Logo_rss_entry-185517

ROTTERDAM - De Spaanse zanger Julio Iglesias (75) viert dit jaar dat hij precies 50 jaar in het vak zit met een concert in Ahoy Rotterdam op zaterdag 15 juni. Hij staat voor het eerst sinds vijf jaar weer op een Nederlands podium.

Iglesias is een van de best verkopende Spaanstalige artiesten aller tijden. Hij kan op veel vlakken indrukwekkende cijfers laten zien. Zo verkocht hij de afgelopen halve eeuw meer dan 300 miljoen albums wereldwijd. In die tijd speelde hij ruim 5000 concerten voor zo’n 60 miljoen bezoekers in alle uithoeken van de wereld.

In Nederland scoorde hij hits met Un canto a Galicia (1972), Quiereme mucho (1979), To all the girls I've loved before (met Willie Nelson, 1984), All of you (met Diana Ross, 1984) en Milonga sentimental (1992). De show in Ahoy staat dan ook grotendeels in het teken van de grote successen en memorabele momenten uit zijn carrière.

De Spaanse zanger heeft besloten om in het kader van zijn 50-jarige jubileum nog eenmaal een wereldtour te doen. Mogelijk is dit het laatste concert in Nederland van de Spaanse legende. De kaartverkoop start komende vrijdag 8 februari.