Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

TV-kok Pierre Wind ontvangt al honderden telefoontjes op 'coronakooklijn'

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 4 min
location_on [xx]km
Tv-kok en culinair connaisseur Pierre Wind heeft de eerste dag via zijn 'coronakooklijn' al contact gehad met honderden Nederlanders. Dat laat hij zaterdag desgevraagd weten aan BuzzE. Het Haagse icoon opende vrijdag een telefoonlijn waarop hij iedereen met vragen over koken en gezond eten in coronatijd te woord wil staan. De ‘coronakooklijn’ van Wind is te bereiken op 06-14713488.

"Ik heb letterlijk de hele dag aan de telefoon en op de app gezeten", lacht Wind. "Ik heb rooie oortjes en het duizelt mij. Als ik oproepen heb gemist, bel ik mensen ook echt terug." De telefoonlijn van de kok is operationeel tussen 10.00 uur en middernacht. De kok wil de lijn in de lucht houden tot 1 juni, als de horeca weer beperkt hun deuren mogen openen.

Kookvragen

"Er zitten echte kookvragen tussen, zoals wat de alternatieven voor bloem of gist zijn als dat niet meer in de winkel te krijgen is", noemt de Hagenees als voorbeeld. "Maar er belde ook een vrouw die kookadvies wilde om haar man een keer flink te verrassen in deze periode." Ook meldden zich mensen bij Wind die geen geld meer hebben om eten te kopen. "En ik heb een heel indringend gesprek gehad met een oudere man die al maanden in het Erasmus-ziekenhuis in Rotterdam ligt. Hij is heel enthousiast over de zorg. Maar hij vroeg me wel of ik iets aan de kwaliteit van de warme maaltijden kon doen."

Gezonde voeding

Wind heeft zich de afgelopen vijftien jaar geprofileerd als ambassadeur van gezonde voeding. Hij pleit al jaren voor kooklessen voor scholieren en is regelmatig te gast in het populaire NPO-programma Zapp live. De kok heeft de afgelopen weken ook een vast item in de show, om kinderen kennis over voeding bij te brengen in deze coronatijd. Daarnaast schreef hij onlangs een boek over duurzaam koken, De ecokeuken van Wind.

De Hoftrammm

Ook zijn eigen rijdende restaurant De Hoftrammm staat al ruim twee maanden in de remise vanwege de coronalockdown. Wind bezorgt wel al een paar weken maaltijden aan huis, onder de noemer Prakkie in een bakkie.

Door: ANP

29 juni '23 (11:03)

Ketchup van The Ketchup Club vanaf volgende week te vinden bij de Albert Heijn

The world needs more ketchup, vindt The Ketchup Club. Waarom? Omdat ketchup het beste haalt uit groenten en fruit die anders worden weggegooid. Bijvoorbeeld in Kenia, waar The Ketchup Club meer dan 100 boeren helpt voorkomen dat 40 procent van de tomaten- en mango-oogst verloren gaat. Wat overblijft? Boeren met een stabiel en beter inkomen en veel, veel minder verspilling. Vanaf volgende week is de ketchup van The Ketchup Club in 3 smaken te koop in meer dan 700 filialen van Albert Heijn. Dat meldt The Ketchup Club.

16 juni '23 (10:41)

Flink begint ‘Buurthub’-winkel in Alkmaar

Flink wil de winkels van waaruit bezorgers vertrekken aantrekkelijker maken voor buurtbewoners. Dat wil de flitsbezorger doen met de zogenaamde ‘Buurthubs’. De eerste locatie openen zij in Alkmaar. Daar heeft de locatie een flinke make-over gekregen, met een volledige restyling en een nieuw interieur. Dat meldt Foodclicks.

15 juni '23 (18:04)

Leo Catering kan Woonstad Rotterdam aan portefeuille toevoegen

Sinds 5 juni kunnen werknemers van Woonstad Rotterdam genieten van de catering van Leo Catering (hiervoor Leo Love Good Food). Dagelijks krijgen medewerkers op drie locaties hun maaltijden door dit bedrijf verzorgd. Dit meldt Out.of.HomeShops. 

14 juni '23 (12:44)

Sodexo serveert alleen nog duurzame vis

Cateraar Sodexo heeft de stap gemaakt om vanaf dit jaar alleen nog 100 procent duurzame vis te verkopen. Om te laten zien dat het menens is, hebben zij tijdens de World Ocean Day op 8 juni de ‘World Ocean Deal’ ondertekend. Sodexo gaat gebruikmaken van de VISWijzer, een uitgave van Good Fish in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds. Voorheen sloten ook cateraars Albron en Vermaat zich bij de deal aan. Dat meldt Sodexo.

14 juni '23 ( 9:30)

Kabinet trekt 30 miljoen uit voor visserijsector en vissersdorpen

Het kabinet trekt 30 miljoen euro uit voor de visserijsector, meldt minister Piet Adema (Landbouw) in een brief aan de Tweede Kamer. Het geld is ook bedoeld voor vissersdorpen en -gemeenschappen. Die staan de laatste jaren onder druk omdat de vissersvloot krimpt, onder meer vanwege de hoge brandstofprijzen en het verbod op pulsvissen.

13 juni '23 (12:46)

Mariska uit Hilversum stopte als sekswerker en bakt nu koekjes voor de Amsterdamse horeca

Mariska Majoor uit Hilversum werkte jarenlang als sekswerker en was een boegbeeld voor de branche. Tot zij zeven jaar geleden erachter kwam dat ze ernstig ziek is. Toen stopte ze met werken. Het was het begin van een merkwaardige carrièreswitch: nu bakt en verkoopt ze koekjes voor de Amsterdamse horeca, meldt NH Nieuws.

13 juni '23 (11:10)

Sligro verduurzaamt vervoer met 25 elektrische vrachtwagens

In het verduurzamingsprogramma van Sligro geldt ook de verduurzaming van het transport. Daarom heeft Sligro een aantal jaren geleden geëxperimenteerd met verschillende elektrische voertuigen om in de praktijk te ontdekken welk type het meest geschikt is voor de distributie naar horeca in stedelijke omgevingen. Er zijn kleine bestelauto’s en klassieke vrachtauto’s uitgeprobeerd, evenals een wegtrein voor de binnenstad. Sligro ontving onlangs een levering van 25 nieuwe, volledig elektrische Renault vrachtauto’s om een volgende stap naar verduurzaming te maken. Dat meldt Sligro.

08 juni '23 ( 8:31)

Bedrijfscateraar CIRFOOD wint aanbesteding voor catering op twee locaties NWO

Bedrijfscateraar CIRFOOD kan twee locaties van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) toevoegen aan zijn portfolio. De cateraar bedient al bedrijven als Vitens, KPN en Talpa. NWO zette bij de aanbesteding een duurzaam, internationaal assortiment en samenwerking met lokale leveranciers centraal. Dit meldt Foodclicks.

07 juni '23 (14:35)

Mierlose cateraar Van Hoof wil dagbesteding beginnen

Cateringbedrijf Van Hoof uit Mierlo heeft een plan voor dagbesteding. Daarvoor heeft het firma op 6 juni een aanvraag ingediend bij de gemeente, meldt het AD.

07 juni '23 (11:09)

Cateraar Ladagerie gaat complete catering Hogeschool Rotterdam op zich nemen

De Hogeschool Rotterdam was op zoek naar een nieuwe cateraar en deed hiervoor een aanbesteding. Deze is gewonnen door cateraar Ladagerie. Momenteel doet het bedrijf al de catering voor de locaties Museumpark, Rochussenstraat en Academieplein, maar vanaf het volgende schooljaar dus op alle locaties. Ladagerie gaat meer nadruk leggen op plantaardig, vegetarisch en gezond eten. Wel verdwijnt de patat van Bram Ladage op het Museumpark. Dat meldt Profielen HR.