Site logo
searchclose
Artikelen
Vacatures
Bedrijven
search
add
Banner

Het Glazen Huis in Leeuwarden gestart

Door Redactie Nationale Horecagids
schedule 17 min
location_on [xx]km
Van woensdag 18 december tot en met dinsdag 24 december 2013 staat het Glazen Huis van 3FM Serious Request op het Wilhelminaplein in Leeuwarden. 3FM zet zich samen met het Rode Kruis ieder jaar in voor een stille ramp. Dit jaar ligt de focus op 800.000 kinderen die jaarlijks sterven aan diarree.

Wat is er allemaal te doen?
Tijdens de week van 3FM Serious Request gebeurt er van alles in de binnenstad van Leeuwarden. Een greep uit het enorme aanbod, de leukste feestjes die je niet mag missen.

Kerstmarkt Stenden - 17/18 december
Om het goede doel te steunen en om je een onvergetelijke kerst te brengen, organiseert het Enactus team van Stenden Leeuwarden de grootste Kerstmarkt van Noord Nederland.

Geniet van glühwein, warme chocolademelk en zelf gemaakte koekjes tot kerstversiering en de Kerstman, alles wat maar met kerst te maken vind je hier. Ook zijn er optredens van verschillende dansgroepen en is er een loterij. En dat allemaal in van die mooie Duitse houten hutjes. Oh ja, en voor de Duitsers onder ons zijn er ook echte Duitse bratwursten.

Het 'Kennisplein Leeuwarden' vind je tussen de NHL-Hogeschool en Stenden in. De kerstmarkt is open op dinsdag 17 en woensdag 18 december, van 16:00 tot 20:00 uur. De volledige opbrengst gaat naar 3FM Serious Request.

Start Serious Request - 18 december
Vanaf 16.00 uur start 3FM met de radio-uitzending vanuit Leeuwarden. Om 19.00 uur is de warming-up op het Wilhelminaplein en rond 20.45 uur gaan de Dj's voor zes dagen het Glazen Huis in.

Tijdens het opsluiten van de Dj's Giel Beelen, Coen Swijnenberg en Paul Rabbering is er onder andere een optreden van Bastille. Het Glazen Huis wordt afgesloten door sportheld Epke Zonderland.

Serious Muzyk - 18 december
De initiatiefnemers van deze avond zijn twee studenten van de NHL, zij vonden dat in al het Serious Request 'geweld' de Friese artiesten niet vergeten mochten worden.

Zo is het Friese lied deze avond vertegenwoordigt in de personen van Piter Wilkens, Gurbe Douwstra en Doede Bleeker. De Leeuwarder band The Hangouts zal deze avond hun vertaling van Rolling Stones klassiekers in het Fries ten gehore brengen.

Woonachtig in Groningen en afkomstig uit Friesland is de Ska formatie Mr Wallace met hun opzwepende ritmes is het al snel een feest. Ook zullen de Amelanders van Van Geeft M deze avond optreden. Daarnaast speelt Van Wieren hun tweede show na een break van een dik jaar. Voor het hardere werk zijn de Nije Gurbes aanwezig.
De opening zal verricht worden door De Nederlands kampioen dweilorkesten De Menaemer Feintsjes.

Dit alles zal gepresenteerd worden door Omrop Fryslan DJ en presentator Wim Brons

Leip! Wintereditie - 19 december
Ja, je leest het goed, dit jaar niet alleen in september een Leip! Festival, maar ook een winteredition Leip!

Hét festival van het jaar voor alle studenten in Leeuwarden is al jaren een begrip in Leeuwarden. Leeuwarden Studiestad nodigt je uit op 19 december vanaf 22.00 uur in Club RED.

Zoals jullie van  Leeuwarden Studiestad gewend zijn zorgen ze voor dj’s en topacts waarbij je helemaal uit je dak gaat. Check de line up: Feest DJ Ruud, DJ Irwan, Quintino en Martin Garrix! Dit wil je niet missen.


Colour Splash - 19 decemberNa de enorme successen in het buitenland en op locaties in Nederland, strijkt de grootste Paint Party van Noord Nederland neer op het Oldehoofsterkerkhof: Colour Splash XXL!

In o.a. Amerika , Australië, Thailand, Nieuw-Zeeland, Engeland en Duitsland is de Paint Party al enkele jaren een enorm succes. Wereldwijd trokken de shows al miljoenen uitzinnige partygangers in honderden uitverkochte hallen, zalen, clubs, uitgaanscentra en op festivals. Met professionele confetti- en co2 kanonnen en UV bellenblaasmachines bouwen we de spanning op tot het ultieme paintblast hoogtepunt. De aftellende klok verraadt het moment dat de grote paintblast kanonnen en paintbazooka's voor de spectaculaire UV verfexplosies zorgen.

Het verplichte kledingvoorschrift is WHITE SHIRT. De zes kleuren UV verf komen in combinatie met de blacklights het beste tot hun recht op witte kleding en dit geeft het mooiste effect tijdens de Paintshow. Daarnaast geeft een dresscode net dat beetje extra saamhorigheid die de totale beleving van het feest alleen maar ten goede komt.

Pink Floyd Project - 20 december
Niet alleen Pink Floyd zorgde voor grote opkomsten, maar ook deze professionele Nederlandse tributeband krijgt de zalen moeiteloos vol.

'Ultimate Echoes’ is het thema van de concerten in 2013. Een reis door het sprookjeslandschap van Pink Floyd. Een nieuwe show van 2,5 uur met alle ingrediënten die je van Nederlands beste tributeband gewend bent. Van oud werk zoals ‘See Emily Play’, ‘Bike’ en het 24 minuten durend meesterwerk ‘Echoes’ tot stukken van The Wall, Momentary Lapse of Reason en Darkside of the moon tot de grootste hits.

Geniet van perfect quadrafonisch geluid, een adembenemende licht- en lasershow en alle grote hits! Een deel van de opbrengst gaat naar 3FM Serious Request. Kaarten zijn hier alvast te koop.

Santa Run - 21 december
De SantaRun in Leeuwarden. 2,3 km lopen of wandelen voor jong én oud door het fraaie centrum van Leeuwarden met honderden andere Kerstmannen voor het goede doel.

Wanneer? Zaterdag 21 december – start om 12:00 uur (daarvoor een gezellige warming-up door Club Yoga)

Waar? Start op het Zaailand – finish bij Stadsschouwburg de Harmonie

Wat? 2,3 km fun-kerstloop voor jong én oud

De deelnemers (we rekenen op 1.000 deelnemers) lopen als Kerstman door het centrum van Leeuwarden. Direct na afloop is er gezelligheid met erwtensoep, glühwein en een DJ in Stadsschouwburg de Harmonie.

90's XXL - 21 december
Op zaterdag 21 december volgt er weer een spetterende nieuwe 90's XXL editie in de oude vertrouwde Megatent bij de Oldehove in Leeuwarden.

90's XXL is één van de beste 90's events van Nederland. Gewoon terug in de tijd met de leukste artiesten & dj's uit de beste tijd van de vorige eeuw!

De line-up:
- Back To The 90's DJ Team: vanaf 19.00 uur
- Urban Cookie Collective: 20.30 uur
- Rozalla: 21.05 uur
- Twenty 4 Seven: 21.35 uur
- DJ Madman: 22.20 uur
- Cappella: 22.50 uur
- Def Rhymz: 23.25 uur
- Paul Elstak: 23.55-01.00 uur

Eindfeest 3FM Serious Request - 24 december
Op het grote podium aan de voet van de Oldehove vindt een spectaculair slotfeest plaats.

Met optredens van Krystl, Alain Clark, Tim Knol, Nielson, Caro Emerald, Kensington en natuurlijk Racoon. Rond 21.00 uur gaan de Dj's het Glazen Huis uit en vertrekken naar het Oldehoofsterkerkhof. Met als afsluiter de spannende onthulling van het eindbedrag.

De activiteiten, data en tijden zijn onder voorbehoud. Voor een actueel programma kun je gratis de Leeuwarden! app downloaden.

© Nationale Horecagids

20 juni '23 (13:58)

Italian Fine Dining restaurant Aroma in Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’

Maandagavond is het Italiaanse fine dining restaurant Aroma uit Vaassen uitgeroepen tot ‘Italiaans Restaurant van het Jaar’. Tien restaurants waren genomineerd door publiek en jury voor deze jaarlijkse onderscheiding. De publieksprijs ging naar Vicio Il Mastro Pastaio uit Amsterdam. Het Italiaans Restaurant van het Jaar is voor de elfde keer georganiseerd door Italië Magazine van Credits Media. 

20 juni '23 (13:39)

Niet vijf, maar zes chefs gaan door naar Nederlandse finale Bocuse d’Or

Maandag 19 juni was de Cookoff voor een plek in de Nederlandse finale van de Bocuse d’Or. Elf chefs kookten nek aan nek in de Kookfabriek in Rotterdam. Door het grote aantal aanmeldingen is besloten om een voorronde te organiseren. De kwaliteit was erg hoog en na een zinderende strijd hebben uiteindelijk zes chefs zich weten te plaatsen voor de Nederlandse finale die zal plaatsvinden op de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam op maandag 18 september, meldt Bocuse d’Or.

16 juni '23 (11:00)

Noord-Hollandse horeca en winkeliers steeds vaker te maken met geweld

Het aantal winkeldiefstallen in Noord-Holland is in de eerste maanden van 2023 met 60 procent toegenomen. Dat blijkt uit cijfers van de politie. Ook kampen veel winkeliers en horecagelegenheden vaker met geweld, intimidatie en agressie tegen personeel. Op 21 juni is dit dan ook het gespreksonderwerp tijdens de online talkshow ‘De Ondernemer Draait Door’ van Platform Veilig Ondernemen Noord-Holland. Dat meldt Haarlem Updates.

16 juni '23 (10:26)

Tijdens Cookoff Bocuse d’Or strijden dertien chefs om finaleplek

Aankomende maandag is de Cookoff voor de Bocuse d’Or Nederland. Dan gaan in totaal dertien chef-koks tegen elkaar strijden voor een plek in de Nederlandse finale, die op 18 september tijdens Gastvrij Rotterdam plaatsvindt. Vijf chefs kunnen zich plaatsen voor de finale. Dat meldt Bocuse d’Or Nederland.

16 juni '23 ( 9:42)

Voedselattractie World Food Experience dient aangepast plan in

De stichting World Food Experience heeft een nieuw plan ingediend nadat de vorige versie eind vorig jaar van tafel werd geveegd door de Raad van State. Met dit plan verwacht de organisatie wel groen licht te krijgen van de gemeente Ede en provincie Gelderland. Zo staat in de nieuwe bouwplannen dat er geen nieuwbouw komt. Dat meldt World Food Experience.

14 juni '23 (13:49)

Gemeente zet rem op horeca Boothuys Valkenswaard

Buitensportbedrijf Rofra moet de horeca-activiteiten in ‘t Boothuys beperken. Dat heeft de gemeente Valkenswaard bepaald. Rofra is het daar niet mee eens en stapt met de zaak naar de rechter, meldt Eindhovens Dagblad.

13 juni '23 ( 9:56)

Nederland Schoon start bewustmakingscampagne wegwerpplastics

Per 1 juli start de nieuwe wetgeving wegwerpplastics. Nederland moet daar bewust van worden. Daarom start de campagne ‘Supporter van Schoon’. Deze campagne is een initiatief van Nederland Schoon. Zij werken samen met procenten en importeurs van verpakkingen. Op 21 juni wordt de campagne gestart in Den Haag samen met het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat in aanwezigheid van staatssecretaris Vivianne Heijnen. Dat meldt Foodclicks.

13 juni '23 ( 9:29)

Twan Hakvoort tweede SVH Meesterondernemer in Nederland

Afgelopen vrijdag is Twan Hakvoort, eigenaar van hotel, restaurant grandcafé ’t Voorhuys in Emmeloord, geslaagd voor zijn Meesterproef SVH Meesterhorecaondernemer. Twan Hakvoort is daarmee de tweede horecaondernemer in Nederland die deze titel heeft gehaald. Hij is ook de 300e SVH Meester van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van ondernemen in de horeca, meldt SVH.

12 juni '23 (13:07)

Braderie Geldrop is klaar met ‘gezeur’ van winkeliers en horeca en kapt ermee

Al bijna vijftig jaar is het een traditie in Geldrop. Op de laatste zondag van mei wordt jaarlijks de Mei’se Mert gehouden. Dit is een evenement dat jaarlijks tussen de 20.000 en 30.000 bezoekers trekt. Door ‘zeurende’ horecaondernemers en winkeliers was het echter de laatste editie van de braderie, meldt Omroep Brabant.

12 juni '23 (12:13)

Gemeente Nieuwegein vraagt ondernemers mee te spreken over nieuw horecabeleid

Er is de afgelopen maanden hard gewerkt aan een nieuwe horecabeleid voor de stad en omgeving Nieuwegein. De gemeente heeft een conceptversie klaarliggen. Daarom nodigt die ondernemers uit om te reageren op de conceptversie. Dat meldt Gemeente Nieuwegein.