Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Ziggo Dome zoekt horecapersoneelsleden en denkt aan Oekraïners

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
De Ziggo Dome in Amsterdam onderzoekt de mogelijkheid voor het aanbieden van werk aan Oekraïners, vertelt directeur Danny Damman aan het ANP. "Een groepje is nu intensief bezig om te kijken welke mogelijkheden wij kunnen bieden." Oekraïners die vanwege de oorlog zijn gevlucht mogen vanaf vrijdag aan het werk zonder tewerkstellingsvergunning. Werkgevers moeten nog wel voldoen aan een meldplicht en moeten de gevluchte Oekraïners in loondienst nemen.

"We hebben een enorm personeelstekort, op elk vlak", vertelt Damman. Zo worden podiumbouwers, kassamedewerkers en horecapersoneelsleden gezocht. Daarom kijkt de evenementenhal nu "serieus" op welke manier "vraag en aanbod met elkaar kunnen worden gematcht", legt Damman uit. "Een groep collega's is aan het kijken bij welke banen het zou kunnen. Ook wordt gekeken of zoiets voor parttime banen mag, anders moet vooral worden gekeken naar de fulltime banen."

Bij Rotterdam Ahoy is het werven van Oekraïners "nog niet aan de orde", vertelt directeur Jolanda Jansen. "Het is ook nog heel erg recent allemaal." Ze kan zich voorstellen dat gevluchte Oekraïners eerst andere zaken aan hun hoofd hebben. "Het is natuurlijk een traumatiserende ervaring. De eerste prioriteit is denk ik om te landen. Maar als mensen een baan zoeken en mensen willen in onze sector aan de slag, dan zijn mensen welkom." De evenementenlocatie staat er in de toekomst dan ook "zeker voor open". "Ik zie geen enkele reden om daar niet naar te gaan kijken. Dat zal ongetwijfeld komende tijd gaan komen."

Iedereen is welkom

Poppodium 013 in Tilburg werft personeel altijd onder het motto "alles goed", zegt een woordvoerder. "We richten ons niet specifiek op het werven van Oekraïners, iedereen is welkom." Daarom worden vacatures ook altijd in het Nederlands en Engels aangeboden, legt de zegsman uit. Ook kijkt het poppodium momenteel samen met andere Tilburgse instellingen "of we gevluchte creatieven, zoals kunstenaars, zowel onderdak als een podium kunnen bieden in Tilburg".

Berend Schans, directeur van de Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals (VNPF), lijkt het "geen gek idee" om Oekraïners te werven voor functies binnen de branche. "Er zijn veel vacatures, van horecapersoneel tot ingewikkelde producties. Oekraïne kende ook een muziekindustrie, dus een deel van die mensen zal, hoe treurig ook, op de vlucht zijn." Deze mensen zijn "van harte welkom", meent Schans. Hij weet niet of aangesloten poppodia en festivals bezig zijn met het aanbieden van werk aan Oekraïners. "We hebben hier geen vragen of opmerkingen over gehad."

Door: ANP

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.

12 juni '23 (12:13)

Gemeente Nieuwegein vraagt ondernemers mee te spreken over nieuw horecabeleid

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe horecabeleid voor de stad en omgeving Nieuwegein. De gemeente heeft een conceptversie klaarliggen. Daarom nodigt die ondernemers uit om te reageren op de conceptversie. Dat meldt Gemeente Nieuwegein.