1e prijs voor Cas Spijkers Academie Twente ‘Puur koken met wild’
Amber Beekman (19 jaar, uit Deventer) met een BBL-werkplek bij Tuindorphotel ’t Lansink* en Mart Oude Luttikhuis (19 jaar, uit Denekamp), werkzaam bij Landhuishotel De Bloemenbeek* wisten samen met jager Matthijs Joosten de winnende gerechten te presenteren. Zij bereidden een amuse, voor- en hoofdgerecht met gans en konijn. Het 2e team uit Twente bestaande uit Peer Wagenaar (21 jaar, uit Gasselte, werkzaam bij Landhuis Hotel Restaurant Rikus) en Thijs Goosen (26 jaar, uit Raalte, werkzaam bij Herberg de Witte Gans) deelden samen met het team van Cas Spijkers Academie Breda de 3e plaats. Peer en Thijs werden bijgestaan door jager Jeffrey van Loo. Dit jaar werden de prijzen uitgereikt door sterrenchef Dennis Kuipers.
Cas Spijkers Academie Twente
De Cas Spijkers Academie Twente is één van de drie Cas Spijkers Academies in Nederland. In de moderne keuken en het prachtige restaurant van ROC van Twente in Almelo werken de jonge koks en sommeliers in opleiding aan het behalen van hun diploma op hoog culinair niveau. Tijdens de lessen, inspirerende projecten, excursies en diverse gastlessen van o.a. meesterkoks bereiden studenten zich voor op het horecavak.