Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Evenementensector haalt opgelucht adem, maar problemen zijn nog niet weg

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 5 min
location_on [xx]km
De evenementensector is blij met de nieuwe versoepelingen van de coronamaatregelen, maar er moet wel perspectief voor de toekomst komen. De sector maakt zich zorgen over de stijgende kosten en het tekort aan personeel, aldus Jolanda Janssen (Alliantie van Evenementenbouwers en Ahoy), Berend Schans (Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals), Rosanne Janmaat (ID&T Groep) en Danny Damman (Ziggo Dome).

Dinsdag maakte zorgminister Ernst Kuipers bekend dat bezoekers vanaf 23 maart geen coronatest meer hoeven te doen voor grote evenementen. De maatregel gold alleen nog voor bezoekers van grote evenementen, maar ook zij hoeven zich straks niet meer vooraf te laten testen om binnen te komen.

"Dit is fantastisch nieuws. We zijn ontzettend blij dat we eindelijk, na twee jaar uitstaan, zonder restricties weer aan mogen. We kunnen niet wachten om met al onze bezoekers het leven te vieren", aldus operationeel director Rosanne Janmaat van ID&T. "Wel roepen we de overheid nu al op om samen met ons te kijken wat we kunnen doen om open te blijven mocht een dergelijke situatie zich in de toekomst herhalen."Janssen sluit zich daarbij aan. "Het is belangrijk dat de komende tijd naar quarantaineregels gekeken wordt zodat medewerkers en artiesten zonder klachten sneller aan de slag kunnen."

Zorgen

Berend Schans (Vereniging Nederlandse Poppodia en Festivals) beaamt dat er nog steeds grote zorgen zijn. "De problemen zijn nog niet weg, want er is een enorm personeelstekort, er zijn veel ondernemers met schulden en alles wordt duurder", zegt hij. Volgens hem zit het met grote artiesten wel goed: daar willen mensen toch wel heen. Opkomende artiesten en jong talent gaan het waarschijnlijk zwaar krijgen. Die kaartverkoop loopt nog niet storm. "Mensen wachten misschien nog even af of mensen hebben misschien nog kaartjes liggen van uitgestelde concerten."

Toch overheerst blijdschap. "Grote opluchting heeft zich van ons meester gemaakt", aldus Damman. Wel vraagt de Ziggo Dome-directeur zich af waarom de maatregelen niet direct ingaan. "Nu moeten wij weer zeven dagen wachten. In die periode staan nog vijf concerten. Waarom niet per morgen of in het weekend opheffen?", vraagt hij zich af. "Maar goed, opluchting overheerst. Om in Hazes te spreken: het is tijd, de hoogste tijd voor weer een avondje gezelligheid. Maar dan wel zonder restricties."

Bron: ANP

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.

12 juni '23 (12:13)

Gemeente Nieuwegein vraagt ondernemers mee te spreken over nieuw horecabeleid

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe horecabeleid voor de stad en omgeving Nieuwegein. De gemeente heeft een conceptversie klaarliggen. Daarom nodigt die ondernemers uit om te reageren op de conceptversie. Dat meldt Gemeente Nieuwegein.