Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Maaltijdservice Eat.Peasy bezorgt plantaardige kant-en-klaar maaltijden

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 6 min
location_on [xx]km
Maaltijdservice Eat.Peasy bezorgt plantaardige kant-en-klaar maaltijden
Eat.Peasy. is een maaltijdservice voor plantaardige kant-en-klaarmaaltijden die in heel Nederland bezorgt. Oprichtster Maaike Stift vertelt hoe ze in 2019 op het idee kwam. Dit meldt NU.nl.

Stift werkte in loondienst bij Coolblue, maar merkte dat haar passie ergens anders lag, namelijk bij eten. Op haar werk was ze altijd met eten bezig: wat gaan mijn collega’s vanavond eten, hoe kan het aanbod in de kantine gezonder? Stift wilde hier iets mee gaan doen.

Plantaardig dieet

Ondertussen was Stift overgestapt op een plantaardig dieet en besteedde ze een halve dag in de week aan een studie over dit onderwerp. Ze bleef op haar werk in gesprek gaan over eten en gezonde keuzes maken. Daar kwam ze erachter dat de meeste jonge mensen wel duurzamer en gezonder willen eten, maar dit erg lastig vinden vanwege tijdgebrek.

Stift besloot hiervoor een oplossing te zoeken. Ze kwam op het idee om voor een aantal collega’s te gaan koken. De maaltijden werden bij Stift thuis gemaakt en de collega’s hoefden deze alleen maar op te warmen. Via Google Forms konden zij zich inschrijven en betalen via een Tikkie. Stift mocht de maaltijden in de koelkast op het werk zetten.

Grotere doelgroep

Al snel werd de groep steeds groter en kwamen er ook klanten bij van buiten het werk. Stift begon na het werken bij Coolblue meteen te koken en bracht de bakjes eten rond in een bakfiets. De vraag werd op een gegeven moment zo groot, dat zij noodgedwongen moest stoppen met haar baan.

Coolblue steunde dit besluit en bleef ook klant. Dit gaf Stift energie om haar idee verder uit te werken. Eerst bezorgde ze drie dagen in de week, maar later werd dit meer. Op een gegeven moment werd dit te veel en moest ze zoeken naar mensen die haar konden helpen.

Na een oproep op LinkedIn reageerden twee oude bekenden van een horeca-uitzendbureau waar Stift ooit had gewerkt. Zij kopen nu alles in, maken de maaltijden en zetten ze klaar voor verzending. Stift regelt alle zaken eromheen, zoals het bedenken van de recepten, het onderhouden van de website en de marketing.

Professionalisering

Eat.Peasy is recent overstapt naar een andere partij die maaltijden kan bezorgen. Stift wil dat haar klanten een maaltijd krijgen die er goed uitziet en duurzaam wordt vervoerd. Het bedrijf dat de bezorging inmiddels voor zich heeft opgenomen, bezorgt de maaltijden gekoeld zonder hier extra verpakkingsmateriaal voor te gebruiken.

Inmiddels worden de maaltijden in heel Nederland bezorgd. De oprichtster wil een nog grotere doelgroep bereiken. Hier gaat zij zich de komende tijd op richten.

Door: Nationale Horecagids / Eline Boer

29 juni '23 (11:03)

Ketchup van The Ketchup Club vanaf volgende week te vinden bij de Albert Heijn

The world needs more ketchup, vindt The Ketchup Club. Waarom? Omdat ketchup het beste haalt uit groenten en fruit die anders worden weggegooid. Bijvoorbeeld in Kenia, waar The Ketchup Club meer dan 100 boeren helpt voorkomen dat 40 procent van de tomaten- en mango-oogst verloren gaat. Wat overblijft? Boeren met een stabiel en beter inkomen en veel, veel minder verspilling. Vanaf volgende week is de ketchup van The Ketchup Club in 3 smaken te koop in meer dan 700 filialen van Albert Heijn. Dat meldt The Ketchup Club.

16 juni '23 (10:41)

Flink begint ‘Buurthub’-winkel in Alkmaar

Flink wil de winkels van waaruit bezorgers vertrekken aantrekkelijker maken voor buurtbewoners. Dat wil de flitsbezorger doen met de zogenaamde ‘Buurthubs’. De eerste locatie openen zij in Alkmaar. Daar heeft de locatie een flinke make-over gekregen, met een volledige restyling en een nieuw interieur. Dat meldt Foodclicks.

15 juni '23 (18:04)

Leo Catering kan Woonstad Rotterdam aan portefeuille toevoegen

Sinds 5 juni kunnen werknemers van Woonstad Rotterdam genieten van de catering van Leo Catering (hiervoor Leo Love Good Food). Dagelijks krijgen medewerkers op drie locaties hun maaltijden door dit bedrijf verzorgd. Dit meldt Out.of.HomeShops. 

14 juni '23 (12:44)

Sodexo serveert alleen nog duurzame vis

Cateraar Sodexo heeft de stap gemaakt om vanaf dit jaar alleen nog 100 procent duurzame vis te verkopen. Om te laten zien dat het menens is, hebben zij tijdens de World Ocean Day op 8 juni de ‘World Ocean Deal’ ondertekend. Sodexo gaat gebruikmaken van de VISWijzer, een uitgave van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Voorheen sloten ook cateraars Albron en Vermaat zich bij de deal aan. Dat meldt Sodexo.

14 juni '23 ( 9:30)

Kabinet trekt 30 miljoen uit voor visserijsector en vissersdorpen

Het kabinet trekt 30 miljoen euro uit voor de visserijsector, meldt minister Piet Adema (Landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld is ook bedoeld voor vissersdorpen en -gemeenschappen. Die staan de laatste jaren onder druk omdat de vissersvloot krimpt, onder meer vanwege de hoge brandstofprijzen en het verbod op pulsvissen.

13 juni '23 (12:46)

Mariska uit Hilversum stopte als sekswerker en bakt nu koekjes voor de Amsterdamse horeca

Mariska Majoor uit Hilversum werkte jarenlang als sekswerker en was een boegbeeld voor de branche. Tot zij zeven jaar geleden erachter kwam dat ze ernstig ziek is. Toen stopte ze met werken. Het was het begin van een merkwaardige carrièreswitch: nu bakt en verkoopt ze koekjes voor de Amsterdamse horeca, meldt NH Nieuws.

13 juni '23 (11:10)

Sligro verduurzaamt vervoer met 25 elektrische vrachtwagens

In het verduurzamingsprogramma van Sligro geldt ook de verduurzaming van het transport. Daarom heeft Sligro een aantal jaren geleden geëxperimenteerd met verschillende elektrische voertuigen om in de praktijk te ontdekken welk type het meest geschikt is voor de distributie naar horeca in stedelijke omgevingen. Er zijn kleine bestelauto’s en klassieke vrachtauto’s uitgeprobeerd, evenals een wegtrein voor de binnenstad. Sligro ontving onlangs een levering van 25 nieuwe, volledig elektrische Renault vrachtauto’s om een volgende stap naar verduurzaming te maken. Dat meldt Sligro.

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.

07 juni '23 (11:09)

Cateraar Ladagerie gaat complete catering Hogeschool Rotterdam op zich nemen

De Hogeschool Rotterdam was op zoek naar een nieuwe cateraar en deed hiervoor een aanbesteding. Deze is gewonnen door cateraar Ladagerie. Momenteel doet het bedrijf al de catering voor de locaties Museumpark, Rochussenstraat en Academieplein, maar vanaf het volgende schooljaar dus op alle locaties. Ladagerie gaat meer nadruk leggen op plantaardig, vegetarisch en gezond eten. Wel verdwijnt de patat van Bram Ladage op het Museumpark. Dat meldt Profielen HR.