Logo_grolsch_radler

Grolsch introduceert 0.0% Radlers met 35% minder suiker Grolsch speelt in op behoefte naar bewuster genieten van bier

Als eerste bierbrouwer in Nederland introduceert Grolsch lage suiker varianten Radler. Vanaf aankomende week staan twee nieuwe Grolsch 0.0% Radlers in de markt: Limoen en Ice Tea Perzik. Deze nieuwe Radlers bevatten 35% minder suiker en hebben een calorische waarde van slechts 25 kcal/100 ml. Met deze introducties speelt Grolsch in op de behoefte van de consument naar minder suikers. Consumenten letten steeds meer op hun gezondheid en maken bewustere keuzes. Ook geven ze steeds vaker de voorkeur aan alcoholvrij boven alcoholarm bier. Tegelijk met de twee nieuwe 0.0% Radlers lanceert Grolsch ook Grolsch 0.0%, het alcoholvrije alternatief voor Grolsch Pils.
 

Een bewuste keuzeGisela Rule, Marketing Directeur Grolsch: “Nederlanders leven steeds bewuster. De hoeveelheid suikers die we op een dag binnenkrijgen wordt door veel consumenten nauwlettend in de gaten gehouden. Onze brouwmeesters hebben daarom de nieuwe Grolsch 0.0% Radlers gebrouwen met 35% minder suiker dan gebruikelijk*. Een extra pluspunt is de calorische waarde van deze Radlers: slechts 25 kcal/100 ml. Ter vergelijk: pils bevat 41 kcal/100 ml en andere alcoholvrije Radlers gemiddeld 35 kcal/100 ml.”

Echt gebrouwen, echt vruchtensapDe nieuwe varianten Grolsch 0.0% Radler zijn gebrouwen met natuurlijke ingrediënten van bier en gemixt met echt vruchtensap. Grolsch 0.0% Radler Limoen is gemaakt van Grolsch 0.0% bier, citroensap, sinaasappelsap en limoensap. Het heeft de aangename licht bittere smaak van bier en de lekkere friszoete smaak van vruchtensap. Grolsch 0.0% Radler Ice Tea Perzik is gemaakt van Grolsch 0.0% bier, frisse Ice Tea met groene thee smaak en perziksap. Ook deze Radler kenmerkt zich door de licht bittere smaak van bier. Tegelijkertijd heeft het de smaak van friszoet vruchtensap en groene thee.

100% Grolsch, 0% alcohol Naast de twee nieuwe Radlers heeft ook het nieuwe Grolsch 0.0% een lagere calorische waarde. Het bier bevat slechts 23 kcal/100 ml. Grolsch 0.0% is gebrouwen met zorgvuldig geselecteerde gerstemout, twee soorten hop en Grolsch bronwater. Dankzij een unieke gistsoort en de modernste brouwtechnieken hebben de Grolsch brouwmeesters op geheel natuurlijke wijze een alcoholvrij bier gebrouwen met behoud van een volle, frisse smaak. Grolsch 0.0% is daarmee een goede dorstlesser voor elk moment. Met de introductie van Grolsch 0.0% verdwijnt het alcoholarme Stender uit de schappen.

Verkrijgbaarheid
De nieuwe alcoholvrije bieren zijn vanaf 6 maart aanstaande verkrijgbaar. Grolsch 0.0% Radler Limoen en Grolsch 0.0% staan in de schappen bij supermarkten en slijterijen door het hele land. De 0.0% Radler Ice Tea Perzik is uitsluitend te verkrijgen bij Albert Heijn. In diverse Grolsch horeca-gelegenheden kunnen consumenten vanaf 6 maart genieten van een heerlijke frisse Grolsch 0.0%. De alcoholvrije bieren van Grolsch zijn het hele jaar door beschikbaar: Grolsch 0.0% Radler Limoen in fles 6 x 30 cl en blik 6 x 33 cl, Grolsch 0.0% Radler Ice Tea Perzik en Grolsch 0.0% in fles 6 x 30 cl.

* De nieuwe Grolsch Radlers bevatten minimaal 35% minder suiker dan andere 0,0% Radlers in Nederland.