieuwegein vraagt ondernemers mee te spreken over nieuw horecabeleid

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe horecabeleid voor de stad en omgeving Nieuwegein. De gemeente heeft een conceptversie klaarliggen. Daarom nodigt die ondernemers uit om te reageren op de conceptversie. Dat meldt Gemeente Nieuwegein.