Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Poppodia willen evenementensector op 11 maart "100 procent open"

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
De Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF) wil dat de evenementensector op 11 maart "gewoon open kan op 100 procent", laat directeur Berend Schans desgevraagd aan het ANP weten. Eind deze maand kunnen mogelijk al festivals en ongeplaceerde evenementen plaatsvinden voor mensen die negatief getest zijn. Begin maart wordt mogelijk nog verder versoepeld.

"Alles wat niet een 100 procent opening betekent, is voor ons een teleurstelling", stelt Schans. Zo ziet hij het verplicht testen voor toegang eigenlijk niet zitten. "Alleen als het echt niet anders kan, dan kan het als tijdelijke oplossing." Het leidt volgens hem tot enorme vraaguitval. "Mensen gaan dat niet doen voor een avond uit."

Op woensdagochtend bracht de Alliantie van Evenementenbouwers, waar de VNPF onderdeel van uitmaakt, het bericht naar buiten dat de sector op 11 maart helemaal open wil gaan. Tot nu toe zijn volgens Schans nog "geen toezeggingen gedaan" door het kabinet. "Het is niet voor niets dat zoveel actie wordt gevoerd." Volgens hem is ook Unmute Us aan het kijken naar mogelijke acties, "afhankelijk van hoe het zich ontwikkelt".

Mooi geweest

Volgens Schans is het "mooi geweest". "Mensen snakken ernaar. Er zijn veel jongere mensen die het niet makkelijk hebben nu." Daarnaast is de evenementensector volgens Schans "nog nooit de bron van besmetting geweest, hoewel dat weleens zo in de media is gekomen." Hij benadrukt dat de maatregelen bedoeld waren om "de druk op de gezondheidszorg te verminderen", en er is volgens hem "wel stevige druk, maar veel minder dan het was".

Tot slot spelen volgens hem "de snoeiharde economische redenen" mee. "Je wil niet afhankelijk zijn van steun, maar je eigen geld verdienen". De VNPF merkt dat steeds meer partijen stellen dat ze "pas weer open gaan als het echt mag". "Dat heeft ook te maken met wat je kan, of het rendabel is. Je moet de mogelijkheid hebben om iets te kunnen doen onder de maatregelen."

Schans stelt dat de VNPF niet "een onveilige maatschappij" wil. "Maar als blijkt dat het weer onveilig wordt, dan weten we hoe we weer moeten stoppen. Maar laat ons weer open gaan."

Door: ANP

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.

12 juni '23 (12:13)

Gemeente Nieuwegein vraagt ondernemers mee te spreken over nieuw horecabeleid

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe horecabeleid voor de stad en omgeving Nieuwegein. De gemeente heeft een conceptversie klaarliggen. Daarom nodigt die ondernemers uit om te reageren op de conceptversie. Dat meldt Gemeente Nieuwegein.