Normal_5431

BREDA - Gisteravond zwaaiden de studenten van de Cas Spijkers Academie in Breda voor de eerste keer de scepter in de keuken van praktijkrestaurant BAROC. De Cas Spijkers Academie is een Top-opleiding voor veelbelovende en ambitieuze jonge koks. Iedere maandagavond verruilen zij het (sterren) restaurant waar zij werken voor restaurant BAROC.

De Cas Spijkers Academie van het Cingel College in hartje Breda is enkele weken geleden van start gegaan. Diverse Top-chefs hebben via speciale masterclasses reeds hun kennis overgedragen aan de studenten. Gisteravond was het aan hen om alle opgedane kennis in de praktijk te brengen. Het speciaal samengestelde menu was ambitieus en veelbelovend. Opgetogen en met een gezonde spanning startte de studenten 's middags met de voorbereidingen voor deze bijzondere openingsavond.

Tussen 17.30 en 18.30 uur werden de gasten door de gastheren en gastvrouwen ontvangen in het volledig vernieuwde restaurant BAROC. Door de restyling straalt het, nog meer dan voorheen, de passie en vakbekwaamheid van de studenten uit. Als aperitief ontvingen de gasten een heerlijke, alcoholvrije mojito.

De chef-kok van deze avond opende met een mondelinge toelichting op de gerechten die vanavond op het menu stonden. Hij had er zin in en wilde samen met zijn medestudenten de gasten een smaakvolle, culinaire avond bezorgen.

Als amuse werd een oester, licht gegaard op een big green egg, met champagne schuim geserveerd. De smaakpapillen waren direct geprikkeld.

Het voorgerecht bestond uit huisgerookte en croute bereide zalm, met rode bieten spongecake en een dressing van gerookte biet. De combinatie van smaken en presentatie van het gerecht waren ster waardig. De eendenborst met jonge groenten die het hoofdgerecht vormde, was mooi rosé en heerlijk zacht van smaak. Daarbij werd een wafel van aardappel en een saus van framboos op basis van eigen jus geserveerd.
Er heerste een gezellige, ontspannen sfeer in het restaurant en de gerechten werden tot in detail met elkaar besproken. Er volgde een extra traktatie voor de gasten in de vorm van een dessert amuse; een kleine milkshake van rum, vanille en dragon.

Het voortreffelijke culinaire diner werd afgesloten met een dessert bestaande uit een heerlijk zacht bananencakeje, koffie-ijs en pindakaramel.

Een korte vraagronde langs de gasten leverde veel complimenten en aanmoedigingen op. De studenten en docenten van de Cas Spijkers Academie kunnen terugkijken op een zeer geslaagde openingsavond. Zij hebben hun talent laten zien en de verwachtingen van de gasten overtroffen. Op naar volgende week maandagavond, waarvoor alweer een spannend menu is samengesteld.

© Nationale Horecagids / Sara de Hoog